Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trochu to šustí papírem a je v tom vidět románová předloha, to činí tvůrcům u daného žánru potíže často, protože to, co si může dovolit románová kniha, si nemůže dovolit film a naopak a tady to tvůrci moc nevychytali, takže to celé občas vzbuzuje otázku po realitě a pravděpodobnosti příběhu i jednotlivých scén. 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není žádný válečný thriller, ale (svým způsobem dokonalá) filmová pocta (většinou naivním) vlasteneckým historkám o lásce a špionech ze 40.let (koneckonců, kde jinde hrdinka nasbírá svoje "špionské" zkušenosti než právě v biografu). Spíše než na děj doporučuji soustředit se na způsob snímání (Jan de Bont) a přesnou hudbu (byť M.Kamen v ústředním romantickém motivu poněkud vykrádá Morriconeho Bio Ráj). ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice povedená výprava ve velice povedené parodii na válečné špionážní drama z pera Rosamunde Pilcherové. I když si nejsem jista, zda Pilcherové nekřivdím, tolik náhod, nelogičností, zvratů a podivností by asi do jednoho svého canccu nedokázala napěchovat. Jediný přínos filmu spatřuji v tom, že mě donutil se zamyslet nad tím, jak je možné, že II. světová válka netrvala jen 10 minut. Podle Američanů jsou totiž filmoví němečtí vojáci naprosto neschopní trefit se na 10 metrů do ležícího cíle, pro SS pracují ňoumové, které oblafne i malé děcko, a gestapo, to jsou strejdové, kteří si nevšimnou krvavé louže, i kdyby v ní uklouzli. Nechápu tedy, jak je možné, že tuhle neschopnou bandu nezničila americká armáda v počtu jednoho dítěte již první den. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tento film může být v modrých číslech. Melanie s Michaelem a Liamem zde nabízejí napětí, romanci a dobrodružství a samozřejmě své bezchybné výkony. Celé to vrcholí v Německu, kdy napětí graduje a vy na gauči řinčíte blahem: takovej biják má přesně být. Málokterý špionážní film (neviděl jsem jich moc :) vám nabídne takhle dobře vykonstruovanou jednohubku, která se vám zařeže pod kůži a vy si ji dáte v tv klidně za pár let znovu, protože vás postavy uhranou. Nejlepší výkon Melanie v kariéře myslim. PS - ta koncovka na hranicích trošku nadsázka, nicméně vyváženo srdíčkem na konci, kdy ani jedno oko nezůstává suché. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)

Reklama

Reklama