Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Špionážní melodrama o odvážné americké špionce v Berlíně za 2. světové války a o její lásce ke svému velícímu důstojníkovi. V jednotlivých obrazech a pasážích vcelku zajímavé a poutavé, jako celek to ale ztrácí na důvěryhodnosti a věrohodnosti. Michael Douglas ani Melanie Griffith (ta už vůbec) nepatří k mým hereckým favoritům, ale tady si spolu docela sedli a fungovali výborně. Nic nelze námítnout ani k řemeslnému zpracování. Problém je hlavně ve scénáři, když se hlavní hrdince několikrát podaří z vypjatých a zdánlivě bezvýchodných situací vklouznout pomocí těžce uvěřitelných dějových kombinací a vše korunuje absurdní závěr u švýcarské hranice. Slabý průměr. 55 %. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film na který se dá dívat i s mámou :) David Seltzer natočil romantický film, který má díky válečnému prostředí a hlavně skvělému Douglasovi a Griffithové skvělou atmosféru při napínavých pasážích. Dvě hodiny jsou sice trochu moc (a duchaplnější divák si může uprostřed filmu klidně odskočit), ale závěrečná půlhodinka je nezapomenutelná. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to klasickej film z války, ale to jsem podle obsazení ani nečekal. rozhodně je to zábava a docela romantika. a chvílemi člověk ani nedýchá, jak to dopadne (ne, dělám si srandu, už od začátku je jasný, jak to dopadne:). jako hodnocení tohoto filmu říkám: jen dál, jen víc, jen houšť. a to, že režisérem filmu je autor předlohy k filmu s gregory peckem Omen (česky Přichází Satan) taky něco vypovídá ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice povedená výprava ve velice povedené parodii na válečné špionážní drama z pera Rosamunde Pilcherové. I když si nejsem jista, zda Pilcherové nekřivdím, tolik náhod, nelogičností, zvratů a podivností by asi do jednoho svého canccu nedokázala napěchovat. Jediný přínos filmu spatřuji v tom, že mě donutil se zamyslet nad tím, jak je možné, že II. světová válka netrvala jen 10 minut. Podle Američanů jsou totiž filmoví němečtí vojáci naprosto neschopní trefit se na 10 metrů do ležícího cíle, pro SS pracují ňoumové, které oblafne i malé děcko, a gestapo, to jsou strejdové, kteří si nevšimnou krvavé louže, i kdyby v ní uklouzli. Nechápu tedy, jak je možné, že tuhle neschopnou bandu nezničila americká armáda v počtu jednoho dítěte již první den. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)

Reklama

Reklama