Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sestry Garveyovy jsou si blízké a vždy se staraly jedna o druhou. Když jejich švagr zemře, začnou pojišťovací agenti pátrat po důkazu o úmyslném zabití a zaměří se právě na sestry, z nichž každá měla k vraždě dostatečný důvod. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Hrdinky příběhu i jejich představitelky jsou charismatické, i když jsou jejich povahy vykreslené povrchně, a tak samy působí dost povrchním dojmem. Obdivovala jsem jejich zimní outfity v podobě vlněných svetrů a flanelových kalhot, oceňovala jsem, jak si s jejich stylizací v době energetické krize autoři seriálu vyhráli, a to dokonce jasnozřivě rok předem ;) Bylo ovšem zajímavé, že se tam, kde by tedy podle svetrů mělo být tak 18 °C, vždy objevil někdo v tričku nebo halence ;) Seriálem se střídají humorné a psychopatické scénky, každý díl jsem očekávala se zvědavostí. V prvních dílech jsem se s nevolí prokousávala lokální americkou hyperjednoduchostí a rozbředlostí některých dílčích linek v pozadí. I se zlotřilcem John Paulem to tvůrci místy přepálili. V hodnocení bych proto váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, za poslední díl ale nakonec čtvrtou s radostí přidávám. Anne-Marie Duff hraje skvěle a je to moc sympatická osobnost. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženy sobě. To, že byl pěkný zmetek, ještě neznamená, že pojišťovací agenti (s odůvodněním, proč nevyplatit tučnou životní pojistku) nezačnou čmuchat okolo pětice sester, kdy minimálně čtyři z nich mají ze smrti Johna Paula tichou radost. Švára byl nátlakový, šikanující, popichující a druhé ovládající šmejd, který během roků manželství dokonale nahlodával a drtil Graceino (manželčino) sebevědomí. Co na to její sestry? Nejstarší (svobodná) Eva převzala ochranitelskou roli poté, co jejich rodiče zemřeli. Ursula je zdravotní sestrou a matkou tří dětí (a má milenecký poměrný). Lesbička Bibi je nekompromisní brunetka, má přelepené pravé oko a brzy zjistíme proč. Becka je nejmladší, ráda by masérský salón, ale jinak je tak trochu bezcílné telátko. S touhle partou bude na východním irském pobřeží hodně veselo, protože… jedna ze sester vyhrkne, že existuje jediná cesta ven: švagra zabít. Hluchých míst je minimum, divák je stále v nevědomosti a v napětí. Zábavně prozkoumáváme kombinaci dramatu a komedie, ve které vyniká slizkost ústředního terče a neotřesitelná soudržnost a hašteřivost Garveyovic sester. Nejvíc baví právě démon s tváří dánského herce Claese Banga, pozadu ale nezůstávají ani samotné sestry – každá je trochu jiná a každá je schopná si ukrást scénu pro sebe. Vyprávěno (především) o ženách, vyprávěno ženami, ale chytře a vtipně uchopený výsledek si užijí všichni. Nicméně nerozumím tomu, že si série nezískala pořádnou pověst. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ani Hitler nemal viac šťastia pri atentátoch na neho. :-) Ale k veci.... Bad Sisters ma, na rozdiel od rovnako výborných príbuzných Big Little Lies, držali v neistote zvedavého a napätého až takmer do úplného konca. Odporúčam pozerať s nie veľkými prestávkami. Pri takom maratóne som si retrospektívne dosadil aj tie najmenšie súvislosti. V závere spokojnosť absolútna a žiadne "prečo" neostalo nezodpovedané. Výborná a navyše čiernym humorom tak akurát odľahčená, skoro až feelgood "whodunit" odkrývačka s nepoľavujúcim tempom, ktorej seriálový formát proste svědčí a všetky tie vykreslené okolnosti a motívy sú vynaliezavo zábavné, že to v tomto smelo môže stáť vedľa detektívok Agathy Christie. Sesterská chémia rovnako bez výhrad, no všetkých herecky "prečúra" stelesnený mizogýnny manipulatívny antikrist v podání neznesitelne perfektného Claesa Banga, ktorý slizkosť a podlosť dvíha na vyššiu úroveň, než Joffrey z Hry o tróny. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tady vůbec nebudu chodit kolem horké kaše. Kdo miluje detektivky, kdo miluje černý humor a kdo miluje britskou angličtinu, lepší minisérii v nitru jablečné služby nenajdete. Škoda jen, že opravdu musíte hledat až na samotném dně, o tomhle seroši se nikdy nikde vůbec nemluvilo a je to enormní škoda. Sice doufám, že tu zůstane štítek minisérie a nebude se jakkoli šroubovitě navazovat, ale už teď mi to nepoctivé sesterstvo pořádně chybí. [viděno na Apple TV+] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád tyhle dramata říznutá černým humorem, kdy tvůrci hned na začátku ukáží že se něco stalo a teprve následně je divákovi odhalováno co a proč. V případě Zlých sester to funguje velmi dobře a až do konce nebylo úplně dobře odhadnutelné jak vše proběhlo. Hlavní pětice sester je sympatická a ení problém jim fandit a Claes Bang je jako jejich protivník jedním z největších zmetků co jsem v poslední době v seriálech viděl....80% ()

Galerie (63)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama