Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

incognito 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu... jo tak fajn to zní dobře. Rodinka si koupí barák snů nad jejich poměry a utopí v něm i školné pro několik budoucích generací. Po nastěhování zjistí, že sousedé jsou dost divní a mají představy co by noví majitel měl a neměl s domem dělat.  Navíc se v domě dějí divné věci a vypadá to, že tam má přistup i někdo další než jen rodina. A ještě k tomu začnou chodit dost divné dopisy, které by mohl psát kdokoliv. Takhle to zní opravdu skvěle, ale finální zpracování kdy každý druhý soused je ještě divnější než ten první a všichni v okolí vlastně mají nějaký teoretický motiv k tomu všemu co se tady děje, dává celému vyznění takový lehký parodický rozměr, který tam podle mě neměl být. Celkově vzato si při sledování nebude chtít vyrvat mozek z hlavy a bez problémů to dokoukáte, ale otázka je jestli si to někdy budete chtít pustit znovu? Podle mě rozhodně ne. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Nemôžem skrývať moje sklamanie. The Watcher je, bohužiaľ, absolútna strata času. Ide v podstate len o partičku postavičiek, ktoré sú posadnuté jedným blbým domom (až mi to už v niektorých chvíľach prišlo priam trápne). A výsledok? Žiaden. Chválim prácu s divákom, lebo osobne som bola maximálne vtiahnutá do deja a o to oklamanejšia som sa cítila na konci. Neprekvapuje ma to, keďže ide o Netflix, ale doráža ma, že je to spojené s Ryanom Murphym. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenáročný spotřební materiál, který je v úvodních dílech i celkem napínavý. Jak se ale postupně vše rozplétá a Ryan Murphy začne chrlit různě protichůdná a jalová vysvětlení, upadne to přesně do té roviny netflixovské "junk food" tvorby. Přesto bych to spíš doporučil. Neurazí, nenadchne, obstojně zabaví. [60%]. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Minisérie evidentně cílí na notu zločinožroutů a jiných true crime fans a dělá to dobře. Nejsou zde jen motivy založené na zahadě The Watcher, ale lze zde najít i insporaci z případu John List. Dva v jednom, no neberte to! A jako perlička postava, která byla původně true crime fan a dala se na dráhu soukromého očka! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seriál od začátku zaujme perfektní atmosférou, taková mírně děsivá, temná a lehce mysteriózní, dále také povedeným vizuálem a slušně napsanými postavami, které jsou rovněž velice dobře zahrané. Příběh údajně čerpá ze skutečných událostí, je napínavý jak kšandy, má hned několik zajímavých a překvapivých momentů, funguje i jako celek a nutí diváka při sledování dávat pozor a přemýšlet u toho. Výtky mám k počtu epizod, stopáž bych snesl o malinko kratší, a především k vyloženě slabému závěru, který mi vůbec nesedl a upřímně jsem čekal naprosto odlišné zakončení. Až na tyhle dva aspekty se mi Vidím vás líbil, dal se bez větších obtíží sjet na jeden zátah, k vyššímu hodnocení mu však chybí propracovanější scénář a krapet svižnější tempo. 7/10. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)
  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)
  • Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena. (bigjames)

Reklama

Reklama