Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Přeplácané, zahlcené falešnými stopami, bizarní / hororové jen okrajově a ve druhé polovině třeskutě nelogické a nudné. Přitom ta premisa se strašidelným domem a creepy sousedy je chytlavá a Watts / Cannavale jsou fajn pár. Bohužel vyvrcholení je jak Poirot po oboustranný mrtvici a tý moralitě o hamižnosti se nedá moc věřit. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % Taková promarněná šance. Skvělá atmosféra, lehký hororový nádech, zajímavý příběh, skutečnost, že to je dle reálného příběhu a pak ... spoiler!... to skončí otevřeně, že vlastně se to stále vyšetřuje a nazdar, konec... Tak buď mohli si konec vymyslet sami, či vyčkat, až se případ vyřeší. ()

Reklama

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo Proustovo Hledání ztraceného času zfilmované, vzniknul by s největší pravděpodobností tenhle seriál. Protože těch 6 hodin, co jsem strávila jeho sledováním, už mi nikdy nikdo nevrátí. SPOILER: V tomhle seriálu se snad ani nic vyspoilerovat nedá. Ono to totiž nemá žádné rozuzlení, které by se dalo prozradit. A když říkám žádné, myslím tím opravdu žádné. Nedozvíte se absolutně nic o historii jakékoli z postav. Nedozvíte se, kdo je kdo. Nedozvíte se, jestli je Hlídač jen jeden, nebo se jej v průběhu seriálu někdo snaží napodobit. Nedozvíte se, kdo Hlídač je. Celý seriál zkrátka vidíte asi desítku podezřelých, už tak od druhého dílu tušíte, kdo by to mohl být, a i když svůj názor postupně přehodnocujete nebo se k němu opakovaně vracíte, na konci vás nečeká VŮBEC NIC. Myslím, že jedna otevřená dějová linka může v hororu fungovat velice efektně, ale tady skončily otevřené úplně všechny, jako kdyby si tvůrci vprostřed řekli, že už je to vlastně nebaví točit a že na to kašlou. Chápu, že je to podle skutečné události, ale v takovém případě, kdy jde o vysloveně nevyřešenou událost, bych si buď vybrala nějaký uzavřenější materiál, nebo tomuhle zprostředkovala nějaký alternativní, alespoň pravděpodobný konec. U Vidím vás šlo bohužel o krajně nešťastné držení se reality (viz například zde), které je pro diváka nadmíru frustrující. ()

inmax 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Celou dobu je to tak na 4* s nadějí, že to finále vystřelí na 5*, člověk hází jeden typ za druhým, kdo za tím stojí. Jenže ono žádné odhalení nepříjde, přijdu si jako ten otec od rodiny, zralý na Chocholouška, protože nás 7 dílů tahají za fusekli a nakonec nic nevysvětlí. Chápu, že "true story" ale něco si domyslet mohli a nemuseli to nechávat na nás. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu... jo tak fajn to zní dobře. Rodinka si koupí barák snů nad jejich poměry a utopí v něm i školné pro několik budoucích generací. Po nastěhování zjistí, že sousedé jsou dost divní a mají představy co by noví majitel měl a neměl s domem dělat.  Navíc se v domě dějí divné věci a vypadá to, že tam má přistup i někdo další než jen rodina. A ještě k tomu začnou chodit dost divné dopisy, které by mohl psát kdokoliv. Takhle to zní opravdu skvěle, ale finální zpracování kdy každý druhý soused je ještě divnější než ten první a všichni v okolí vlastně mají nějaký teoretický motiv k tomu všemu co se tady děje, dává celému vyznění takový lehký parodický rozměr, který tam podle mě neměl být. Celkově vzato si při sledování nebude chtít vyrvat mozek z hlavy a bez problémů to dokoukáte, ale otázka je jestli si to někdy budete chtít pustit znovu? Podle mě rozhodně ne. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Scény priamo na mieste pre dom na bulvári 657 sa natáčali v súkromnej rezidencii v Rye v štáte New York, ktorá bola postavená v roku 2016. Scény, v ktorých rodina Brannockových býva v moteli, sa natáčali v prevádzkovom moteli v Locust Valley na Long Islande, New York. (Arsenal83)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)
  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama