Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Poslední recenze (38)

plakát

Madame Claude (2021) 

Přidávám se k zástupu zklamaných diváků - tohle mohlo být dekadentní terno, místo toho nám byly naservírované dvě hodiny nudy k uzoufání. Z děje se dala pochopit tak třetina, dobový kontext a smysl některých scén mi z většiny unikal. Chtělo by to méně pomalých, záběrů na (anti)hrdinku a více pracovat s příběhem, tomuhle koncept artového filmu prostě nesluší...

plakát

Pán mravenců (2022) 

Nebála bych se přitlačit na explicitnosti, která by speciálně tomuhle filmu mohla dost slušet, ale jinak je to za mě pěkné, kvalitní queer drama - rozhodně důstojné memento svých reálných předobrazů. Vztah hlavních hrdinů je uvěřitelný, byť se dějově dost skáče a někdy se zdá, že se příběh v čase posouvá moc rychle nebo naopak moc pomalu; celkově to však dává smysl. Co bylo za mě obzvláště dobře zpracované, je Ettorovo okouzlení, které pramení nikoli z fyzična (právě proto snad porota jejich vztah nechápe, protože vidí "fyzicky sešlého" postaršího muže, jak se sám soudce vyjádří), ale z toho, co starší z mužů představuje - životní zkušenosti, intelekt, umělecký cit... bohatství ne finanční, nýbrž myšlenkové. Proti společnosti konvenčních maloměšťáků představuje Aldo svobodný svět, který všechny a všechno, co Ettore do té doby zná, nechává daleko za sebou ve stínu.

plakát

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru (2022) 

Já nevím, jsem z tohohle filmu dost rozpačitá. Neurazí, ale zároveň nadchne tak málo, že mu člověk m sto chutí dát i nižší hodnocení... Příběh má potenciál, ale bylo to tak zoufale ploché, nedotažené a celkově tak nějak "poslepované" z k sobě podivně nepadnoucích fragmentů, až to skoro vypadá, že se střihači před vydáním omylem promazala tak půlka záběrů, aby to bylo nějak logicky napojené. Jak se v příběhu posouvá časová linie, v tom aby se pes vyznal (včlenění roztomilého střapatého vořecha byl pro mě mimochodem asi největší highlight tohohle filmu)... Hlavní hrdinové jsou celkem sympatičtí, ale nějak jim ten střelhbitý posun od cizinců přes kámoše a dočasné nepřátele až k zamilovanému páru nežeru. Třeba mi úplně chybí Ariho reakce na ty Dantovy dopisy? Ostatně Dantova linie, kde si něco zkusí s holkou, ale pak je najednou na kluky, všem to oznámí a pak teprve se zamýšlí nad tím, že se vlastně s klukem nezkusil nikdy ani líbat, taky není moc uvěřitelná - obvykle je to mnohem větší dilema a člověk se do nějakého veřejného roztrubování moc nežene, pokud si není 100 % jistý - s ohledem na dobu a místo, kde se to odehrává, to platí dvojnásob. Zkrátka a dobře, i na young adult žánr je to za mě bohužel hodně slabý podprůměr a je to škoda, z nastolených témat by se dalo vykřesat obstojné LGBT drama... Knižní předlohu neznám, takže bohužel (nebo možná naštěstí) nemůžu posoudit, jak moc nebo málo se jí film drží.

Poslední hodnocení (707)

Divoká dámská jízda (2017)

odpad! 23.04.2024

Nezlomný (2014)

09.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

odpad! 30.03.2024

Egypťan Sinuhet (1954)

24.03.2024

Madame Claude (2021)

22.03.2024

Sparta (2022)

17.03.2024

Smysl pro tumor (2024) (seriál)

16.03.2024

Pán mravenců (2022)

15.03.2024

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru (2022)

14.03.2024

Reklama