Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglicanka sa mi nakoniec po vzhliadnuti vsetkych casti celkovo zapacila. Clovek si musi zvyknut na vystavanie epizody a akceptovat niektore nahodne alebo wtf-sceny. Tvrdy svet a kratka zivotnost prvych osadnikov bola pomerne jasnym odkazom. Emily Blunt je vyborna. V niektorych clivych scenach mi velmi pripominala ju samu zo Sicaria, ked prisiel "na navstevu" Benicio Del Toro. Odporucam, ak vam nebude prekazat vyssie spominane. Po druhej epizode to uz dopozerate do konca. Niektori to vsak budu vnimat ako naivne exoticke "kontrastne spojenie" od Rosamunde. :) 68% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte asi NIKDY v minisérii ma nezaujala KAMERA tak ako práve v THE ENGLISH. Aj keď po príbehovej stránke to nie je až také skvelé, ale tie prenádherné obrazy, prírodné scenérie👌také, že wow!!!! Hudba a soundtrack sú tu tiež na vysokej úrovni. Dá sa povedať, že prevažuje forma nad obsahom. Herecké výkony hlavnej dvojice sú veľmi fajn. Emily Blunt sa do roly Cornelie veľmi hodí a aj jej to v tejto minisérii veľmi pristane, myslím, že ešte nikdy nevyzerala krajšie. Páčia sa mi aj kostýmy a farby a celkovo ten KONTRAST farieb prérie s červenou či ružovou farbou šiat Cornelie. Ako som už spomínala, práca s kamerou je na špičkovej úrovni, nejde len o záber samotný, ale celkovo práca s osvetlením a farbami. Po technickej stránke na jednotku s hviezdičkou. [Miesto nakrúcania: Segovia, Guadalajara a Toledo, Španielsko]. EDIT: Celý čas mi hodnotenie tejto minisérie vychádzalo na niečo medzi 3 a 4*, FINÁLE bolo však také fantastické, treba ho až rozdýchať, úplne že wow, takže dávam tie **** Ešte dodatok, kameramana som si musela dať do TOP 10! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavá, působivá věcička, western v takovém jiném kabátku, ovšem dle mého gusta.. Emily je v roli Angličanky úchvatná a strhující, věřila jsem jí každý úsměv i každou prolitou slzu.. Příběh ženy, kterou pohání touha po pomstě, mě zaujal, bavil a byla jsem napnutá jak struna, jak to dopadne.. Poslední díl celou skládanku pohnutých osudů hlavních postav završil, závěr zdařilý, pěkně natočené, báječný hudební podmaz, u mě spokojenost.. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt se koncem 19. stol. začne seznamovat s krásami života v US a svoje viktoriánské šatičky bude muset brzy vyměnit za praktičtější oděv a zbraně. Seriál zabydlely zajímavé, zvrácené a pokřivené charaktery, na hlavní dvojku je radost pohledět. Lidé trochu znalejší historie budou rychle v obraze a ostatní se brzy dozví, co žene různé hrdiny od násilí k brachiálnímu násilí. Velmi povedený westernový seriál, který dýchá atmosférou divokého západu. Dobře zvolení herci, hudební podkres většinou nenápadný, i ty písňové skladby do toho celkem sedí. Velmi stylový a povedený seriál, který skládá poctu žánru a nic sprostě nekopíruje, nebo nevykrádá. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kultovní hluboké dialogy s takovou tou osudovostí ve větách, jak kdyby se na scénáři podílel Tarantino. Drsnou rukou divokého západu psaný příběh o pomstě, o utichající válce a vyhlazování indiánů. Rafe Spall předvedl dokonalého Toma Hardyho, čímž celou ságu povýšil o řád výš. Trochu mi to připomínalo seriál 1883. Eli Whipp jako řemeslný zabiják byl dokonalý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno