Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelé úvodné dva diely a nádherná záverečná epizóda v ktorých ústredný pár strávil spolu maximum času. Ich spoločné scény sú plné neskutočného iskrenia. Ale v prostredných epizódach dosť absentujú a zbytočne sa v nich séria hrabe v minulosti a zaoberá sa zloduchmi, ktorí ma príliš nezaujímali. Zostrihať to do celovečernej stopáže, tak by to bolo oveľa dynamickejšie. Aspoň by odpadli vedľajšie línie, ktoré sa dali zhrnúť v krátkom flashbacku. Rozhodne to ale za jedno pozretie stojí. Po dlhšej dobe zase raz jeden z tých lepších westernov so skvelým ústredným párom a aj drsnou akciou. Na minisériu 1883 sa to ale nechytá. To je o 2 levely vyššia liga. 7/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt se koncem 19. stol. začne seznamovat s krásami života v US a svoje viktoriánské šatičky bude muset brzy vyměnit za praktičtější oděv a zbraně. Seriál zabydlely zajímavé, zvrácené a pokřivené charaktery, na hlavní dvojku je radost pohledět. Lidé trochu znalejší historie budou rychle v obraze a ostatní se brzy dozví, co žene různé hrdiny od násilí k brachiálnímu násilí. Velmi povedený westernový seriál, který dýchá atmosférou divokého západu. Dobře zvolení herci, hudební podkres většinou nenápadný, i ty písňové skladby do toho celkem sedí. Velmi stylový a povedený seriál, který skládá poctu žánru a nic sprostě nekopíruje, nebo nevykrádá. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Malý klenot. Pozvolna a mírně komplikovaně vyprávěný, ale zato hodně drsný (místy až hororový) a velmi působivý pohled na Divoký západ očima aristokratky (Emily Blunt) a indiánského stopaře (boží Chaske Spencer), jejichž cesty svede dohromady tragická událost. Navíc je tam k vidění plejáda skvělých záporáků, z nichž většina jsou odporné zrůdy (duševně i fyzicky). Fanoušci Cormaca McCarthyho by určitě měli zkusit. 90 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEHLEDEJ V TOM OSUD, CORNELIE. JE TO JEN O MUŠCE. JEDNOHO DNE MINEŠ A JE KONEC…“   Indián ve vojenským saku, jako průvodce lady Locke po Americe, zemí plnou loupežníků a vrahů. A nasranejch indiánů… Komorní westernová roadmovie s několika drsnějšími okamžiky, která je místy tak pomalá…. jak jen pomalej western bejt dokáže. Byl jsem nadšenej – hlavně z postavy Eliho Whippa, páč takovýdleho týpka si prostě chcete zahrát! Jenže poslední díl z toho udělal harlekýnku, což mě teda dost nasralo…A přitom… já jim to tak dlouho žral!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem napůl voják a napůl divoch. (Z Ruska? Tak to né…) 2.) Mám syfla.  /// Thx za titule „Martin Petřík“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie nejen o cestě za pomstou, která sice plyne pomalu, ale dokáže zasadit řádný úder na solar když uzná za vhodné. Emily Blunt je v roli anglické paničky, která se na vlastní pěst vydává na neprobádané území pomstít smrt syna skvělá a zvládá s přehledem jak tu citlivější, tak tu drsnější polohu. Chaske Spencer jí pak velmi zdatně sekunduje. Příběhově je to nadprůměr, nicméně nejvíc mě tady bavil opět trošku jiný pohled na tehdejší divoký západ. Není možná úplně nejoriginálnější a přehnaně novátorský, ale zajímavý je zcela určitě...80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama