Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonny, Magnus a Tuva se znají od dětství. Jonny je Magnusův nejlepší přítel. Magnus je Tuvin manžel. Tuva je Jonnyho milenka. Všechno klape až do dne, kdy se Jonny rozhodne situaci definitivně vyřešit - a ve stejnou chvíli ho začne někdo neznámý pronásledovat. Je to někdo z jeho přátel? Vstoupil snad do hry někdo další? Komedie o tom, že nic není tak, jak se zdá, a že v životě máme nakonec většinou na výběr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

terezahol 

všechny recenze uživatele

asi jsem se už skandinávskou tvorbou namlsala a po Otravném chlapovi očekávala další pecku, ale Jonny mne nudil, postrádal pro mne příběh, atmosféru, myšlenku, smysl, vtip, cokoliv, kvůli čemu by mi zůstal v hlavě. Některé kamerové záběry se sice dle mého povedly a posledních 15 minut se věci nepatrně rozhýbaly, ale jinak sled nevýrazných scén, které na rozdíl od Otravného chlapa postrádají takovou tu poetiku, kdy divákovi najednou nevadí, že sleduje nenapínavé každodennosti a někde se jen mimoděk ocitl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tento film byl pro mě velkým zklamáním zejména proto, že mé očekávání bylo vysoké, protože mé spřízněné duše ho vesměs chválili a jen pár z nich dala tři hvězdičky a ostatní čtyři a víc. Jedná se o severskou artovku s netradičním stylem připomínající trochu western i stejně ulítlou hudební stránkou. Příběh plný podivných pošuků není špatný, ale jeho zpracování mi prostě nesedlo a to platí i pro absurdní humor, který mívám většinou hodně rád. Za sebe proto nemůžu dát víc hvězd než ty skromné dvě a doporučit nemůžu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

severskú kinematografiu jednoducho zbožňujem a Lienov film nasledujúci po Jonnym (Otravný chlap) je podľa mňa jedno z najlepších severských diel aké som v poslednom čase videl (rozhodne najlepší film, ktorý som zhliadol počas MFF Bratislava 2006), od Jonnyho Vanga som preto čakal viac. Nie je to zlý film, má svoje čaro a pár pekných momentov . . . len som čakal viac a mrzí ma to. Človek by nemal porovnávať - ale po "Otravnom chlapovi" nemôžem inak . . . Každopádne veľmi sympatická postava mi bol malý Gunnar ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

74% REŽIE / Jens Lien: **** KAMERA / Philip Ogard, Erling Thurman-Andersen: **** SCÉNÁŘ / Stale Stein Berg: *** HERCI: **** (výborný Aksel Hennie a Fridtjov Saheim, přitažlivá Laila Goody) HUDBA / Calexico: *** (ne že bych musel mít soundtrack doma, ale musím uznat, že byla osobitou a důležitou součástí filmu - trochu jako z kovbojky nebo od Kusturici) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jonny Vang není úplně obyčejnej kluk uprostřed norské vysočiny. Má plán a ten je pěstovat žížaly a vydělat na tom prachy. V prostředí krásné norské přírody, kde se počasí mění každým dalším záběrem, mu to ale neusnadní jak vztah s jeho kamarádem a kamarádovou manželkou, tak ani okolní dluhy, které má, kam se podívá. Jenže Jonny je naštěstí velkej sympaťák a tak mu od začátku do konce přejete trošku toho lidského štěstí, na které samotný film nabádá. No a jelikož je Jonny i tak trošku pošuk, můžete počítat s tím, že se místy i fajnově nasmějete. A to nepočítám nekonečné taneční kreace, který herec Aksel Hennie předváděl. Aksel celkově v tomto debutu předvedl, že je naprosto skvělý herec, na kterého jen tak nezapomenete. Prostředí, postavy, hudba jak z westernů. To všechno činí z tohoto filmu 80 minut více než slušné zábavy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v norských městech Fåvang a Heidal. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno