Reklama

Reklama

Láska podle plánu

  • Velká Británie What's Love Got to Do with It? (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (41)

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to ani tak romantická komedie jako spíš na růžovo nalakované romantické drama. Humoru je minimum, zápletka je vystavěná na tradičním „mají to před očima, ale nevidí to“. Mnohem zajímavější věci se odehrávají na pozadí, když odhalují některé nepříliš veselé skutečnosti. Třeba, že většina domluvených sňatků nekončí láskou „která časem přijde“, ale spíše smířením s osudem a „budeme předstírat, jako všichni ostatní“. A že současná vlna woke je pro umění smrtící, když filmový dokument o domluvených sňatcích Pákistánců končí v koši „protože ho natočila bílá režisérka“. Taky je tu spousta slov podbarvených jímavou hudbou o tom, jak muslimové milují své děti a rodiny, jak mají pochopení pro lásku, ale pšt, ani slovo tom, jak otcové vraždí své dcery, protože udělají něco netradičního. Ale ty pohádky, které Zoe vypráví dětem, ty nemají chybu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní romantická pohodovka, která není ani dramatem, protože se tu nic extra dramatického neděje a už po pěti minutách divák ví co se stane a jak to celé skončí, a není ani komedií, protože se tu neděje nic vtipného a humor který tu je jede na volnoběh a neškodnou jistotu. V jádru příběhu stojí dva dávní kamarádi, kdy ona má v lásce smůlu a on se rozhodne jít cestou "jistoty" v podobě předem domluveného svazku a v průběhu jim samozřejmě dojde, že by tak nějak měli být spolu, akorát to celou dobu velmi (ne)překvapivě neviděli. Nejlepší část je ta odehrávající se v Pakistánu, která hýří barvami a nechybí ani náznak bollywoodského tance. A pak je tady samozřejmě Lily James, která je sympatická a roztomilá jako vždy a nejspíš bych jí odpustil a fandil i kdyby hrála v Ordinaci v růžové zahradě...60% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Spoilery Ženská má muslimského kamaráda v Londýně  a tomu rodiče domluvily sňatek s ženskou v Pákistánu ona chce o tom natočit dokument tak ji tam pozvou (původně chtěla točit o vraždách ze cti, ale to režisérovi nepasovalo jelikož to dělají muslimové). Tak, že chodí pořád s ním někam a poslouchá muslimské zvyky jaké je to být muslimem , muslimkou a pořád dokola a zajede za ní do Pákistánu. Tam mají nějakou rozlučku  se svobodou kde jsou i rodiče  , ale ty rodiče té holky odejdou tak ona se tam zhulí a opije a začne pařit pak později on zjistí, že tam má chlapa co ji miluje. Přesto dojde ke svatbě (nemají spolu žádnou chemii a jde vyloženě vidět, že ji k tomu rodiče donutily nejspíše jen kvůli tomu, aby mohly žít v Anglii)  a ta jeho kámoška natočí ten dokument na konci dá vsuvku rozhovor s jeho příbuznou co si vzala nemuslima rodina ji za to odsoudila (to měla docela štěstí muslimové za to i  zabíjejí , ale to muslimský režisér tam radši nedal to by jim nepasovalo ) což se jim nelíbí a on se s ní pohádá. Pak jí zavolají z té redakce, že její   film je dobrý, ale nechtějí ho, protože není muslimka (Co je tohle za blbost od začátku věděly, že to jde točit a nevadilo jim to tak proč naráz ano? Na druhou stranu je to dobrá narážka na současný stav v Marvelu a Disney kdy film s ženskou superhrdinkou může točit u nich  pouze žena a kdy měnění rasy v pohádkách jde jen z bíle na černou opačně ne) . Mezitím ona  má  x  chlapů , ale s nikým nevydrží pak si najde veterináře, ale ten jí řekne , že nechce být jen náplast na bolest tak ji opustí ona se pohádá s matkou co jí vyčítá , že je sama a řekne, že za to , že je sama může západní kultura (co to je za píčovinu a ať mě nikdo netvrdí, že každý muslim je ženatý a každý muslimka je vdaná o to více nasere , že to řekne běloška ). Tak se on s ní rozejde a něco slaví řekne to rodině a pozve tam tu příbuznou co má nemuslima rodina jí odpustí. On jde pak za tou kamarádkou a začnou spolu chodit (k tomuhle to směřovalo od začátku). 40 procent za hlavní herečku a 20 za scénu , že anglická královská rodina měla mít v rodině muslima , ale nelíbilo se jim tak princeznu Dianu zabila tohle se opravdu totiž stalo. 60 procent ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kapurův snímek nesází vyloženě na neotřelý námět jako spíše na autenticky napsané a sympaticky zahrané postavy, jimž láska ne úplně vždy vychází podle plánu. Jistým ozvláštněním je ale určitě zasazení příběhu do prostředí s hodnotami, které jsou nám, Evropanům, zcela cizí. Stejně tak jako příběh ústřední dvojice Zoe a Kazima mě zaujala i linie se zapuzenou dcerou. I když člověk od začátku tuší (a ví), jak to celé skončí, tak se i přesto na film hezky dívalo - a to díky milému obsazení, ale i nezvyklému kulturnímu koloritu (viz svatba či dohazovací služba). Tři a tři čtvrtě hvězdy! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Šíleně moc jsem se na ten film těšila, snažila jsem se ho najít všude na internetu bez úspěchu, ale naštěstí při zpáteční cestě z dovolené ho měli v nabídce v letadle. Možná jsem byla natěšená až moc a očekávala jsem od toho příliš, protože nakonec jsem docela zklamaná. Není to vyloženě nic originálního, vlastně už ze začátku je jasný, kam hlavní představitelé směřují a jak to skončí. Emma Thompson tady nedostala tolik prostoru kolik by si zasloužila a celkově ani nevím, proč tam hraje. Naštěstí oba hlavní představitelé jsou sympatičtí, takže se na to dalo koukat, ale příběh jako celek je nudný a nezajímavý. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Rola Emmy Thompson bola vytvorená na mieru práve pre ňu. Scenáristka Jemima Khan povedala, že vždy chcela, aby sa herečka stala jej matkou, a tak jej napísala v tomto filme rolu. (Arsenal83)
  • Tento film je o bielej Britke, ktorá sa zamiluje do muža z Južnej Ázie. Scenáristka filmu Jemima Goldsmith Khan je tiež biela Britka, ktorá sa v polovici 90. rokov minulého storočia zamilovala a vydala za muža z Južnej Ázie – Imrana Khana Niaziho, kriketovú hviezdu a (od roku 2018 do roku 2022) premiéra Pakistanu. Imran a Jemima boli manželmi v rokoch 1995 až 2004 a majú spolu dve deti. (Arsenal83)
  • Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015). (nirvana91)

Reklama

Reklama