Reklama

Reklama

Kokjó

  • Japonsko 故郷 (více)

Obsahy(1)

Na nádherném ostrově Seto v moři se Seichi (Hisashi Igawa) a Tamiko (Chieko Baishô) živí přepravou kamene lodí. Váží si nejhlubší náklonnosti k tomuto kousku země, kterému říkají domov, a jednoduchého života, který vedou. Díky rychlému průmyslovému růstu je ale téměř nemožné pokračovat ve zvoleném stylu života a jsou nuceni opustit své milované rodné město a hledat světlejší budoucnost. Ale jejich rodné město zůstává v jejich srdcích a oni sní o době, kdy se budou moci vrátit. (sator)

(více)

Recenze (5)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Yoji Yamada pari medzi nenapadny ale velkych japonskych reziserov. Niekolkokrat ziskal japonskeho oscara, zapad si ho vsimol pred par rokmi nominaciou na oskara (toho skutocneho, americkeho). Ceky zivot, popri serii o tora sanovi, natacal zaujimave menej napadne filmy o ludoch a o tom, ako sa pre nich japonsko meni/modernizuje.... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Komorní, harmonické dílko o rodině žijící na jednom z japonských ostrůvků (jichž je mmch ca 3000). S nástupem velkých společností a s nimi i lepší a výkonnější techniky zde však živobytí přestává být možné, je tedy třeba domov opustit a hledat obživu jinde (na nějakém pěkném, čistém místě, jakým je např. Tokyo). Vymírání venkova v důsledku posedlosti ekonomickým růstem, vytržení člověka z jeho kořenů, či prostá pomíjivost světských věcí, to jsou jen některá z civilních a zároveň opravdu palčivých témat, která Yamada umně servíruje. Hodně silné *** ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Na nádherném ostrově Seto v moři, se Seichi (Hisashi Igawa) a Tamiko (Chieko Baishô) živí přepravou kamene lodí. Váží si nejhlubší náklonnosti k tomuto kousku země, kterému říkají domov, a jednoduchého života, který vedou. Díky rychlému průmyslovému růstu je ale téměř nemožné pokračovat ve zvoleném stylu života a jsou nuceni opustit své milované rodné město a hledat světlejší budoucnost. Ale jejich rodné město zůstává v jejich srdcích a oni sní o době, kdy se budou moci vrátit. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Jódži Jamada a Čieko Baišó spolu podle imdb natočili celkem 80 filmů. Zatím jsem viděl dva, takže mám co dohánět. Protože on to umí a ona je úchvatná. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama