Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké obsazení, efekty jsou fain, spočátku jsem byl překvapen -herecké výkony, hudba, později překombinovanost děje/// Když jsem se šel večer dívat, bál jsem se, že u filmu usnu. Ale netrvalo dlouho a film mě do sebe vtáhl. Velice mi v tu chvíli připomínal Věc. Zde bych dal i 4 hvezdičky, bohužel film potom kazí překombinovanost děje. Morgen Freeman se mi v záporné postavě vyloženě nelíbí, nadruhou stranu Thomas Jane a Damian Lewis potěší. Hudba tu skoro není a posledních 20 min si budu muset dat again, pač jsem usnul/// Celkem 56%/// ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mix neuvěřitelné spousty filmů (jen tak namátkou: Den nezávislosti, Smrtící epidemie, Bad Taste, Vetřelec, Osvícení, libovolné drama od Kasdana atd.). Knihu jsem (pravděpodobně naštěstí) nečetl, na snímek jsem byl poměrně zvědav. Výsledkem je docela příjemné překvapení. Ze začátku velmi napínavé, tajemné a hlavně chytlavé. Po zásadní scéně v koupelně se sice z Pavučiny stává mnohem komerčnější (lacinější) počin, ale stále určitě neztrácí skoro nic na zábavnosti a divácké atraktivitě. Emzáci už byli (a určitě ještě budou) ve filmech ztvárněni mnohem lépe a děsivěji, ale to trikovou stránku díla nijak neshazuje. Herci byli sympatičtí (zejména pak můj stále větší oblíbenec Damian Lewis), Freeman (i přes malý prostor) zase ucházející psychopat, flashbacky nerušily, hudba skvěle pasovala. Jestli jsem z něčeho vyloženě zklamaný, tak je to asi pouze dosti podivný konec. Podtrženo, sečteno: Výborná zábava, ale čekat od toho něco víc než jen klasický hollywoodský "trhák" na jedno (s trochou štěstí i dvě nebo tři) ;-) použití by bylo vážně na hlavu... 70 % ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už hodne dávno, čo som sa zaprisahal, že nebudem pozerať filmové adaptácie diel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Dôvod je jednoduchý. Filmy nikdy nedosiahnu genialitu literárnej predlohy, ktorú dal na papier tento famózny spriadač príbehov. Filmy ma akurát tak dokážu odradiť od opätovného prečítania knihy. Čo je nesmierna škoda. Presne tak je to i v prípade snímku "Pavučina snov". Je to perfektný, tajomný, dychberúci sci-fi román, ktorému filmové prevedenie nesiaha ani len po členky. Dám vám jednu dobre mienenú radu: Kinga treba čítať a nie pozerať. Knihy: ano! Filmy: Nie!!! ** ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)

Reklama

Reklama