Reklama

Reklama

Yakhanyeongung

(seriál)
  • Jižní Korea 약한영웅 Class 1 (více)
Jižní Korea, 2022, 5 h 23 min (Minutáž: 37–44 min)

Epizody(8)

Yeon Si-Eun (Ji-Hoon Park) je vzorný student, který nemá jiný zájem než studovat. Fyzicky vypadá Yeon Si-Eun jako slabý chlapec, chytře se ale chrání rychlým rozhodováním a pomocí své inteligence. S pomocí Soo Ho a Bum Seoka bojuje proti násilí, které se odehrává v jeho škole i mimo ni. (Nam.94)

Recenze (7)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nikdy neprovokujte tichého člověka, mohl by z vás udělat přesnídávku. Co se mi na Jihokorejských seriálech líbí, že je úplně jedno, co se na pozadí řeší, protože časem vždycky vyplují na povrch ty osobní příběhy a ty vždycky pozvednou ten seriál na vyšší úroveň. Byť hlavním hrdinou je Yeon Si-Eun, tak pro mně osobně byl hrdina Ahn Soo-ho, který zachránil Yeon Si-Eun od propasti, pak zkusil od té samé propasti zachránit i Bryce Oh, jenže tam selhal. Původně mi i bylo Bryce Oh líto, ale díl od dílu, zacházel tak moc daleko, že mi ho přestalo být i líto a Ahn Soo-ho, neměl šanci ho zachránit, protože on už dávno byl ztracenej. Young Yi bych určitě neoznačil za hada v ráji, ona byla skvělá. Co si mi na Ahn Soo-ho, líbilo že on byl sám sebou, nepřetvařoval se, nedělal ze sebe něco a nebo někoho jiného, takže jeho přátelství bylo skutečné. Skvělý písničky, bitky špičkový a ten otevřený konec, ten je......hodně bolestivý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Okay silná káva dávající jasný message STOP ŠIKANĚ!! Korejci se opět vyšvihli a natočili dost možná nejlepší seriál na téma školství a šikana a jak praví zdejších 90%, tak je to zasloužené. Ostatně i ve světě seriál sbírá chválu ( IMDB 8.5 dost možná jde o nejlépe hodnocený korejský seriál za poslední roky). Hlavní hrdina je inteligentní a tichý chlapec, tak trochu typický nerd, který je terčem šikany svých spolužáků, ale naštěstí díky své inteligenci má šanci je přemoct. ( V úvodních epizodách hlavní hrdina funguje jak Sherlock Holmes, který si inteligentně zmapuje okolí i celou situaci a bude se ji snažit vyřešit) To bylo super! Zkamarádí se také s místním frajerem školy, který dělá MMA, ale zároveň to není žádný hajzl ( ostatně jde dost možná o nejlepší postavu seriálu, která si diváka získá svým charakterem i svými bojovými schopnostmi). Seriál se neodehrává pouze ve škole, řeší se zde problémy i mimo ní ( zapletení s místním drogovým dealerem apod). Velká výhra je nepředvídatelnost- někde ve 4 epizodě jsem netušil, jakým směrem se seriál bude ubírat. Potěší i kvalitní a ostré souboje, silný příběh o přátelství a zradě a závěrečné epizody šponují emoce tak moc, že žádná tvář nezůstane suchá. Je to chytlavé, drsné, zábavné, emocionální- tady se sešly všechny kvalitní ingredience v kvalitní seriálový koktejl. Doporučuji. 90% ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Jsem ve velkých rozpacích protože vůbec nevím jak toto kdrama ohodnotit.. uvažuju buď nad velmi silnou čtyřkou nebo slabší pětkou ale spíš se k tomu hodí pět hvězd. Čekala jsem, že tento seriál bude o partě kluků co se budou zastávat slabších a budou bojovat proti šikaně. Dočkala jsem se ale spíš ukázky, jaký dopad má šikana na oběť, o zbytečné nesnášenlivosi ve škole a celkově o krutosti dnešní společnosti. Příběh je k zamyšlení, je srdcervoucí ale jsou tam i moc fajn chvíle nad kterými se upřímně zasmějete. Příběh je svižný takže od obrazovky neodtrhnete zrak.Jsem si jistá, že na tento seriál budu ještě dlouho vzpomínat protože je jeden z nejlepších co tento rok vyšel. Musím pochválit i herce! Hraní Parka Ji-hoona jsem si moc užila (nejsem jeho fanoušek takže můj názor není ovlivněn) přesto že měl dost introvertní a uťáplou roli bylo vidět, že se do role vžil a hlavně poslední díl vzal extrémně vážně takže všechny emoce přenesl na diváka. Druhý hlavní hrdina (z 2521 a Racket boys) si znovu získal obrazovku pro sebe. Do dílu celkově přidal takové odlehčení, komedii a roztomilost. A ten poslední (ten bohatý).. vidím tohoto herce poprvé a musím říct, že svou roli zahrál taky úžasně protože i když jsem na seriál koukala 3 dny zpátky moje nesnášenlivost k němu vůbec nevyprchala. Do role podrazáka se opřel fantasticky a všichni co toto drama viděli mi musí dát za pravdu, že ho nenávidí:D  Moc toto kdrama doporučuju! Má cca 5 hodin a 20 min takže to klidně shlédnete za den. Zůstane vám v hlavě a budete si ho chtít pustit znovu a znovu. Moc doufám ve druhou sérii :DD. Edit: beru zpět,  žádný rozhodování mezi 4 a 5 hvězdičkami nemá smysl, je to jasný masterpiece, který jsem už 3 rewatchla a teď,  po asi půl roce co jsem ho viděla naposledy, ho mám znovu chuť zhlédnout od začátku ()

Makaveli92 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla další laskomina z JK. Velice citlivé téma o školní šikaně, které si budete i dlouho po shlédnutí pamatovat. Hlavní hrdina Yeon Shi je ze začátku takový ten tichý typ, s kterým ostatní zametají. Jenže každý pohár jednou přeteče a pak se začnou dít věci. Dá se dohromady se spolužákem ze stejné třídy jménem Ahn Soo Ho, který Yeonovi pomohl, když jej venku před školou zrovna šikanovali. Pak se k nim přidá ještě jeden brýlatý týpek z bohatší rodiny, z kterého se pak stane podrazák, když přejde na stranu utlačovatelů (z více či méně pochopitelných důvodů)... Společně tak začnou potírat bezpráví v jejich blízkém okolí, a zapletou se dokonce i s gangstery. Závěr je celkem vyhrocený a dává prostor pro další řadu. Akce tu je, ale seriál se soustředí spíš na postavy a emoce... 10/10 a jeden z nejlepších korejských seriálů. Jo korejci umí. ()

skorpik42 

všechny recenze uživatele

Práve som to dopozerala, dala som to vo veľmi rýchlom slede , pretože sa od toho nedalo odtrhnúť. V skratke by som povedala, že sa oplatí na toto dielko pozrieť, pretože sú tu skvelé herecké výkony, výborná hudba, skvelo spracovaný scenár, výborné choreografie bojových scén a bolo by toho ešte veľa, čo by som mohla chváliť. Čo mi však najviac utkvelo v hlave je ten druh krutosti, ktorý tu bol nesmierne uveriteľne vyobrazený, a nad ktorým budem asi ešte dlho premýšľať, nakoľko človek ostane zaskočený, keď si uvedomí, že takéto veci sa skutočne vo svete dejú a sú ľudia, ktorých takéto veci tešia. ()

Reklama

Reklama