Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

5 obvykle dávam iba filmom, ktoré si po dopozeraní môžem ihneď pustiť znova a vychutnám si ich rovnako, ako po prvýkrát. Keď ale ide o dielka, kde je pointa tým hlavným ťahúňom, nedávam za 5, lebo.. no logicky už ma prekvapko nečaká. Ale tu urobím výnimku, nakoľko a) film je tu podhodnotený a b) ako fanúšik "roomoviek" som bol z filmu nadšený! Herecký koncert v dvoch miestnostiach. Mňamka.. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Za prvé si film neujasnil, čím chce vlastně být. Začíná jako kriminálka, výslech se rozjíždí, ale posléze přejde do psychologie a rozebírá manželství, kde postarší muž si vezme sotva zletilou dceru svého přítele, která v něm viděla skoro boha, jenže zlatý nátěr časem oprýskal. Ale zádrhel je v knižní předloze, která už svým názvem Brainwashing nastiňuje závěrečný zvrat. A zde je druhý renonc - taková náhoda, že byly zavražděny zrovna dívky, které Hearsta přitahovaly - no, no. Film je natočen velmi zručně, zahrán skvěle, jenže když už je mizerná knížka, zlato z ní nevykopete. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

slabší odvar francouzského originálu...postrádá to patinu a náladu původního filmu, herci jsou solidní ( hlavně Gene Hackman), ale stylově je to vlažné... i přes některé nápadité rekonstrukce, konkrétně pak nápad - i když nikterak originální - zpřítomnit vyšetřovatele v retrospektivách a provázat tak retrospektivy ( často fabulované) se scénami přítomnými...celkově to ale působí více jako konstrukt, prohédnutelný mechanismus a závěr je daleko méně hořký a pochmurný... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

když zestárlému právníkovi volá kapitán policie, aby se na 10 minut stavil na stanici, že pouze potřebují upřesnit něco ve výpovědi o nálezu mrtvoly malé holčičky, tak právník netuší, že se stal hlavním podezřelým... v jeho výpovědi nacházíme stále větší trhliny, společně s policisty vstupujem do jeho vzpomínek na celou událost a v podstatě sledujeme alternativní minulost (mimochodem tyto scény se mi na filmu líbily nejvíc) a spějeme k šokujícímu doznání. Ale můsím říct, že jsem čekal brutálnější psychický teror, zas taková síla mi to nepřišla... a Monica Bellucci je v tomto filmu vzkutku andělská ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film vystaveny na atmosfere a dialozich, ktere postupne odkryvaji tajemstvi vrazd, k nimz doslo v pristavnim meste. Vse zkombinovano s festivalovym ruchem v ulicich a se skvelymi hereckymi vykony. Film je však zbytečně dlouhý, skoro dvě hodiny, na to málo možností a odhalení, které nabízí. Zvrat přijde jen jeden, a spíše očekávaný. Více bych třeba ocenil, kdyby vraždil ten mladý polda, a to jen proto,. aby se dostal Monice do kalhotek a případně jí i sobě finančně přilepšil. Takhle je to jen who-done-it rozhovor s nijak velkou gradací, trochou sociálního podtextu a trochou zamyšlení nad manželstvími a ženami. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Na fotkách za stolom, keď Morgan Freeman vypočúval Gene Hackmana, bol skutočný guvernér Portorika Pedro Rossello a na ďalších fotkách bol policajný superintendent Pedro Toledo. (Arsenal83)
  • Na začiatku si Hearst (Gene Hackman) opakovane mýli Owensovo (Thomas Jane) meno a stále ho oslovuje "Obie". Ide o hlbšiu urážku, ktorá odkazuje na skutočného policajta Williama Obanheina. Obanhein zatkol Arla Guthrieho v Stockbridge, MA za znečisťovanie miesta odpadkami v roku 1965 a niekoľkokrát hrubo prekročil svoje právomoci, keď za takto málo závažný priestupok Gutrhieho spútal, hodil do cely a tam mu nechal odstrániť toaletu, aby sa nemohol obesiť. Incident bol sfilmovaný v Alice's Restaurant (1969), kde Obanhein si vo filme zahral sám seba, pretože, ako povedal: "Radšej budem sám vyzerať ako hlupák, než aby niekto iný hral mňa ako hlupáka." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Juan (Portoriko) vo februári 1999. (Arsenal83)

Reklama

Reklama