Reklama

Reklama

Gen V - Season 1

(série)
Trailer
USA, 2023, 6 h 15 min (Minutáž: 39–59 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Boys to sice úplně nejsou, ale zvládne to být solidně drsné i překvapivé a jako výplň při čekání na další sérii staršího sourozence to funguje slušně. Co se tvůrcům úplně nepovedlo je volba hlavní postavy, protože Marie není moc sympatická ani extra zajímavá. Druhou sérii si každopádně dám s chutí…75% ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Výzvy mladých ľudí ako bulímia, sebapoškodzovanie či gendrová neistota sú pretvorené do schopností charakterov. Nájdu sa aj vizuálne nevyzretý párty boy a jeho kamarát čo sfetuje mladé baby. Napriek tomu problémom je svet, ktorý vytvorili dospelý a rodičia s nimi nemôžu alebo nechcú pomôcť. Seriál je v svete The Boys jednoznačne ukotvený, avšak zároveň dokáže priniesť autentické prežívanie GenZ, ktoré mnohé iné serióznejšie seriály nezvládajú. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěli tvůrci Bandy v bizarnostech, krvi a sexu ještě přitvrdit, kde jinde najít ideálnější místo než na střední škole pro pubertální, nevybouřené superhrdiny? Zadařilo se jim nad očekávání jak samostatně (postavy studentů), tak v rozšiřování světa (zápletka s výzkumem) či v přímé návaznosti (soutěžení o místo v Sedmičce). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nástupce populárních Boys jsem nejdříve nechal prošumět kolem, nakonec se mi po té explicitní akci zastesklo a ještě před červnovou premiérou čtvrté řady výše zmíněného jsem musel Gen V nakonec dojet. A vzhledem k tomu, že teen prostředí, které nesmrdí patosem, mám stále rád, nebyl zde jediný díl, co by mi jakkoli vadil. I ten neznámý cast hraje dost prim, sázka na camea je zde trochu kalkulem, ale samosebou potěší. Druhou řadu ocením. [viděno na Prime Video] ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8/10. The Boys to rozhodně není, ale i přesto je Gen V extrémně povedenou a esteticky podobnou záležitostí, která je správně ujetá, zvrhlá, gore a komediální. A do toho všeho se nebojí mluvit o dost důležitých aktuálních problémech. Tvůrci navíc občas přijdou s hodně zajímavou akcí nebo cool nápadem (viz. maňáskové, a nebo okno). Postavy jsou fajn, ale kdybych to měl srovnat s postavami z The Boys, tak The Boys vedou o hodně. A horší postavy nejsou jediným problémem. Tvůrci totiž příběh a jednotlivé zápletky dost urychlují a někdy dokonce ani neví, co s nimi. Ale i tak jsem si to neskutečně užil a utvrdilo mě to v hajpu na čtvrtou sérku The Boys. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V této epizodě se na krátkou chvíli objeví i Soldier Boy (Jensen Ackles), známý ze 3. série původního seriálu The Boys (od r. 2019). (tb_23)
  • V epizodě se objeví odkazy na seriál Banda (od r. 2019). Jedním z nich je, že Homelander zabil člověka. Jedná se o odkaz na epizodu Bezuzdná zuřivost (2022) a dále je zde zmíněna příhoda s letadlem, která odkazuje na epizodu Ženská svého druhu (2019). (Duoscop)

Reklama

Reklama