Reklama

Reklama

Chlapec, krtek, liška a kůň

  • USA The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Knižní bestseller Charlieho Mackesyho ožívá v tomto nádherně animovaném filmu z produkce společností NoneMore a Bad Robot Productions. Poznejte nezvyklé pouto mezi čtyřmi přáteli a zkoumejte spolu s nimi význam pojmů vlídnost, odvaha a naděje. (Apple TV+)

Recenze (23)

inachisio 

všechny recenze uživatele

Tento film je nádhernou pastvou pro oči. Škoda je, že scénář je velmi násilný. Myšlenky jsou krásné, ale slova nepřirozená, trochu klišé. Přesto je film velmi milou podívanou a kdyby autoři trochu ubrali na kalendář s citáty koncipovaném příběhu, byl by to jistě jeden z nejlepších animovaných filmů. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

- "What do you want to be when you grow up?" - "Kind." Oh lord, pokud bych měl tenhle animovaný kraťas popsat dvěma slovy, byla by to: krása a laskavost. Jednoduchý, ale úžasně rozanimovaný, dojímavý příběh o síle lásky, přátelství a obyčejné dobrosrdečnosti. Mnozí tu zmiňují Malého prince a s tím rozhodně nelze nesouhlasit, ale zároveň se nedá přehlédnout to, že Malý princ je svou filozofií a předkládanými metaforami o poznání dál. Tady ty dialogy, i když se strašně hezky poslouchají, i díky skvěle zvoleným hlasům a příjemně britsky elegantnímu přednesu, jsou co do mouder velmi doslovné a kvůli tomu působí samoúčelně a tudíž i nuceně. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Idris Elba namluvil lišku, nemůže být špatný. Já vím, možná to neplatí vždy, u tohoto snímku slavného ilustrátora Charlieho Mackesyho však ano. A není to jen liška, kdo v této bajce promlouvá k bezprizornímu malému chlapci, který se snaží dostat domů, ačkoliv netuší, jak takový domov vypadá nebo kde se nachází. Jak je z názvu patrné, bude mít na své cestě více zvířecích přátel. Snímek vznikl podle stejnojmenné knihy, kterou jsem nečetl, a jakkoliv jsem v úvodu avizoval, že špatný není, tak do úplného topu mu něco chybí. Respektive přebývá. Film je na mě až moc sladký a nabízí až příliš mnoho moralizujících mouder, zvířata se objevují přesně tak, aby to mělo co největší potenciál vyždímat z diváka slzu dojetí, že se to u mě vlastně trochu míjelo účinkem. Velmi bych uvítal, kdyby autoři méně tlačili na pilu a nesnažili se dojmout za každou cenu – z mého pohledu by to snímku jen pomohlo vymanit se z kategorie „krásná, ale přeslazená srajda“. Nejlepším aspektem filmu pro mě zůstává jeho vizuální opojná stránka — pracovaly na něm desítky animátorů a je to vidět. [Oscary 2022] ()

humblebumble 

všechny recenze uživatele

Tohle je ideální film pro lidi, kteří mají doma nápisy "Live, laugh, love". ______ Výtvarně moc krásné (i když postavy s černými konturami mírně trčí z jemného měkkého pozadí), prostředí má atmošku. Co se však týče příběhu, tak ten to vlastně moc nemá - film byl natočen podle knihy citátů s ilustracemi, a bohužel je to na tom zatraceně poznat. Když se to udělá dobře, tak může být určité filozofování ve filmech super, ale tady to byly jen poslepované citáty, které v první polovině ještě byly docela vpleteny do přirozeného dialogu, ale v druhé polovině už jen postavy odříkávaly moudra jak čínské sušenky štěstí. Potenciál pro opravdové hluboké lyrično to určitě mělo, jen kdyby se tam do toho furt tolik nekecalo. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak ztracený chlapec v zimě potká krtka, lišku a koně a společně se profilozofují až k domovu a pokud tam neumrzli, tak tam filozofují dodnes… Přijde mi, že autoři dostali za úkol nacpat do třiceti minut co nejvíc životních mouder a hlubokých myšlenek, a proto se zase až tak moc nezabývali tím, že k tomu, aby měla myšlenka nějakou sílu, je potřeba jí dát nějaký ten kontext, vybudovat k ní nějaké pozadí. A tak polovina mouder, co tu zazní, působí jen tak nějak nahodile a bez jakéhokoli efektu na mě jakožto na diváka. Zkrátka tu máme krátký film, který se strašně snaží mi toho co nejvíc prodat na ne moc velkém prostoru, ale celkově se mu to příliš nedaří, i když témata, která chce rozebírat jsou určitě velice zajímavá a silná, ale tady je po mě autoři jen tak střílí a většina bohužel nezasáhne. Navíc díky všemu tomu filozofování není ani příliš času na budování samotného příběhu a ten tak působí velmi mělce, stejně jako všechny ty rádoby silné vztahy mezi postavami, kterým máme věřit a které na nás mají následně emocionálně promlouvat, což se ale bohužel také moc neděje. Mezi výrazná pozitiva patří rozhodně nádherná animace a povedená hudební stránka, ale ty z toho pro mě stejně, v součtu s výše uvedeným, víc jak průměrný zážitek neudělají. 5/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama