Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

messiah 

všechny recenze uživatele

Goldingův román je bezesporu literárním skvostem. Moc se mi líbil a tak když jsem zjistil jak vysoké má film hodnocení, začal jsem se těšit. Upřímě musím říct že vyloženě zklamán nejsem, ale nadšen také ne. Film se předlohy příliš nedrží, myšlenka však zachována zůstala a funguje to. Příjemě překvapily výkony herců. Hudba je skvělá. Rozhodně stojí za to tenhle film vidět, bez ohledu na znalost předlohy, ale pokud mohu doporučit, doporučím hlavně geniální knihu! ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Remake filmu z roku 1963.Podľa románu Williama Goldinga Pán múch,známeho aj u nás na Slovensku aj v Čechách.Mimochodom,veľmi dobrá kniha.Film sám o sebe je hodne desivý a veľmi smutný.Na to že tam hrajú samé deti-chlapci,sú ale dialógy dosť vulgárne.Príbeh je oproti románu hodne skreslený a zmenený.V knihe sú deti Angličania,vo filme Američania.Dvaja hlavný predstavitelia by sa dali nazvať asi takto.Jack symbolizuje zlo a Ralph symbolizuje dobro.A čo sa týka výkonu chlapcov vo filme,režisér asi mal čo robiť.Predsa len,to vlastne neboli ani herci,len obyčajné deti,muselo to byť dosť ťažké ,všetky deti zvládnuť.Z filmu vyplýva,že aj deti dokážu robiť tie najhoršie a veľmi kruté vecí,tiež bažia po moci,a to aj za cenu ľudských životov.Realistické zobrazenie úpadku detí,ktoré nemajú žiadne pravidla a sú bez kontroly až do barbarstva.Dalo by sa to prirovnať aj boj dobrá a zlá.Ale hlavne v tomto filme netreba posudzovať herecké výkony detí až tak prísne. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chce ještě někdo mušli ??" Když nemáš mušli, nikoho nezajímá, co říkáš.. A mnohdy ani když ji máš !! Kapitán Harry Hook naznačuje, jak těžká je cesta k demokracii, a zejména zkoumá to geneticky zakódované zlo v nás, podobně jako Will Golding s nobelovkou kolem krku ve své prvotině.. Výtečná adaptace, jakkoli silně aktualizuje, opravdu skvostného románu.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pán much je poměrně proslavený. Jenže, při sledování jsem měl pocit, že zatímco film je vlastně obyčejné dobrodružství kluků, kteří si svou přítomnost na pustém ostrově spíše užívají než aby trpěli steskem po rodičích nebo po výdobytcích civilizace. Knížka musí naprosto super. Nebo co super, musí být boží. Mé očekávání byly rozhodně větší. Jako kluk jsem to pravděpodobně viděl. 60% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Homo homini lupus! Tím, co o nás jako o druhu říká, je Pán much vskutku děsivější než leckterý z hororů. K lepšímu než průměrnému hodnocení se však nedokopu, hlavně skrz "bezejmennost" a "bez-tvářnost" chlapců, skrz tu nezodpovězenou otázku: z "koho" že se vlastně může stát "ono", kdo a proč podlehne? I proto se cítím povinován přečíst Goldingovu předlohu. 60% Challenge Tour Speciál - Filmový lov, červen 2015 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Ralph (Balthazar Getty) použil brýle krátkozrakého Piggyho k rozdělání ohně. Brýle na krátkozrakost ve skutečnosti sluneční paprsky nesoustřeďují. Tato chyba má své opodstatnění – William Golding ji v předloze udělal také. (Sinecod)
  • Balthazar Getty spadl pár týdnů před začátkem natáčení ze stromu a zlomil si ruku. Režisér se rozhodl zakomponovat jeho zranění do filmu, a Gettyho postava se tak po první polovinu filmu objevuje na plátně s rukou v sádře. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama