foto

Balthazar Getty

  • nar. 22.1.1975 (44 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Balthazar Getty se narodil 22. ledna 1975 v Los Angeles, Californii v USA. Narodil se matce Gisele Martine Zacher Getty a otci Jaenu Paulu Getty II. Balthazarova matka pocházela z Německa a s jeho budoucím "druhým" otcem se potkala v Evropě. Balthazar má o dva roky starší nevlastní sestru, jelikož jeho matka než potkala svého druhého manžela, již byla těhotná. Jeho rodiče se rozvedli, když byl dítě. Jeho matka se pak přestěhovala do San Francisca spolu s ním a jeho sestrou. Když mu bylo 16 let, pobývali v bytě spolu se známou jeho matky.

V roce 1987 byl Balthazarův talent objeven ve skautu a zvládl první casting na film, který byl zfilmován dle novely s názvem "LORD OF THE FLIES". Po tomto díle byl Balthazar vybrán pro televizní film "THE TURN OF THE SCREW". Tento film započal jeho debut v televizi. V roce 1990 zazářil ve filmu "MLADÉ PUŠKY 2" a o rok později v dramatu "MY HEROES HAVE ALWAYS BEEN COWBOYS". Od té doby se objevoval v řadě dalších televizních seriálů a televizních rolí. Další zlom nastal v roce 1994, kdy si zahrál roli v akčním filmu od Olivera Stona "TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI" a také v televizních seriálech jako byly "CHARMED", "ALIAS" a "PASADENA".

Další zlom v jeho životě nastal v průběhu 90. let, kdy se předávkoval heroinem po hádce se svým dobrým přítelem. V roce 1998 se stěží vyhnul vězení v souvislosti s jeho kauzou s drogami. Poté se Balthazar rozhodl posbírat opět svůj život dohromady a setřást svojí minulost. V roce 2000 se otřepal ze své drogové události a začal opět pracovat. V roce 2001 si měl možnost zahrát v několika nezávislých filmech jako byly "THE CENTER OF THE WORLD", "MACARTHUR" a "FOUR DOGS PLAYING POKER". Poté se také stal režisérem snímku "SHADOW HOURS". Momentálně můžeme Balthazara vidět ve velmi úspěšném seriálu "BROTHERS & SISTERS".

Balthazar není pouze herec, ale také producent. Produkoval 9 nahrávek hip hopové skupiny Mannish s názvem alba Audio Sedative v roce 1996 a v roce 2004 spolu se Scottem Thomasem realizovali jejich první nahrávku. Balthazar působí také jako model u společností jako jsou Versace, Calvin Klein & Tommy Hilfiger. Pokud zrovna Balthazar nepracuje, užívá si boxu, hudby, golfu, ledního hokeje a horolezectví. Momentálně je ženatý s Rosettou Millington a mají spolu 3 děti ( jednoho syna a dvě dcery).

Crazer

Herecká filmografie

Filmy

2019 A Fall from Grace
2015 #Horror
2014 Soudce
2013 Big Sur
2011 Dead of Nowhere 3D
2008 West of Brooklyn
2006 Dirtbags (TV film)
Řezník
2005 Krvavá hostina
Slingshot
2004 Okrsek 49
2003 Sol Goode
2002 Divoká krev
Těžký prachy
2001 MacArthur Park
Střed světa
2000 Hodina stínů
Zabijácká partie
1999 Out in Fifty
1998 Prokleté prachy
1997 Big City Blues
Habitat - Znovuzrození ráje
Lost Highway
1996 Bílá smršť
1995 Násilník
Opus pana Hollanda
Soudce Dredd
1994 Cityscrapes: Los Angeles
Dead Beat
Don't Do It
Takoví normální zabijáci
1993 Red Hot
1992 Halfway House
1991 Kam tě den zavede
Mými hrdiny byli vždy kovbojové
Papežem proti své vůli
Rozhodnutí
1990 Mladé pušky II
Pán much
Turn of the Screw, The (TV film)

TV seriály

2017 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 2 (S03E02)
2011 Bratři a sestry (TV seriál)
Svatební překvapení (S05E22)
Přítel Brody (S05E15)
Ten, kdo unikl (S05E14)
další epizody (4)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Vězeň na útěku (S01E04)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Závod o smrt (S01E07)
Bratři a sestry (TV seriál)
Naděje (S04E23)
Když napečeš, on přijde (S04E20)
Duch minulosti II (S04E19)
další epizody (9)
2009 Bratři a sestry (TV seriál)
Novomanželé (S04E10)
Kostlivci ve skříni (S04E09)
Zen a umění zdravého žití (S04E06)
další epizody (12)
Médium (TV seriál)
The First Bite Is the Deepest (S05E17)
2008 Bratři a sestry (TV seriál)
Jen jeden plátek (S03E10)
Nedokončené záležitosti (S03E09)
Rodinná večeře (S03E08)
další epizody (16)
2007 Bratři a sestry (TV seriál)
Posvátný svazek manželský! (S02E09)
Něco nového (S02E08)
36 hodin (S02E07)
další epizody (19)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Světlo světel (S01E10)
Chyby se stávají, část 2. (S01E09)
Chyby se stávají, část 1. (S01E08)
další epizody (10)
Alias (TV seriál)
Odveta (S05E16)
Nic ve zlém (S05E15)
Vidím všechny ty mrtvé (S05E14)
další epizody (7)
2005 Na Západ (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Alias (TV seriál)
Horizont (S05E09)
Bob (S05E08)
Hotová věc (S05E07)
další epizody (8)
2004 Traffic (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Sním o Phoebe (S06E15)
Karma z druhé ruky (S06E13)
2003 Čarodějky (TV seriál)
Chris v pasti (S06E10)
Meč ve městě (S06E08)
Duše v ohrožení (S06E07)
další epizody (4)
2002 Corsairs (TV seriál)
2001 Pasadena (TV seriál)
1997 The Hunger (TV seriál)
1989 Nightmare Classics (TV seriál)

Dokumentární

2017 A Great Big Story: Then & Now with Thora Birch - a.z.
2015 Jednota
1997 Pretty as a Picture: The Art of David Lynch (TV film)

TV pořady

2016 Ride with Norman Reedus (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Project Greenlight 3 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace