Reklama

Reklama

15letá Lera Arabová (Veronika Ustimova) žije ve Vladivostoku. Její otec mnoho let pracuje na orbitální vesmírné stanici a již dlouho neměl kontakt se svou dcerou. Stal se pouze hlasem v jejím telefonu. Poté, co město zasáhl meteorický roj, má Lera jedinou šanci zachránit své blízké a město před novou katastrofou. Pomáhá jí v tom její otec, který využívá každé příležitosti k tomu, aby dceři předal vzkaz. Sleduje z orbitální stanice seshora každý její krok. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický film..... Skvělé triky, kde se soudruzi inspirovali v západních kapitalistických filmech, všichni nosí západní značky, jezdí v západních autech a vrchol všechno byl americký fotbal a roztleskávačky.... No doufám, že režisér nevypadne z okna.... Jinak je to dobře natočené... Mínus je vztah dcery a otce, který byl otravný.... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jekaterina je filmova scenaristka a tentokrat sa jasne inspirovala hollywoodskym scenarom klasickej kinofilmovej tuctovky. A tak, napriek tomu, ze divak sleduje kusok z inej krajiny, je, az na jazyk, uplne rovnaky. Destrukcia vo vesmire velmi pripomina Gravity. :) V suvislosti s nedavnym nicivym zemetrasenim v Turecku a Syrii sme mali moznost z prvej ruky vidiet a od reporterov a zachranarov pocut, kedy a v akych podmienkach mohli zacat vyhladavat ludi. Tuna to bolo naivne snad do par minut, preto som musel neveriacky krutit hlavou. Nuz a nasledne eskapady vo vesmire i v kolabujucej budove uz boli len nabalovanim jednej hluposti na druhu. Surodenecke nezdolne duo boli i v tomto ruskom filme navlas rovnake. Nuz a zapinanie hojdacieho konika umelou inteligenciou v zdemolovanych ruinach to dokonala. Naslena heroickost a prekonavanie fobii uz sposobili vypnutie hemisfer. :) Hlupucky pestrofarebny gulas. Slabota. Neodporucam. 35% Slabe dvojhviezdie. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když se bohužel Rusko dobrovolně odřezává od jím nenáviděného západního civilizačního okruhu, natáčení katastrofických scífek a la Hollywood mu jde pořád docela dobře. Aspoň tedy první polovina Miry je myslím celkově lepší, než většina obdobných katastrofáků amerických. Hlavně trikové scény zkázy Vladivostoku a orbitální stanice jsou dechberoucí a pětihvězdové. Naneštěstí ale ruští tvůrci nepřekonávají hollywoodské vzory pouze ve vizuální působivosti, ale i v šablonovitosti a nízké melodramatičnosti, kterýmižto prvky je od hlavy k patě zasviněná celá druhá půle filmu. Dějová rovina, ve které pápa Arabov napojený na umělou inteligenci pomáhá z oběžné dráhy svojí dceři, je dementnější než 90% obdobných demencí zaoceánských. A společným "dojemným" duetem dcery a otce v závěru pak tvůrci dosáhli jednoho z pomyslných vrcholů hnusného patetického kýče. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Má to celkem sympatické CGI, byť pořád dost umělé a zrod Katastrofy, který trvá asi 15 minut je slušný chaos s fajn atmosférou, jenže následující hodina a čtvrt je nuda k posrání. Dcera hledá svého bratra a komunikuje s otcem ve vesmíru. How entertaining LOL. Kdyby celý film byl ve stylu 2012, tak okay, ale tahle proměna v DRAMA mě nebrala. 4/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadny Armageddon sa nestal. Ani z hľadiska katastrofy, ani z hľadiska filmovej kvality, ani z hľadiska citovej. To tlačenie na konci na to dojatie, nepodarilo sa to celkom. Snažilo sa to podobať na Hollywood to formou a to sa podarilo, kvalitu to má. Dej ale lineárny, bez prekvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film sa nakrúcal v Moskve, v regióne Moskovská oblasť a vo Vladivostoku. Natáčanie trvalo od začiatku augusta do začiatku novembra 2021. (Arsenal83)
  • Hviezda Mira, spomínaná vo filme, je v skutočnosti binárnym červeným obrom v súhvezdí Veľryby (Cetus). Mira je najjasnejšou periodicky premenlivou hviezdou na oblohe, ktorú počas svojho cyklu premeny raz na oblohe vidieť, inokedy nie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama