Reklama

Reklama

Obsahy(1)

6 klíčových hráčů a kouč Kari Jalonen vypráví o bronzovém světle na konci hokejového tunelu. (Česká televize)

Recenze (5)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Někdy má bronz cenu zlata... Jeden z největších sportovních a národních momentů, jaké jsem zažil.. .. Tři věci navždy zůstanou - první třetina proti Lotyšku, neprůstřelný Vejmelka proti USA ve skupině a konečně ta jízda ve třetí třetině v zápase o bronz... Fantastické mistrovství, které mohlo skončit rozpadnutím kabiny a totální katastrofou, ale Pastrňák je prostě jinde.. Můžete se ptát, kdo ještě v věřil, když 13 vteřin před koncem úvodní třetiny naděje takřka pohřbil gól do šatny.. Ale stačil jeden odvážný tah trenéra, který proházel lajny a největší hvězdu zahodil do nižší formace.. Jenže v čím větší tmě jste tím se dá zářit.. Po jubilejních desíti letech navázala reprezentace na medailové úspěchy a odvážný tah s angažováním cizince k národnímu týmu se ukázal jako nový nádech pro celý hokejový národ, který je rok od roku více zahořklý.. Šest vybraných bronzáčků v jedné hodině představují hodnotu bronzové medaile.. Pane Jalonenen děkujem! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nový rok 23 jsem zahájil mrknutím na dokument připomínající cestu naší hokejové reprezentace za bronzovou plackou z MS 2022 ve Finsku, která konečně ukončila (jak přesně řekli komentátoři ČT) černou dekádu bez medaile. Hokej sleduji už 25 let ve svém životě a je to pro mě jednoznačně sport číslo 1. - celý turnaj jsem tehdy poctivě koukal a byl jsem rád, že jsem si mohl zavzpomínat na zlomové zápasy tohoto turnaje, na jeho vrcholy (příjezd Pasty a oživení týmu - především pak ve 3. třetině v zápase o bronz, famózní výkon již mnohými odepsaného kapitána Romana Červenky) i pády (vyhazov Simona z týmu, nepovedené zapasy s Rakouskem a Kanadou). Doufejme, že na další medaili už nebudeme čekat tak dlouho a že se podaří českému hokeji dojít zase až na samotný vrchol (ideálně na MS 2024 v Česku :)), kdýž se teď tak daří i našim dvacítkám...8/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na to, jak se zrodila bronzová medaile v MS v hokeji v roce 2022, kterou český hokej nutně po dlouhé době potřeboval. Hlavní pozornost je zde upřena na systém finského kouče Kariho Jalonena. ()

Lukes15 

všechny recenze uživatele

Robert Záruba a ČT hokejové dokumenty umí. Kvalitní scénář, výběr hráčů, prostřihy záběrů z turnaje s komentářem hráčů, trenéra a vypravěčky... všechno výborné. Trochu mi chyběl hlas Miroslava Táborského, Davida Novotného, nebo Lukáše Hlavici, jako v dokumentech z minulých let, ale Jana Holcová taky nebyla špatná. Celkově to nenudí a po čase poslouží jako hezká vzpomínka. ()

Mylan_ek 

všechny recenze uživatele

10 let medailové čekání je u konce. Černá dekáda byla extrémně dlouhá ,samé sklamání prohry ve čtvrtfinále,v semifinále a bitvy o bronz skončili vždy bramborou. Až rok 2022 ukázal ,že Český hokej ještě nepatří do starého železa a když se sejde dobrá parta hokejistů tak je  šance na medaily.  Fiasko s Rakouskem ,ale bombastická bitva o bronz i když z počátku to vypadalo že to skončí jako vždycky.... 3 třetinaa vše rozhodla. ()

Reklama

Reklama