Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 2 (2023) (série)


Zvířata bez hranic (S02E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Při cestě Kongem čekala oba motorkáře spousta kilometrů, ale na jeden přejezd se Martin zvlášť těšil. Poprvé překročil rovníkovou čáru a octl se na jižní polokouli. Igor ho během rituálního obřadu přijal mezi kolegy, sám už to během svých cest zvládl čtyřikrát. Cestou mezi vesničkami stihli pozorovat divoká zvířata podél silnice a Martin dokonce spatřil gorilu. V hlavním městě Konga Brazzaville se najedli na tržišti, grilované housenky prý chutnají moučně. Ale napravila to sklenka dobrého vína, kterou si připili při setkání s Mirečkem, jehož role ve filmových Básnících je nezapomenutelná. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase návrat mezi lidi. K vidění byla například trocha BDSM praktik na rovníku, ochutnávka konžské kuchyně v čele s housenkami, setkání s Mirečkem z básníků a ještě větší překvapení než Mireček byl asfalt v Kongu. Užívám si tento cestopis. [77 %] ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti borci jsou fakt satani! A je super, že je to fakt i sranda. Martin by moc rád chtěl vidět gorily a když se ráno připravoval na jízdu, tak směrem k Igorovi, který si zrovna čistí zuby, říká : "Jednu gorilu už vidím, je čistotná a přívětivá" :D. Pak borci pokračují po cestě Kongem, kde přejedou rovníkovou čáru a zastaví se v hlavním konžském městě Brazzavile, kde se Martin nakrmí grilovanou housenkou. Potom následuje setkání s filmovým Mirečkem ze série Básníků, Josephem Diellem. To jsem čuměl jak puk! Ta podoba tam pořád je, úsměv i hlas stejnej, jen tu Češtinu už zapomněl :). Když se ho Igor ptá, jestli má dolary, tak Mireček se smíchem, úplně stejně jak v Básnících odpovídá : "Delegace" :D :D. Fakt bomba! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už při osobních návštěvách severní Afriky mě bavil entuziasmus zdejších naučit se nějaká naše česká slova a zdejší přítomnost Mirečka z filmových Básníků (které jsem osobně neviděl) mi ty dovolené v dětství dost připomněla. ()

Reklama

Reklama