Reklama

Reklama

Po jedné stopě

(seriál)
  • Česko Po jedné stopě do Iráku (více)
Trailer
Česko, (2020–2023), 15 h (Minutáž: 25–27 min)

Série(2) / Epizody(34)

Obsahy(1)

V této roadmovie se dva přátelé vydali na motorkách pobřežními zeměmi Afriky od Maroka směrem k Jihoafrické republice. Cesta do Iráku byla jakousi zkouškou, zda Martin Písařík zvládne svou první cestu na motocyklu za hranice České republiky. Začátečníka testuje na trase z Turecka do Iráku zkušený a uznávaný cestovatel Igor Brezovar. Poté oba čekala dlouhá jízda do Afriky... Slovinec Igor žije už léta v Česku, je to člověk vstřícně naladěný vůči všem lidem, které potkává. A tak se díky jeho bezprostřednosti dostávají oba cestovatelé do příbytků místních obyvatel, kde mohou nahlédnout do jejich rodinného života, ale i výjimečných událostí, oslav či kmenových rituálů. Herec Martin Písařík je také srdcem dobrodruh, ale motorista začátečník, který se však s mnohdy těžko sjízdným terénem či vrtochy motocyklu statečně pere. Cestování vtipně glosuje a také zdatně veršuje. Humor a nadhled oba neopouští ani v situacích, které při průjezdu Marokem, Západní Saharou, Mauretánií, Senegalem, Gambií, Guineou, Sierrou Leone, Libérií či Pobřežím slonoviny také nastanou a leckoho by motivovaly k návratu domů. Jejich dobrodružnou cestu zastavila až občanská válka v Kamerunu. Cesta do Jihoafrické republiky na ně proto stále čeká… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (18)

Po jedné stopě (2020) 

Tohle není jediný dokument o českých "dobrodruzích" , kteří se vydali někam do světa na mašinách. ALE po těch předchozích hrůzách je tohle pěkná a celkem i zábavná podívaná. S každým dalším dílem je pak ještě dobrodružnější a zábavnější. ()

Série 1 (2020) (S01) 

No takhle, Písařík se na začátku trápil na KTM, aby pak do Afriky už odjel na GS. ()

S rukama od oleje (2023) (S02E01) 

Tam kde dobrodrůžo skončilo, tam po 2 letech začíná a je pravda, že mě pokračování potěšilo. Je potřeba zprovoznit a rozjet 2 roky odložené, rezavé a myšmi prolezlé 2x GS a starý doprovodný Land Cruiser. Ale po pár dnech se povedlo a pojede se dál. ()

Samopal za krávu? (2023) (S02E03) 

Místo spaní v malé vesnici se spí v policejní stanici. Ale jen proto, že je to tam bezpečnější. A k tomu přejezd přes hory, které mají 4tis. m n.m. A přejezd z Nigerie do Kamerunu. ()

Až na hliněné dno (2023) (S02E04) 

Cesta tak pro Tatru, co vážně nezná bratra, co rozbíjí lidi i techniku. Jejich jízda je jen o něco málo rychlejší jak chůze. Ale pivko od celníka potěšilo. ()

V říši Tarzana (2023) (S02E05) 

Do Kamerunu zrovna v době, kdy se tam hraje africký fotbalový pohár. Podívat se na místa, kde točili prvního Tarzana, to je taky celkem zajímavé. No a pak opět stávkuje doprovodný Land Cruiser, o kterém v první sérii prakticky nebylo vedět, ta 2letá odstávka je znát. ()

Po řece za Pygmeji (2023) (S02E06) 

Malí Pygmejové už jsou taky postiženi civilizací. ()

Vánek ve vlasech (2023) (S02E07) 

Kamerun a Kongo. Kucí si lodí bez motorek udělají i výlet do Středoafrické republiky po mohutné řece Sanga. ()

V údolí goril (2023) (S02E08) 

Pluje se dál a dál po řece Sanga rychlostí asi 10 km/h, takže 2 dny. A jeden se i dočkal, byl to Igor, co měl tu možnost jít do pralesa a sledovat gorily nížinné, zatím co Martin měl 3x pozitivní test na covid, tak šel do izolace, ale do nečekaně solidního ubytování. 7/10 ()

Showbyznys v rukou Křováků (2023) (S02E09) 

Po testech na covid jde Igor na pralesní slony do národního parku Dzanga-Sangha a mezi pygmeji je to úplný čahoun. Martin je stále v izolaci kvůli covidu, tak se vydal sám do okolní džungle a trochu nám tam chlapec bloudí. ()

Zvířata bez hranic (2023) (S02E10) 

Setkání s Mirečkem z Básníků v hlavním městě Konga Brazzaville. ()

Nemám rád písek (2023) (S02E12) 

Z Konga do Angoly. Z Angoly do Demokratické republiky Kongo, kde asfalt opět nahradily cesty písčité. Tentokrát krom obvyklých peripetií na hranicích nic dobrodružného. 2 kytarové večery by unudily a uspaly i mě. ()

Dej přednost slonům! (2023) (S02E16) 

Angola se loučí a jsou tu písečné a štěrkové cesty v Namibii. A jezdí se vlevo. ()

Nejstarší pouští světa (2023) (S02E17) 

Poušť Namib. A Martin si vyšel i na nejvyšší dunu Big Daddy vysokou asi 400m, no nějak ho to zmohlo. 7/10 ()

Poslední kilometry (2023) (S02E18) 

A je tu grand finále a je mi to docela i líto, tahle pouť se mi líbila. Tak jak tahle druhá řada začínala, tak dopadla nad očekávání, motorky vydržely i po odstávce. To shrnutí ke konci bylo velmi působivé. ()

Reklama

Reklama