Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá Dunia pracuje v továrně na koláčky štěstí v San Franciscu. Celé noci probdí, ráno se pozdraví se sousedy a vyráží do práce. Může chtít od života více, když měla na rozdíl od své rodiny šanci odejít z rodného Afghánistánu? Svéhlavá dívka se rozhodne jít svému štěstí naproti a schová troufalý vzkaz do jednoho z koláčků. Fremont je okouzlující komedie o hledání sebe sama a o naději, která přichází, když ji nejméně čekáme. Film, který svým svěžím humorem a soundtrackem připomíná kultovní díla Jima Jarmusche, si z MFF Karlovy Vary 2023 odvezl cenu za nejlepší režii pro Babaka Jalaliho. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

Malkel 

všechny recenze uživatele

Fremont - typický příklad onoho malého, nenápadného uměleckého filmu, jenž je v podstatě odsouzen k diváckému zapomnění. Síto filmového mainstreamu je holt nekompromisní, proto je fajn vytáhnout zadek ze sedačky korporátních multiplexů a trochu zapátrat po lokálních kinech - filmy, mezi něž Fremont patří, mají své kvality a neměly by zůstat přehlíženy. Snímek do děje vtáhne velmi osobní a civilní atmosférou, podpořenou skvěle zvoleným formátem 4:3 v černobílé. Tomu sedí i výprava - Fremont se vyžívá ve vypravěčském i příběhovém minimalismu, jenž ještě více podtrhává ponurou přízemní atmosféru a relativně těžká témata, jako je například přistěhovalectví, osamění či válečná traumata. Není to ale pouze jen melancholická deprese, film je odlehčen sympatickým humorem na správných místech, což tvoří poměrně dynamický mix. K výtkám však určitě patří délka. I přes na první pohled sympatickou stopáž devadesáti minut se to v některých místech dost táhne a některé motivy se začínají přejídat. Občas taky prosvítá taková ta navoněná umělecká nepřístupnost, kterou si tvůrci mohli odpustit. Dohromady to ale všechno působí tak - no nenuceně. Vlastně bych řekl, že slovo nenucený je naprosto vystihující. Cokoliv, co se zde děje, není na sílu agresivně rváno pod nos, ale tak nějak si to plyne. Přinejmenším osvěžující. V klidu za **** ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Minimalistický obraz o hledání štěstí lidského...kde ho nalézt? Film recept nenabízí...také to není nějaká laciná reklama na životní štěstí, ale snad dokáže inspirovat...také umí vytvořit úsměv na tváři, přesto, že to naší "hrdince" dělá trochu problém...film o lidské prostotě, hledání a...hlavně čekání, trpělivosti a skromnosti, což bývá v životě nakonec to nejdůležitější a možná to nejtěžší, čeho jsme schopni. [Filmový klub Citadela] ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Ve výsledku příjemná 90 minutová podívaná, která mi sedla. Především hlavní protagonistka podala dobrý výkon a scény v restauraci při sledování telenovel byly skvělé. Závěr se mi moc líbil i díky sympatickému a poslední dobou velice oblíbenému Jeremy Allenu Whiteovi. Od filmu jsem moc neočekával a dostal jsem parádní odpočinkový film s příjemným a lehkým humorem o hledání sebe sama na západě Spojených států. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Príjemná minimalistická festivalovka s takmer nepostrehnuteľným humorom, nenápadne krásnou Anaitou a opäť raz pohodovým Jeremym. Prirovnania k Jarmuschovi celkom sedia, film má dokonca aj svojho afgánskeho Toma Waitsa (scény v reštaurácii). Tempo je pomalšie, ale Jarmuschovi fanúšikovia patria medzi tých trpezlivých... koniec-koncov, na Jimov ďalší film si ešte počkajú do 2025. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Film pozerany na 3x lebo dva krát som zaspala a tretí krát by sa stalo to isté, keby ma neprebral budík na luhovanie repíkového čaju. Okolo komédie to ani nešlo - chcela som nejakú oddychovku, no toto ma unudilo, uspalo. Hlavná hrdinka mala problém zaspať, ja som to evidentne doháňala za ňu. Možno si len mohla pustiť tento film... ()

Galerie (17)

Související novinky

V Karlových Varech byly předány ceny

V Karlových Varech byly předány ceny

08.07.2023

Sedmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se v sobotu večer po devíti dnech plných filmů, hudby a dalších kulturních zážitků uchýlil ke svému závěru. Ve velkém sále hotelu… (více)

Reklama

Reklama