Reklama

Reklama

Infiesto

  • Španělsko Infiesto
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné....Takový polotovar, který má dobrý základ, kterým je příběh - spíš myšlenka příběhu ve které hraje prim pandemie Covidu a fanatická sekta, jejíž členové věří, že musí obětovat lidské oběti, aby zastavili pandemii, kterou považují za počátek konce světa. Ano nezní to špatně. Jenže provedení je velmi tristní až dětinské. Autor jednoduše nedokáže vymyslet kriminální zápletku tak, aby její odhalování a rozplétání působilo profesionálně a pro diváka atraktivně. Příběh nepůsobí tak hlubokým a "temným" dojmem, jakým by mohl. Je zde i jakýsi pokus přiblížit divákovi hlavní dvojici vyšetřovatelů a nastínit jejich osobní problémy - i toto se zde minulo účinkem a nedokázalo to vzbudit sympatie. Film tak obsahuje spousty rozporů a vypomáhá si vyloženě náhodnými odhaleními a prapodivnými kroky vyšetřovatelů. Je to celkem škoda, protože ty herci měli na to zahrát v perfektním temném a sektářském krimi filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po poslednom Paulovi ďalšie mierne sklamanie zo španielskeho trileru. Tu sú ale tie tri hviezdy nadhodnotené, ide o zameniteľnú detektívku s minimom prekvapení. V podstate sa len spĺňajú všetky šablóny, nechýba samozrejme ani suspendácia, ale odznak sa tentokrát odovzdať nemusí. Pokiaľ máte radi hlášku o 48 hodinách, tak tu si ju dosýta užijete prostredníctvom šéfa, ktorý neviem odkiaľ vie, že jeho zamestnanci nespali presne 48 hodín a na to, aby sa prípad vyriešil a všetko skončilo podľa jeho predstáv, treba znova presne 48 hodín. Aby na to vyšetrovatelia nezabudli, tak im to neskôr znova pripomenie, i keď už nejaká tá hodina uplynula a tak to nedáva zmysel. 50% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite veľmi dobrá hudba a malo to svoju atmosféru. Takú ponurú, špinavú. Príbeh však zlyhal, čistá magorina, zmystifikovaná, ale bez ambície diváka vtiahnuť do niečoho väčšieho. V podstate sa film môže odvysielať niekde na RTVS o 20.00 medzi francúzskymi kriminálkami, na ktoré každý rýchlo zabudne. Hlavne, že tu riešili úplne zbytočné nejaký covid, rúška, núdzové stavy a pomaly koniec sveta, hoci to s dejom absolútne nič nemalo. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Při zmínce o dalším příběhu odehrávajícím se za doby covidové jsem se trošku bála, že půjde o další přiblblý Sick. Film ale neztrácí ani vteřinu a hned na začátku dostaneme krátké intro o temných a zvrácených událostech, obklopujících mladou teenagerku, která byla unesena vůdcem kultu a po mrazivém útěku se proměnila v úplně otupělou postavu. Začíná tak pátrání po únoscích a hra o čas. Má to příjemnou atmosféru a napětí, postavy jsou fajn, jen co mě trošku zklamalo, byl závěr filmu. I tak ale silné 3*. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Komorní, čistě televizní kriminálka, jejíž největší předností je jednoznačně příjemně temná atmosféra. Herci jsou spíše průměrní, nikdo mě nijak zvlášť nezaujal, s příběhem jsem spokojený tak nějak napůl. Zasazení do covidové doby pomáhá utvářet jistou depresivní náladu, nicméně mi přišlo, že se tím zbytečně odváděla pozornost od hlavní dějové linky, která by si zasloužila trochu větší péči, minimálně v oblasti logiky a poutavosti. Hodina a půl vcelku rychle uteče, závěr mi přišel slabší, řemeslná stránka je na poměrně dobré úrovni, televizní formát je však více než zřejmý. Do večerního programu komerční televize takřka ideální záležitost. 5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu je skutočným miestom: Infiesto je malé banícke mesto patriace do samosprávy Piloña v Astúrskom kniežatstve (na severozápade Španielska). Nachádza sa asi 39 km od Ovieda a má 2400 obyvateľov. (Arsenal83)
  • Natáčanie trvalo 7 týždňov a prebiehalo v astúrskych a galícijských lokalitách, vrátane reálneho Infiesta, nemocnice San Rafael v La Coruña a pustovne San Amaro v Seoane, Forcarei. (Arsenal83)
  • Při přestřelce u poustevny používá bratr otčíma oběti československou útočnou pušku vz. 58 P. (Viacslav)

Reklama

Reklama