Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obyvatelé severoanglického Yorkshiru se v roce 1975 pouštějí do zoufalého několikaletého pátrání po brutálním sériovém vrahovi. Ten se zaměřuje na mladé ženy, které terorizuje. (SkyShowtime)

Recenze (7)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

První díl navnadí na zajímavý případ. Vedoucí vyšetřovatelé jsou bohužel samolibí tupouni a proto má tohle dílo 7 dílů, z nichž 2. až 6. jsou díly zbytečné, procpané vatou a seznámíte se v nich akorát se všemi běhnami v širokém okolí a jejich rodinnými trampotami. V posledním dílu to pak nějak dopadne díky obyčejným řadovým policistům, jinak by to asi vyšetřovali dodnes. Seriál se vlekl jako snopel. Jeho obsah by se v pohodě vešel do 1 dílu o délce kolem 40 minut. ↘️ 14% ()

Reklama

Salober 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shlédl jsem zatím první tři díly a ten seriál je skvělý! Lidský a věrohodný. Věřím, že další díly budou na stejné úrovni. Zatím nejlepší seriál posledních měsíců! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do puntiku klasická šablóna komorného spracovania, ako majú Briti zaužívané. Proste pomalá, priam “lazy” kriminálka, plna konverzácii, ktorá tempom ani dynamikou nemá akúkoľvek šancu zaujať, no zato z pohľadu detektívnej práce (rozumej vypočúvania) je absolútnou klasikou, ktorú docenia (prevažne) staršie ročníky narodenia. Celkový príbeh je umocnený najmä tým, že je podľa skutočnosti, čo len dotvára ucelený, avšak škoda, že nie viac nepríjemný pocit. Briti mali množstvo sériových vrahov, nie je to len Jack. No a toto je jeden z nich, ktorého ale menovať nebudem, lebo potom by to bolo všetkým jasné. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Poněkud komornější záležitost o honbě za jedním z nejhorších sériových vrahů v dějinách Anglie, tzv. Yorkshirském Rozparovači. Rovnou musím zmínit, že je to kompletně bez jakýkoliv explicitních scén. Kdo čeká záběry brutálních vražd, zohavená těla a spoustu krve, ať se vyhne obloukem. Není tady vskutku vůbec nic, snad jen pohled na zakryté tělo pod plachtou. Seriál se drtivě zaměřuje na práci policie, respektive jejich nemohoucnost, nedostatečnou přípravu a spoustu chyb dopuštěných při vyšetřování včetně velkého zaměření se na tenkrát kritický ''důkaz'' v podobě audionahrávky. Asi bych si přál, aby to mělo více krvavosti a gore, jelikož jde přeci jen o Rozparovače, na druhou stranu, ta bezmoc a impotence policie v době bez moderních technologií je vylíčena naprosto dokonale. Líbily se mi i kostýmy, kulisy a ta nefalšovaná atmosféra anglické kriminálky tu jde hutně cítit. Kdo byl s případem obeznámen, bude rád i za notnou dávku autenticity, jelikož si zde tvůrci dali záležet. Poslední díl mě však zklamal, chtěl jsem pořádný výslech a přiznání, Rozparovače je tu žalostně málo a přišlo mi to ukončený tak nějak narychlo. Kdo neviděl, rovněž musím doporučit dokumentární seriál od Netflixu - Rozparovač, to je pecka. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle skutečného příběhu. Peter William Sutcliffe (Mark Stobbart) byl anglický sériový vrah, jenž dostal přezdívku Yorkshirský Rozparovač. V roce 1981 byl odsouzen za vraždu třinácti žen a útoky na několik dalších. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama