Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další bizár díl. Tohle chce asi trochu whisky, aby člověk zvládnul, neodvážil jsem se dívat tak zblízka jako dcera. Sorry že prozradím napínavý příběh: Zaječice touží po sexu. Krtek ji dohodí pořádnýho zajíce. Užívají si. Krtek vytáhne ze zaječice asi dva malý zajíčky, scéna s porodem je velmi naturální i naturalistická, efektní i efektivní, nevěřil jsem svým očím, ona rodí zajíčky. Sexuální výchova musí začít brzy. Všichni jsou šťastní. Krtek leze do díry. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je velmi poučné a zajímavé, že drtivá většina místní komentátorů, píšou věty typu "Nejvíc šokující" "Kdybych to viděl jako dítě měl bych trauma", "Nechutné a brutální" či "To by člověk blil" a "Dítěti by to způsobilo psychickou újmu". Fascinující jak dokážou být některé názory tak pokrytecké. Ve filmech pro dospělé můžu být sexu, nechutností, a nahotin kolik si jen filmaři zamanou, ukazují se detailní záběry, občas se i ušmikávají genitálie, a běžně se říkají a ukazují nejrůznější prasárny. A tihle lidé, kteří tyhle filmy běžně sledují, a dokonce považující za umění nebo romantiku, jsou pak neskonale pohoršení když v Krtkovi porodí zaječice. Propána! Děti přece neshledávají na porodech nic traumatizujícího! Naopak, dle mé zkušenosti to děti sledují rády, baví je to, a naopak se nemusejí dětem vykládat lži o čápech a dalších věcech. Všichni se tváří jako neskutečně moderní lidé, ale celkem taktní porod kreslené zaječice je naprosto složí. Myslím že by bylo vhodné udělat si pořádek ve vlastních hlavách... ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Není to dramaticky slabší než většina ostatních nových dílů, které bych taky hodnotil jako slabší čtyři. Většina z nich je tak nějak jednodušších a zjevně určených mladším dětem. Taky mají kratší stopáž. A že je to didaktické? Vždyť to není poprvé ani naposled, kdy Krtek především něco vysvětloval... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Krtek už byl lecčím, ale dohazovačem a porodní bábou ještě ne. Jo, osvěta je jistě nutná, ale nevím, jestli už u tříletých dětí. Obzvláště vysvětlování rodičů, jestli z objímání opravdu vznikají děti, musí být perné. A u porodu v přímém přenosu jsem si řekl jen "wow!". Až budu mít děti, budu se muset ujistit, abychom tento díl přeskočili... 30% ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dětska naivita krtka mi nesedí k tomu tunelu paní Zajícové.Tenhle krtek je jemný přešlap, na jednu stranu je fajn že se nebojí takových témat, protože Krtek je světák, ale mohli ten porod udělat jinak. Každopádně děkuji známým že mi řekli o tomto díle, dokuď jsem ho neviděl tak jsem tomu nevěřil .Nemyslím jak se rodí děti, samozřejmně! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama