Reklama

Reklama

Domácí příběhy

(festivalový název)
  • Česko Home Stories (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Mysteriózní / Thriller
Západní Německo, 1990, 6 min

Obsahy(1)

Snímek Home Stories je pozoruhodným dílem významného německého experimentátora Matthiase Müllera, patřícího k předním tvůrcům tzv. „found footage" filmů. Müller, fascinovaný kontinuálním hollywoodským systémem vyprávění, seskládal materiál z několika amerických děl z přelomu 50. a 60. let minulého století, aby vytvořil mysteriózní thriller, v němž osamocené hrdinky (uvidíte dobové hvězdy Audrey Hepburnovou, Lanu Turnerovou či Kim Novakovou) čelí blíže nespecifikovanému nebezpečí. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

[38. Letní filmová škola Uherské Hradiště 2012] Výborne zostrihané hollywoodské filmy do jedného nemeckého krátkometrážneho. V Hollywoode sa asi celkom opakujú. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Německý experimentátor Matthias Müller vzal z několika hollywoodských melodramat podobné sekvence (ženy vstávají z postele, rozsvěcují a zhasínají lampičky, otevírají dveře, běhají po schodech..), ze kterých vytváří novou – kontinuálně plynoucí realitu. Hudba Dirka Schäfera zdařile imituje stereotypy daného žánru a ironizuje jej. Pro další obeznámení s found-footage vřele doporučuji filmy Bruce Connera či Stana Vanderbeeka. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Povrchní konfrontace mimických, gestických a pohybových šablon excerpovaných ze starších filmů navozuje zdání, že domněle jednotný hollywoodský diskurs mluví týmž jazykem. Zatím sama jen poněkud nerytmicky koktá slabiky předcházejících koláží – zvláště těch z let šedesátých, které měly zvláště „proč“ se vůči fikčnímu filmu vymezovat. Výprodej zbytných filmových políček. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

S nasekaných filmov ktoré sa tu objavili som nevidel, alebo si nespomínam že by som hociktorú z nich, videl. Takto aspoň vidím že ten Hollywood je vlastne celí na jedno brdo. Tvorca nádherne ukázal ako to s klišé v Hollywoode skutočne je. Nie len to že používajú rovnaké zábery, takmer identické exteriéry, postupy v príbehu či podobné herečky ale dokonca aj pohyby herečiek postupnosť scénok atď. Vedel som že to tam je ale až takto som to netušil. ()

Reklama

Reklama