Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bachaři a zločinci se spojí v policejní stanici, která je obklopená gangem nelítostných, krvežíznivých, pomstichtivých parchantů. Rasej se tam za doprovodu parádní hudby mistra J. Carpentera, příběh jednoduchý, drsný, herecký výkony nic moc jedinej kdo by stál za zmínku je Darwin Joston, který to zahrál perfektně drsně a připomínal trochu Josepha Pilato. Parádička. Kvalita je taky libová a mohlo to mít klidně delší stopáž. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto výborná záležitost s neopakovatelným Carpenterovým rukopisem. Špičková kamera, atmosféra, brutalita, hudba ... Ale něco filmu k dokonalosti přece jen chybí. Přemýšlel jsem co a v podstatě to je asi docela pomalé tempo, které u takového typu filmů spíše nesvědčí, a dále to byly herecké výkony, které prostě nebyly zrovna to nej ... podobně jako hlubší zpracování vztahů jednotlivých postav na okrsku. I tak ale za zřejmě mizivý rozpočet vytvořil Carpenter jeden ze svých několika kultů ... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Počáteční klid před bouří ve vylidněném městě, kde se v káře projíždějí psychopati za zvuků zlověstné hudby, made by Carpenter, se mi velice líbil. Jenže to pomyslné vyvrcholení vůbec nemělo šťávu. Postavy těch hodných byli jaksi bez emocí a na to, že čelili jisté smrti hráli dost prkenně. Obléhající gangsteři se zase na nic moc nezmohli a celá ta situace mi přišla jako vystřižená z nějakého zombie hororu, kde jsou ale zombie najedené a dobýjet barák plný mozků se jim ani moc nechce. Každopádně ten film stojí za zkouknutí, už jen protože Carpenter prostě točí jinak a člověku to chvíli zůstane v hlavě. Možná, až se na to někdy kouknu znovu, bude se mi to líbit o dost víc. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to chudšího bratříčka pozdějšího Carpenterova Útěku z New Yorku a Válečníků Waltera Hilla. Chybí tu svérázné postavy ve stylu Snakea Plisskena nebo alespoň finále, které vám vykouzlí mrazivý úsměv na rtech. Takhle je to solidně odsýpající béčko, ve kterém se sice objeví pár solidních hlášek, ale vinou nevýrazných herců a odfláknuté druhé půle ve vás nezanechá silnější dojem. Spíše mdlou pachuť promarněné šance, které se Carpenter naplno chopil o pár let později. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Carpenter umí z divokého pouličního gangu udělat jednolitou, inteligentní a nepříjemně anonimní hordu Zla, ktrá "prohryzávající se" stále hlouběji do bráněné pevnosti(bez ohledu na vlastní oběti) budí pocity zoufalství a skoro až děsu. Autorský rukopis je výrazný(i takhle v začátcích carpenterovy kariéry) a obsahuje víceméně všechny jeho charakteristické rysy, které známe z pozdějších(a slavnějších) filmů. Je to drsné, je to cool, moc se to nemaže s nějákým jemným psychologickým vykreslováním, nebazíruje to na přísné logice....Prostě super. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)
  • John Carpenter se při vyobrazení členů gangu nechal inspirovat filmem Noc oživlých mrtvol (1968). Stejně jako zombie, i útočníci jdou vstříc jisté smrti, aniž by vyjadřovali lidské emoce. (HellFire)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)

Reklama

Reklama