Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Nemá to divákovi zrovna moc co říct (zdánlivě). Gangsteři se chtějí mstít ze smrt člena a to v tomto případě znamená vystřílet policejní okrsek. Zdánlivě bezduchý a pomalý rozjezd (který si ovšem užívám nejvíc a čím víckrát to člověk uvidí, tím víc si to bude užívat) se ale prudce mění v krvavý spektákl ryzí porce násilí v téměř hororovém kabátě. Drsná a násilná záležitost ze staré školy. Carpenter v nejlepší formě, i s relativním málem doslova udělal malý zázrak, v podstatě nevím, jak by se tenhle námět dal natočit působivěji a přitom se pořád držel toho, že má být osobitým dítkem svého tvůrce. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bomba! Masakr! No ty kokos! Omlouvám se za bujaré hýření superlativy, ale zde Carpenter předvedl, že je skutečné filmové eso! Ani jsem nečekal jaká hutno-atmosférická pecka to bude! Od postupné "nevinné" introdukce ovšem dojde na takovou zápletku, která doslova a do písmene zaboří do křesla a nepustí. Jinak než vypnout na konci nemá smysl. K budování napínavého příběhu je využito opravdu zajímavých charakterů a podnětů, které nevypočítavě zasahují do děje rychlostí té nejostřejší kulky. Na akčních snímcích si moc nepotrpím, ale Přepadení 13. okrsku byl pro hlavní hrdiny a padouchy, co musí spolupracovat navzájem, tvrdý boj o holý život. Policejní stanice je terčem vychytralé krvelačné a nezastavitelné hordy, která ji vytrvale obléhá. Jedná se v přeneseném slova smyslu o "středověkou bitvu o pevnost". Scénář s dialogy je plný taky zajímavých hříček, jenž nemají vyloženě slabého nebo nudného místa. Ač jsem neviděl celou filmografii mistra Carpentera troufám si tvrdit, že se řadí mezi jeho nejvydařenější kousky. Rozhodně to po tomto zážitku musím napravit. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní a syrový akční film od Carpentera. Ani minutku jsem se nenudil. Scénář byl sice slabší ale to jsem nijak nehrotil čekal jsem béčko dostal jsem béčko. Sice je to celkem jiné než remake který jsem viděl o něco dříve. Ale nemůžu si stěžovat. Herci byly dobří a hrály to co měly, nikdo nevyčníval ani žádná postava nepřebývala. Hudba byla výborná, tak proč tedy jen 4*? No něco mi tam vadilo. A to třeba otravná první půle která byla taková nemastná a celkem rozjezd filmu trval dlouho. Ale to jsou jen malé chyby, brutalita a syrovost vede a Carpimu se tohle dílo povedlo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Carpenterův druhý film, je pro něho nejvíc stěžejní v jeho kariéře, zde se naučil pracovat s charaktery, vytvářet napětí a zároveň se naučil být nesmlouvavý. Nemluvě o tom že do hlavní role, obsadil afroameričana, což by dneska nešlo a pokuď by se to přeci jenom realizovalo, tak se to neobešlo bez rasistických a nenávistivých keců, které by začínali "Nejsem rasista, ale...". Carpenter v první polovině vytváří hororové dusno, kdy čtveřice šílenců projíždí městem a hledají svoji první oběť, kterou si záhy najdou a tak se v druhé polovině, může rozjet klasickou vybíjenou. A Carpenter tady poprvé použije svůj vzorec, který v budoucnu ještě několikrát zopakuje a to, "Uzavřít skupinu postav, do nějaké budovy a postavit proti nim nepřítele, který je nad rámec lidských sil" a právě v takových to filmech, je Carpenter nejsilnější. Absenci krve a velkého násilí, je zde šikovně maskováno a to tím, že je zde tma, ale vše je dobře nasvíceno, takže je velice dobře vidět, co se zrovna děje. A i ona hudba, co zde hraje, má jednoduché tóny a přesto jenom z té hudby, jde mráz po zádech, jako by se mělo něco z té černé a hluboké tmy, co obestírá policejní stanici, mělo vynořit něco víc, než jenom kriminálníci, ale to je zase jiný příběh. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc nelogické a to už jec o říct, když to začnu řešit i já. Gang je prostě zlý a zabíjí úplně všechny. Dokonce i malé holčičky bez důvodu a tohle já teda neberu. Jasně je to béčko, ale je to od Carpentera sakriš, mohl dát gangu něco navíc. Jediné co se mi na filmu líbilo byla hudba a pár povedených hlášek jinak velice slabé. 3/10. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Film se po uvedení do kin stal velkým hitem ve Velké Británii pro svou podobnost s americkými westerny. Na druhou stranu v USA se film nedočkal uznání kvůli přesycenosti publika tímto žánrem. To se změnilo až poté, co film vyhrál první cenu v britské filmové soutěži a dosáhl popularity na západě. (HellFire)
  • Adresa okrsku, kam se policejní stanice měla přesunout, byla 1977 Ellendale Place. Na téhle adrese bydlel režisér John Carpenter, když se poprvé přestěhoval do Los Angeles. (HellFire)

Reklama

Reklama