Reklama

Reklama

Tarzan, opičí muž

  • USA Tarzan, the Ape Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena Jane Parker se po smrti své matky připojí k výpravě svého otce do hlouby Afriky. Výprava postupuje směrem na území, kde má žít africká legenda Tarzan, údajně napůl člověk a napůl opice. Parker chce objevit takzvané vnitřní slané jezero, o kterém se dozvěděl ve starých egyptských záznamech. Ve chvíli, kdy se výprava po mnoha těžkostech dostane na břeh jezera, je napadena domorodci. Nosiči jsou povražděni a Parker s dcerou a ještě jedním bělochem zajati. Naštěstí je nedaleko Tarzan... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Oh shit, to byla ale chujovina. Se vůbec nedivím, že to radši o tři roky později natočili znovu s pořádnými herci a režisérem a příběhem a vůbec vším. Tady byly dobrý akorát ty kozy hlavní hrdinky. A při závěrečných titulkách jsem napjatě čekal, zda si Jane, Tarzan a ta opice střihnou trojku a stane se z toho úplně jiný žánr. EDIT 2024: Nevím co bylo horší, jestli porno neherectví Derekové, nebo hrůzostrašné přehrávání Harrise. O Tarzanovi nemluvím, ten se objeví až po 3/4 hodině a prostě jenom je, nemluví, nehraje. Hvězdičku bych přidal za přírodu a zvířata, ale za ty děsivé "erotické" a "akční" scény to prostě nejde. Tohle mělo vyhrát Zlatou malinu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně jiné. Tenhle Tarzan není natočen jako akční, dobrodružný film, ale jako snímek meditativní, čemuž napomáhají i velmi zpomalované záběry akce, kdy ta se mění na něco, o čem chcete přemýšlet a možná si i vychutnat. Snímek je o něčem jiném než normální filmy s Tarzanem, vlastně je o člověku. A díky podání je velmi nepřístupný. ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Nemôžme pochybovať, že John Derek spolu s kamerou si dali veľmi záležať na hlavnom ťahúňovi tohoto filmu - prsiach jeho ženy Bo. Je ich vidno od polovice filmu v každom druhom zábere. Ak ste však v najlepších rokoch adolescencie, bude to pre vás výborný poučný film o anatómií ženy. Kritikov však asi neuchvátila, pretože za svoj výkon dostala Zlatú malinu a tak nepomohli ani postavené bradavky. Čo sa týka hlavného hrdinu a scenára sú to samé omáčky tipu "óóóo-ou-ou, ou-ou..." a "Osloboď sa od svojho tela Jane! Môže mať mäso, ale nie tvoju dušu!". Jednoducho slabota. Oči preč! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další určitě ale slabší dobrodružné zpracování proslulého Tarzana ale opravdu jen pro skalní fanoušky filmů o Tarzanovi. Do hodnotné zábavy mu totiž chybí opravdu hodně. Určitě ale nedosahuje kvalit filmu od W. S. Dyka z roku 1932, nebo Hudsonovi verze z roku 1984. Avšak dítě přírody samotný Tarzan kterého ztvárnil (Miles O' Keefe) docela ušel a v některých situacích se mě i přesto líbil. Ale jsem toho názoru že režisérovi Johnu Derekovi šlo především v jeho filmech o to aby předvedl v plné své kráse určitě atraktivní a kypré tvary své ženy Bo. Viz. třeba ještě neslaný-nemastný film 10/Kus od B. Edwardse. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Silne podhodnotený film. Aj keď sa nejedná o svetoborné áčkové dielo, v dobrodružno-výpravnom žánri si svoje zastane. K čomu mu dopomáha vždy skvelý Harris a celkom kvalitná výprava. Má to atmosféru, trochu napätia a Tarzan sa približne správa naozaj tak, ako by sa asi správal človek, ktorý v živote nevidel bielu ženu/civilizáciu - teda žiadne inteligentné gestá či schopnosť okamžite sa priúčať západnému prejavu. Bo Derek sa vo filme rada vyzlieka, ale to jej myslím napriek jej anorektickej postave nebude žiadny chlap vyčítať, pretože je fešanda. Scéna, kde ju nahú tvrdo drhnú, je na nezabudnutie. Trochu sa to síce nezlučuje s rodinnými scénami v podobe cvičných zvierat okolo Tarzana, súboji s veľkým hadom či bieleho domorodého kmeňa, ale na celkový dojem to má menší vplyv. Stopáž sa však mohla stenšiť. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Miles O'Keeffe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama