Reklama

Reklama

Film natočen na základě skutečných událostí. Igor (Alexej Serebrjakov) zachraňuje svého syna před těžkou drogovou závislostí a přivádí ho do jeho vzdálené vlasti, do staré lovecké zimní chaty uprostřed tajgy. Situaci komplikuje složitý vztah otce a syna, který se brzy zcela vymkne kontrole. Mezitím na nejbližší vesnici začínají útoky vzteklých vlků. Přestože byla v oblasti vyhlášena mimořádná situace související s epidemií vztekliny, Igor se rozhodne zůstat ve svém nejistém úkrytu. Brzy se však ukáže, že čelit sám zuřivým hladovým zvířatům nebude možné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (21)

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že tenhle kousek byl celkem šílená záležitost. Hlavní postavy ve zkratce: Máme tu tátu, kterého čeká nástup do vězení, jeho syna závislého na heroinu, úplatného policistu a lovce alkoholika. Rozdají si to s agresivní smečkou vlků a medvědem nakaženým vzteklinou. Co z toho vyjde uvidíte sami, ale musím říct, že já se bavil a svou atmosféru i dojemné momenty to mělo. 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či tým teraz niečo neporušujem, lebo pozerať v roku 2023 film z Ruska môže byť porušením 12. balíčka sankcií, ktoré ničia Putina prevelikým spôsobom a nechcem, aby na mňa z Pražského hradu so šabľou v ruke vytrielil agent Pávek, čo by tvrdý ochranca demokratických hodnôt, hlavne teda za komunizmu. Avšak prizvukujem, že film bol natočený ešte v roku 2021, čiže ešte v čase, keď sme normálne brali ruskú ropu aj plyn a nemuseli ju prebaľovať cez Čínu, Indiu a USA, aby sme sa cítili, že už nie je ruská a priplatili 100%. Takže snáď to nebude na povraz, keď poviem, že áno videl som a pekná príroda to veru bola. len žiť by som v nej nechcel. Škoda, že film si nevedel vybrať medzi drámou o boji so závislosťou a survivalom, pretože nakoniec sa ukázalo, že ten survival je len taký doplnok (hoci som myslel, že bude hlavnou témou) a preto sa ani nebabrali s tými nakazenými divými zvieratami. Takže do očí bila tá slabá digitalizácia, ako pod vedením Remišovej. No inak dobré dielko, dá sa pozrieť. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Ruský Survival křížený Animal Hororem. Rusové občas umí překvapit a tentokrát si vybrali vděčné a atraktivní téma, které zkrátka můžu a byť to nějaké mouchy má, tak jde o solidní jednohubku. Film se odehrává na izolované chatě v Tajze, kde je otec se synem narkomanem a v okolí řádí vzteklina, která napadá místní zvěř. Nápad se vzteklinou je fajn a nakažení vlci jsou super, jsou agresivní i divocí a CGI není nejhorší. Do toho se tu přimíchají i policisté a lesníci, takže nějaký ten bodycount tu rozhodně je ( trošku škoda, že tu není celá vesnice, mohlo být zaděláno na slušnéj masakr), došlo i na krev, pár záběrů je fajn, takže potěší, že nejde o PG-13 a v závěru se objeví i medvěd, ten byl sice už viditelně dost digitální ( především pohyby) ale udělal tam pěknéj bordel a to se počítá. Zaujme i atmosféra chladného zasněženého prostředí a rozhovor syna s otcem, kde řeší drogy je docela síla. Přidat více postav a akce, tak bych s vyšším hodnocením neváhal, ale i tak si film zaslouží dostat šanci, za vidění určitě stojí. 6.5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrová drsárna z Divokého Východu, kde by změkčilý našinec (potažmo Západoevropan) nepřežil ani pár týdnů. Tedy aspoň tak soudím podle přepjatého děje. Detox po ruském způsobu, tzn. na řetězu v roubence vprostřed sibiřské zimy, je pouhý začátek. Pak totiž přijdou vlci. Vzteklí vlci. A po nich... Inu digitální medvěd mě sice příliš nepřesvědčil, ale i tak bych ještě při téhle scéně dal bezvýhradnou pátou. Ovšem ten sračkoidně patetický závěr (včetně předchozího teatrálního plkání o drogové závislosti) mi silný zážitek z celého předešlého děje notně zprotivil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabídne ruskou tajgu, sníh, 4 postavy(otec kterej má jít sedět, syn feťák, úplatnej fízl a lovec) a nějakou tu digitální zvěř(vlky a medvěda). Že půjde o digitální zvířata se dalo asi očekávat tady to ale na mě působí hodně nepřirozeně a je to opravdu do očí bijící(komu to nevadí půjde nejspíš s hodnocením výš). Rozhodně jsem čekal víc akce na úkor keců. Taktéž jsem čekal, že to bude víc napínavý a atmosferický. Má to sice pěknej poster, přírodu a Alexej Serebrjakov(to je záruka herecký kvality) ale to mi ke štěstí nestačí. 2/5 ()

Zajímavosti (2)

  • Dej je založený na skutočných udalostiach, ku ktorým došlo v regióne Amur v roku 2019. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v januári 2021 na Altaji. (Arsenal83)

Reklama

Reklama