Reklama

Reklama

La Chose derrière la porte

  • angličtina The Thing Behind the Door
Trailer

Obsahy(1)

Mladou ženu Adèle (Séverine Ferrer) doslova pronásleduje smrt jejího manžela Jeana (David Doukhan), který zahynul v zákopu během první světové války. Zoufalá a neschopná čelit této tragické ztrátě se Adèle obrací k černé magii v naději, že jí milence přivede zpět. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně morbidní a málomluvná záležitost ve stylu novogotických strašidelných příběhů. Já vzpomněl třeba na Svatební košili z Erbenovy Kytice. A bezduchý muž-homunkulus mi zase připomněl aškenázské legendy o golemech. Stejně tak by se ovšem našlo pár mizerných digitálních triků, které nepříjemně narušují "viktoriánskou" atmosféru (dvouplošníky, stonožka na tváři). A ani výprava není z nejokázalejších, vizuálně mi film občas evokoval spíš televizní inscenaci než celovečerák. Ale nějaká ta drobná negativa vynahradí několik milých nechutností a brutalitek, korunovaných působivou závěrečnou scénu "porodu". ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, tento zvratek je jeden velký bojler! Já tedy na rozdíl od zdejších hororových exprdů a jiných prüdce heteroseksuálních kapacypů viděl následující: Přitroublé žabožroutské selce z regionu Centre-Val Côcôte d’Retard pošel její mongoloidní manžel v První světové. Předtím se ale spolu prošli po poli, což mělo za následek dvouminutový padialog. Naštěstí jí nebožtík záhy expresně dodal ze záhrobí věhlasnou nekrozahrádkářskou příručku Jardincromicon aneb Jak si konečně vypěstovat pořádnou okurku, kterou tam ve středověku zanechal u dadaporodu ječící mnich. I selka nelenila, uplácala sazenici přesně dle návodu, riskujíc tetanus přihnojila vlastní krví, a děsně se těšila na tu macatou úrodu. Takový rostlinný manžel je dozajista velmi zdraví prospěšný, plný vlákniny i vitamínů a snem každé náruživé veganky, nicméně co fytočert nechtěl, on se těch fotosyntetizujících milovníků ujal celý záhon! A kluci, pořád ještě obalení ve floroplacentě v podobě rozžvýkaného igelitu, ihned začali bloumat po zahradě, dělali jakože ukrutně děsivé „vrrrrrr“ a snažili se selku opíchat. Šlahouny! A nedali se vykořenit ani sekerovým herbicidem. Pak jí to konečně jeden z nich pořádně udělal lodyhou a milá hospodyně začala být ve sladkém očekávání. Kedlubny! Načež zeleninželům náhle skončil vegetační cyklu. Střih. Dva vojáci, vracející se z fronty, se stavili na frťana. Druhý akontextuální minutový padialog o ničem! A jakmile odešli, selka porodila nosorožce. FIN. Kromě vrčících igelitů ke všemu tomu narkáčskému vegeneštěstí kamera ze zjevně úsporných důvodů přičinlivě uhýbala téměř před vším podstatným a já zjistil, že skoro němé, laciné amatérské žabožroutské mentálhorory jsou na mě patrně příliš hluboké. Příště je s radostí přenechám těm esoterickým müslitelům, co tolik oduševněle umějí nasávat hovna. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pre hluchonemých, takmer bez replík, avšak treba uznať, že možno práve vďaka tomuto má film celkom podmanivú atmosféru. Takú hnusnú, špinavú, mŕtvolne zapáchajúcu a to je určite niečo, čo každý hororový fanúšik ocení. Tempo môže byť niekedy ale až príliš spomalené a tak napriek nedlhej stopáži sa film pocitovo predlžuje. Na nízky rozpočet ale celkom ušlo, aj Séverine Ferrer na svoj vek ušla, no a ušla aj jednoduchá pointa, že ak ste vdova, nesnažte sa zbytočne vyhrabávať manžela z hrobu. Jednak bude problém s dedičstvom a jednak na dušičky by ste na frekventovanejšom cintoríne mohli vyzerať divne. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Manžel s IQ tykve, ze záhonku raší, v slipech bouli z mrkve, svoji ženu straší.“ SPOILERY a varování! Milé pěstitelky, zralé vdané ženy. Nikdy, opakuji nikdy nedovolte manželovi, aby se vysemenil venku, např. do záhonku! V posteli pak zvadne jako salát, zatímco farmu vám zaroste válečný mužský plevel, horší než bolševník, na který bude i dlouhá sekera krátká. Adèle to neuhlídala a proto jí z bříška vyrašila česká Adéla, s bliznou a květy světové války. OKÉNKO PAŘENIŠTĚ: [][] Mičurin radí: Manžel vám kvete jako květák, smrdí hůř než bezďák a v jeho hubě mají žížaly pré? [][] Už je zralý. Odvezte ho na veletrh Země živitelka. [][] Tím zúročíte všechno to okopávání, hnojení jeho ega a láskyplné zalévání krví při domácím násilí. [][] A pokud jste magický rituál s pramínkem vlasů provedla avec précision, získáte Zlatý klas, v kategorii Homo vegetabilis erectus. [][] Smrtelně vážně míněný protiválečný film, vhodný pro projekce v JZD, zahradnických učilištích a zejména v ústavech pro trudnomyslné, neboť schopnost filmu vzbuzovat nekontrolovatelné záchvaty smíchu je obdivuhodná. Už vím, co zítra Faustce uvařím. Mozeček ze slizkého květáku s vařeným bramborou Jeanem a krvomrkví. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ženě, odejde muž do války a už se nevrátí. No, jakýmsi rituálem, ho přivede zpět, mezi živé. Ale jak už to tak bývá, né v takové podobě, v jaké by si přála. Pár postav, minimum dialogů, u některých scén, byl ten nižší rozpočet znát. Chválím jen podařenou atmosféru, celkem pěknou herečku a zajímavé finále, ve kterém dojde na květinkový porod. (89. hodnocení) ()

Reklama

Reklama