Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak se říká člověkovi, který si myslí, že se DiBlasi necelou dekádu po Last Shift někam posunul? Bláhový.. Střetnutí rookie pig a pašíkového kultu, co má ve znaku kornout roztékající se zmrzliny, se stalo obětí vlastních ambic. Reimaginace se ubírá nezajímavým směrem, masky vypadají jen jako masky, nedokáže to těžit ze stísněných prostor a litry červené tekutiny rozruší jen vystresovaného hemofobika. Mohlo se to jmenovat Ricochet a skončit po 22 minutách, kdy by se nešťastně odrazila střela od zámku skříňky v šatně. Bylo by to neotřelé, pár lidí by ušetřilo peníze a spousta čas.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Anthony DiBlasi si natočil reimaginaci svého vlastního hororu Night Shift z roku 2014, kde dostal větší rozpočet a mohl se více utrhnout z řetězů a byť nejsem zastánce toho, aby si režiséři dělali remaky svých vlastních filmů ( klidně mohl vymyslet něco jiného), tak musím uznat, že jde o slušné démonické psychedelické atmosférické InferNUM, které předčilo i originál z roku 2014, který byl na můj vkus až moc komorní a né tolik úderný. Dějová kostra je podobná máme tu sympatickou hlavní hrdinku, která dobrovolně nastoupí na poslední směnu v nově zrušené policejní stanici, aby se dozvěděla něco o smrti svého otce a záhadným kultem, jenže tahle směna bude doslova noční můra a halucinogenní peklo. Prvních 40 minut je trochu pomalejších, seznamujeme se s hlavní hrdinkou i mytologii kolem policejní stanice, ale jakmile se zjeví ve stanici bezdomovec, tak začne slušná jízda s démony, kde platí za mne čím více tím lépe. Potěší praktické efekty, kde vzhled démonů je řádně creepy, znetvořené masky, všichni od krve, oběšenci, nějaký to gore, skvělá temná atmosféra, kde se zatajuje dech ( takhle měl vypadat Resident Evil na policejní stanici!!) všechny ty zrůdy jakoby vypadly ze Silent Hill či Hellraisera, za doprovodu adrenalinové hudby a hlavní hrdinka ( na konci nádherně celá od krve- okamžitě mi v hlavě jedou vzpomínky na Inside, Martyrs, Macabre, Evil Dead- that´s freakin awesome) baterka, pistole-brokovnice- evokuje všechny úspěšné hororové hry a finální dvacetiminutovka je akční fantasmagorie jak se patří. Na indie žánrovku nadprůměrná hororová zábava se silnými řemeslnými kvalitami. Nečekané překvapení. 8/10. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se domníval, že jde jen o další náhodný remake pro Američany, ale že se opět to samé, bez jakékoli inovace rozhodl natočit dokonce ten samý režisér, mi vážně hlava nebere. Leda by změna spočívala v pokusu o mnohonásobně horší zpracování (úspěšně). I když jsou oba filmy podobné, tak atmosféra v tom novém je nepřesvědčivá a dosti nevýrazná. Uznávám, že i tento slabý odvar skvělého originálu se mi stále dost libil a nebýt to tak zbytečný remake, dílo bych klidně ohodnotil čtyřmi hvězdami, ale stačí to? 52% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Anthony DiBlasi v roku 2014 natočil Last Shift, ktorá mala relatívne pozitívne ohlasy, ale mňa dosť nudila. Po x rokoch, keď sa dopracoval k vyššiemu rozpočtu, sa rozhodol natočiť remake. Malum má totožnú príbehovú kostru, na ktorú sa však nabalilo viac informácií, viac sa rozvinula minulosť postáv. Triky kvalitnejšie. Síce vlastne to isté, ale oveľa lepšie prerozprávané. Priemerný horor, ktorý si však svoju existenciu obháji absolútne bez problémov. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér si asi po letech osvěžil svůj Horor a po zhlédnutí si musel klepat na čelo, co že to tenkrát natočil za sračku a tak se do toho pustil se scénáristou znovu. Já si Last Shift pamatuji moc dobře, jelikož jsem to hodnotil odpadem. To co tam zažívala hlavní postava a jak se k tomu vždy postavila - šla si číst knížku a pít kafíčko, to bylo fakt kreténský. Tady už se policajtka nechovala natolik debilně a dalo se v mnoha momentech jejímu chování uvěřit. Každopádně, celkově se Malum opravdu povedl a bylo vidět, že teď si na tom dali záležet (vyšší rozpočet je samozřejmě znát). Je to napínavé, temné, krvavé, strašidelné a finále doslova dechberoucí. Ta scéna s oběšenou dívkou, kdy ji puknou oči a vzápětí praskne hlava, to bylo fakt povedený ! Nečekal jsem, že to bude tak dobré, jsem překvapený. Slušný Horor. (179. hodnocení) ()

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama