Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Anthony DiBlasi si natočil reimaginaci svého vlastního hororu Night Shift z roku 2014, kde dostal větší rozpočet a mohl se více utrhnout z řetězů a byť nejsem zastánce toho, aby si režiséři dělali remaky svých vlastních filmů ( klidně mohl vymyslet něco jiného), tak musím uznat, že jde o slušné démonické psychedelické atmosférické InferNUM, které předčilo i originál z roku 2014, který byl na můj vkus až moc komorní a né tolik úderný. Dějová kostra je podobná máme tu sympatickou hlavní hrdinku, která dobrovolně nastoupí na poslední směnu v nově zrušené policejní stanici, aby se dozvěděla něco o smrti svého otce a záhadným kultem, jenže tahle směna bude doslova noční můra a halucinogenní peklo. Prvních 40 minut je trochu pomalejších, seznamujeme se s hlavní hrdinkou i mytologii kolem policejní stanice, ale jakmile se zjeví ve stanici bezdomovec, tak začne slušná jízda s démony, kde platí za mne čím více tím lépe. Potěší praktické efekty, kde vzhled démonů je řádně creepy, znetvořené masky, všichni od krve, oběšenci, nějaký to gore, skvělá temná atmosféra, kde se zatajuje dech ( takhle měl vypadat Resident Evil na policejní stanici!!) všechny ty zrůdy jakoby vypadly ze Silent Hill či Hellraisera, za doprovodu adrenalinové hudby a hlavní hrdinka ( na konci nádherně celá od krve- okamžitě mi v hlavě jedou vzpomínky na Inside, Martyrs, Macabre, Evil Dead- that´s freakin awesome) baterka, pistole-brokovnice- evokuje všechny úspěšné hororové hry a finální dvacetiminutovka je akční fantasmagorie jak se patří. Na indie žánrovku nadprůměrná hororová zábava se silnými řemeslnými kvalitami. Nečekané překvapení. 8/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nepochopil načo režisér komorne ladeného, ale atmosférického hororu Last Shift mal potrebu sa vrátiť späť a stvoriť krvavejšiu, intenzívnejšiu, ale príbehovo stále rovnakú vecičku, ktorá by ma určite zaujala, keby bola na tomto poli prvá, ale nebola a tak to kúzlo sa vytrácalo každou ďalšou minutou a na konci som už išiel len zo zotrvačnosti. Anthony DiBlasi asi nebol spokojný s rozsahom škôd, ktoré napáchal v origináli a aj to chápem, lebo tých názorov bolo mnoho a tak natočil oveľa údernejšiu, energetickejšiu aj efektnejšiu psycho, ale ktorá u mna nebola celkom to, čo som očakával, Takýchto filmov sa toči veľa, skoro žiadna atmosféra a ani nejaký zaujímavý twistík, len sama mäsiarčina, hystéria a krvavosť. Je vidieť, že na tento počin si režisér zohnal oveľa väčšiu finančnú injekciu a mohol sa riadne vyriadiť. V jednom momente to vyzeralo, ako keby sa mlada policajtka zmenila na Aliciu a začala strieľať na všetko i na to neživé, aby v ďalšom momente sa zjavil démon podobný Cenobitom a ten započal iný smer filmu. Niekomu tato psycho fantazmagória sadne viac, ale ja zostavám pri originále, tento je u mna len za silne 3*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak se říká člověkovi, který si myslí, že se DiBlasi necelou dekádu po Last Shift někam posunul? Bláhový.. Střetnutí rookie pig a pašíkového kultu, co má ve znaku kornout roztékající se zmrzliny, se stalo obětí vlastních ambic. Reimaginace se ubírá nezajímavým směrem, masky vypadají jen jako masky, nedokáže to těžit ze stísněných prostor a litry červené tekutiny rozruší jen vystresovaného hemofobika. Mohlo se to jmenovat Ricochet a skončit po 22 minutách, kdy by se nešťastně odrazila střela od zámku skříňky v šatně. Bylo by to neotřelé, pár lidí by ušetřilo peníze a spousta čas.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek, slušný konec. Fanatická sekta přivolává pohanského boha, akorát nevím jakého, k čemuž potřebuje řadu lidských obětí. Nemalou roli zde hrají také prasata, oblíbené to likvidační zvíře italské mafie. Na rozdíl od předchozího mizerného počinu mě tohle alespoň tak nějak bavilo, především pak vizuální stránka se slušným gore - vede utržená hlava. A vůbec krve je tu hned několik pořádných věder. Masky solidní, démon připomínající cenobity a škoda, že tvůrci v závěru nepovolili ještě více otěže fantazii. Ani surrealistický mišmaš mi tolik nevadil, rovněž hudba dobrá. Největší slabinou filmu je tedy hlavní postava. Jessica není normální blbka, nýbrž ultrablka. Pobíhá a ječí, nechá si nadávat od kolegů, vystřílí zásobník do díry ve stropu, pálí brokovnicí nazdařbůh...prostě tragédie. Poprvé jsem protočil oči, když se zabouchla v cele. Může člověk takovému teleti držet palce? Ne. Ještě že to skončilo dobře. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake "Last Shift" má svoje negatíva, ale aj zásadné plusy. Tunajšie hodnotenie je jedno z naj-NE-objektívnejších za posledné mesiace, ak nie roky. Lacným, podpriemerným kokotinám od produkcií, ktorým sa mali dávno dvere pozatvárať, lebo doslova a do písmena podradnými pičovinami kurvia tento žáner, sa tu strúha jedna štvorka za druhou, a keď konečne spatrí svetlo sveta niečo, čo stálo o 10€ viac, pričom je po atmosférickej stránke a gore efektami aspoň čiastočne uspokojivou záležitosťou, tak sa to tu zjebe na úroveň podpriemeru. Áno, dalo by sa tomu vytknúť kadečo, no keby tu začnem rozpisovať jednu sračku za druhou, ktorá od podaktorých dostalo tri hviezdy a viac, pričom nie len príbehovo, no najmä z pohľadu hororových prvkov bola smelo zaraditeľná do kategórie "pičovina roka", tak "Malum" musí získať Oscara. Ono je to skôr na silné tri, no vzhľadom na tú neobjektívnosť, mile rád prihodím. ()

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama