Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Last Shift (více)
Trailer

VOD (1)

Jessica Loren (Juliana Harkavy) je bežná, radová policajtka, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Do nasledujúceho rána má postrážiť jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je úplne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne: policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnohých, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci sa mladá policajtka ocitne vo väčšom nebezpečí, než by bola ochotná sama sebe pripustiť. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kingik 

všechny recenze uživatele

Koťátko Lorenová se řadí k policejním nováčkům. A od své první noční směny na staré a opuštěné policejní stanici, která má naopak svoji derniéru, si slibuje, že ji v pohodě přečká, aby ráno mohla podat hlášení o jejím bezproblémovém průběhu. K jejímu překvapení ale zpráva bude obsahovat zejména zvýšený výskyt přeludů, nadpřirozených úkazů a nadpřirozených sil. Ze záhrobí se na výročí své smrti vrací maniakální trojice bestiálních vrahů, která zde před rokem přišla o život. Kdyby se film honosil názvem "Prokletá policejní stanice" nebo "Policistka a přízraky", jednalo by se jistě o simplicitní názvy, nicméně poměrně výstižné. A hlavně divák by hned prokoukl, co od tohoto horůrku čekat. Píši "horůrek", protože působí docela levně, nijak velkolepě, nemá známé herce, přitom není až tak blbě a bez nápadu natočen. Má dokonce ambici nezůstat jen u jedné strašidelné scény, na diváka se jich valí pěkná porce. Jenže jen minimum těch scén má průraznost, která nesetrvá v hladinách průměru. Prostě to se mnou neseklo. Občas se objevila pěkná a povedená maska, potok krve, ale nic, z čeho bych byl posraný a psychicky rozervaný. Prostory opuštěné stanice mají příjemně zatuchlý a atmosférický rozměr, film zpočátku ani trochu nenaznačuje, že by se mělo jednat o horor. Příjemně realistický rozměr ale samozřejmě opadá s příchodem prvního dulucha. Duluši jsou tady skoro až na škodu. Občas jejich přítomnost působila trapně a pičoidně, zaznamenal jsem ale i podstatně zdařilejší scény. Celkově jsem musel uznat, že film měl několik zajímavých nápadů (přítomnost policisty, co přišel na kontrolu, sympaticky děsivé telefonáty,) a především děj táhla úplně neznámá herečka Juliana Harkavy, s níž film docela dobře ubíhal. Tím "docela dobře" je vyjádřeno, že tempo nebylo nijak vysoké, rozjezd byl pozvolný, občas přišel i nezdravý "zíving" a určitá nepřehlednost i zmatenost v dějové linii. Závěr neoslnil, byl divný a ne zcela k pochopení. Kdo jej pochopil, gratuluji. Píchat hlavní představitelku by byl asi nejsmělejší přelud, ale ten přítomnost nevykazoval. Režisér Anthony DiBlasi hororům hoví. Rád jsem se obeznámil s jeho tvorbou. Se svými krvelačnými duchy na mě ale přesto nevyzrál. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ženská má noční hlídku na staré policejní stanici, kde nějaký satanistický kult rok zpátky spáchal v cele sebevraždu a pak tam všude možně vidí duchy, volá jí nějaká žena, kterou chtějí někde zabít a všechno to se čím dál tím víc stupňuje. To by tak nějak byl děj bez spoilerů. Jenže hlavní problém tohohle filmu je v tom, že působí jako nějaký nesourodý mix všeho možného, co by se tam tak mohlo stát. Chvíli nějaké divné rozhovory, pak duchové, pak satanisti, pak tam přijde nějaký policista... A celé to působí strašně nesourodě a nahodile, jako by si někdo napsal na papír, co všechno by se mohlo stát během noci na opuštěné policejní stanici a nějak nahodile to poskládal dohromady takový pocit z toho filmu mám. Jo, ono to nějaký smysl tam má, jelikož SPOILER ta ženská tam zešílí, ale těžko říct, jestli něco z toho, co se jí tam stalo, se opravdu stalo KONEC SPOILERU, ale i tak tomu filmu chybí nějaké napětí a atmosféra, protože to fakt celé působí jako takový neslaný nemastný mix několika hororových žánrů najednou. A v tom je problém tohohle filmu, i když zajímavé momenty má. A taky má celkem dobrou hlavní hrdinku. Bohužel celkový dojem z filmu je takový, jak už jsem psal. 2* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V tomhle je film rozhodně výborný. Je to horor, který je skutečně hororový. Když se budete dívat na „Last Shift“, tak rozhodně pocítíte, co je to strach, anebo budete mít alespoň to příjemné mrazení, které se dostavuje, když koukáte na dobrý, hororový snímek. Má to svoje chyby, například herecké, ale i scenáristické, ale podobných hororů, které jsou děsivé i vůči divákovi, zase tolik není. ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatická kráva a její první směna na policejní stanici, kde doslova zažívá stovky nevysvětlitelných událostí a ona neustále v klídečku, jako by se vůbec nic nedělo, pohodička, kafíčko, čteníčko ? Při sledování jsem vybouchával vzteky, jak to bylo víc a víc stupidnější. Scénář a triky průhledný jak tanga rumunské striptérky. Trapná, nudná sračka, odpad, sorry jako. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi zatiaľ najlepší režisérov snímok, totižto z jeho Dreadu si nič nepamätám rovnako ako z tu spomínaného Travelera a Let us Prey som pre istotu ani nedopozeral, no Last Shift je pekne napínavá a fungujúca záležitosť pri ktorejm ma pár krát strhlo a nedalo sa od nej odtrhnúť aj vďaka Juliane Harkavy a jej v podstate one woman show (do Tomb Raidera s ňou). Technická stránka je tiež výborná, počas sledovania ma napadol napr Oculus (vďaka práce kamery) a v závere že DiBlasi je asi fandom Barkera (vďaka maskám) čo aj je viď Dread. Predsa len dilema ako hodnotiť keďže na konci roku asi budem pátrať v pamäti o čom to vlastne bolo, ale za to že ma takto pekne vtiahol do deja a nepustil až do konca sa prikloním k nedpriemeru. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Příjmení rodiny Paymonů je odvozeno od jména démona Paimona. Podle středověkého grimoáru Göetia se jedná o jednoho z pekelných králů, který je poslušný Luciferovi, a pod svým velením má dvě stovky démonských legií. (NiWi)

Reklama

Reklama