Reklama

Reklama

Outlast

(pořad)
Trailer
Reality-TV / Soutěžní / Dobrodružný
USA, 2023

Obsahy(1)

Šestnáct soutěžících bojuje v náročných podmínkách aljašské divočiny o šanci vyhrát velké peníze. Aby ale tihle vlci samotáři uspěli, musí umět táhnout za jeden provaz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

dan4815 

všechny recenze uživatele

"Zdenooo, Zdenooo" se mi vybavilo, když jsem sledoval tuto reality show. Sic tu není nikdo pod kořenem, ale také se zde válí unavení traumatizovaní lidé v lese a přemýšlejí, ke komu si půjde lehnout do stanu. Koncept je buď nefunkční, nebo problémem jsou samotní lidé. Domnívám se, že kdyby záleželo čistě na účinkujících, zdali se s někým spojí nebo zůstanou sami, byl by seriál zajímavější. Jakmile jsou lidé ve skupinách, tak po pár dnech si s nožíkem v ruce vytvoří pomalu Aljašský Four Seasons, obchoďák a Titanic (ti agresivnější torpédoborec). Po dalších pár dnech začnou vytvářet vlastní sociální systémy a hlídat hranice svého okresu. Tím to však končí. Světlou chvilkou byla nenávist tří účastníků, kteří sabotovali jiné týmy. Ve výsledku to ale divákovy úchylné tužby neukojilo dost na to, aby tvorbu označil za skvělou. Problémem je, že úkolů není moc, jsou někdy hloupé a samotný tlak na týmy je poměrně malý. Hráčům je dodáváno veliké množství materiálu. Dobře, co se týče plachet či jiných věcí, tak to docela chápu. Ale s postupujícím časem bych jim nic negarantoval. Osamocení přeživší by generovali mnohem zajímavější obsah - byla by to sonda do lidských duší, kteří nebojují jen s přírodou, ale také sami se sebou. Uvítal bych delší soutěž začínající v období tepla, a až samotná zima a délka pobytu by ukázala, co v lidech je. Oproti jiným reality show je tato méně strojená, surovější a pro mě zajímavější. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Survivor byl po více než dvaceti letech konečně sesazen z pozice nejlepší reality show. Outlast je oproti němu opravdu o přežívání, ne jen o intrikování modelek a fotbalistů. Casting se povedl na jedničku a absence pravidel tomu hodně prospěla. U pátého dílu už to byla show jak vystřižená z Pána much. Dlouho jsem nezažíval u žádné soutěže tak silné emoce. Bylo to velmi intenzivních 35 dní na Alijašce a skončilo to velmi zaslouženým vítězstvím. Doufám, že bude další řada z nějaké další nehostinné krajiny. Netflix boduje! ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitní, ale ještě se to musí doladit, co se pravidel týče. Prostředí je brutální. V porovnání se Survivorem, kdy se většinou vylodí na tropickém ostrově, kde třeba může pršet, nebo foukat vítr, ale rozhodně to nebude Aljaška, kde pres den prší, v noci mrzne a kolem chodí medvědi. Tady bez nějakých soutěží týmy nafasují potřebné vybavení, protože kdyby se tak nestalo, tak bude do rána konec a nikdo nepřežije. Když má někdo dost, vystřelí se světlice. Když má někdo dost a jde o život, ale nemá dostatek pudu sebezáchovy k výstřelení světlice, tak zasáhne štáb. Krásně tam vyjde na povrch charakter člověka a často to není pěkný pohled. Spoiler Alert! Co se mých osobních preferencí týče, nejradši jsem měl Angie. Naopak těm dvou arogantním pindám jsem přál ať je sežere medvěd. Vítězové byli zasloužení. Když si vzpomenu na prvního Survivora, kdy nahatej Rich lovil ryby a tím se stal nepostradatelným a všichni hráli racionálně, nedokážu si představit, kam se Outlast může dostat za dvacet let. Třeba se nedostane nikam a v následující sezóně tam budou zase nějaký namistrovaný pindy co půjdou okrást sousedící tým a v tom týmu bude týpek, kterého nechcete nasrat. A ten týpek nebude jako Javier v této řadě, ale bude to týpek, kterej začne střílet šípy. A bude. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Reality show, ve které soutěžící zvájemně nevyřazují, ale lidé musí odstoupit sami, je divácky rozhodně zajímavá. Nechci spoilerovat, kdo je pí*a a kdo ne. V drsném prostředí se rychle odhalí lidé bez morálních zásad (třeba crackhead, hysterky) a naopak charakterní člověk. Ale jeden drobný spoiler si přece jenom neodpustím: Tento pořad je nedotčený Netflixovskou politikou ohledně zastoupení různých ras, identity a sexuality. Což je "překvapivé", vzhledem k tomu, že se tam parta tvrdých lidí snaží o přežití v zimě a mokru :) ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som, ze partia ludi sa bude mat za ulohu v divocine dostat z bodu A do bodu B niekolko kilometrov celit nastraham divociny, lovit , a utaborit sa na noc aby rano mohli pokracovat v ceste... dostal som nakoniec len partiu ludi ktori kempuju na jednom mieste kradnu si veci medzi skupinami, a hadaju sa... zaujimava je len posledna cast..dost nezazivne a nudne...dopozeral som to len ako podmaz ()

Reklama

Reklama