Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Starman po těch letech zestárl jako málokterý film, dnes už je vyšumělý jako dlouho odstátá limonáda, na tak primitivním scénáři prostě nejde stavět, ani kdyby se Jeff Bridges třeba uhrál k smrti. Daný žánr pozitivně laděných sci-fi má řadu mezníků, ale snímek Johna Carpentera k nim tedy rozhodně nepatří, jede sice na vlně Spielbergem odstartované kasovními trháky jako E.T. - Mimozemšťan a hlavně Blízká setkání třetího druhu, Starman pak svým zasazením do krajiny a celkovým vyzněním nejvíce připomíná mix obou, ale narozdíl od Pana Režiséra Spielberga John Carpenter namíchal jen řídce bublinatou limonádu plnou logických lapsů, nevěrohodných scenáristických berliček a laciného příběhu. Jeden z nejvíce přeceňovaných film na tomto webu... Podobné filmy a seriály: E.T. - Mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Carpenter si chtěl nejspíše odpočinout po všech těch hororech a natočil toto povedené sci-fi drama o muži, který přiletěl z vesmíru a vzal na sebe podobu zesnulého muže mladé vdovy po níž chce aby ho dovezla k jeho mateřské lodi. Po cestě poznává chování lidí a samozřejmě lásku. Film utíká celkem rychle, nenudí, má krásnou hudbu a Jeff Bridges si s hlavní rolí poradil velice dobře. Dá se říct, že to je taková dospělejší verze E.T. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $28,744,356Tržby Celosvetovo $31,700,000║ Film sa vezie na vlne príchodu mimozemskej civilizácie na planétu Zem, ktorá bola na prielome 80.rokov moc obľúbená(Blízke stretnutie tretieho druhu, E.T.) a darí sa mu ponúknuť celkom príjemný miestami odľahčený príbeh, kde svoje čaro spraví ústredná dvojica Jeff Bridges-Karen Allen, trikovo tiež zvládnuté k spokojnosti, film v podstate nemá ani nejakú slabšiu chvíľku a ubehne ako voda. /75%/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Starman postrádá tu nabubřelost "velkého rodinného dobrodružství" a zůstává v určitém ohledu intimním, milým a upřímně znějícím filmem, na který je radost koukat. K tomu skvělý Jeff Bridges, krásná Karen Allen a hezká hudba. Konec je rovněž nádherně zpracovaný, přináší sice očekávatelnou dávku sentimentality, ale je utnutý v tom správném bodě. Kdyby přišlo něco ve stylu "co bylo potom", už by to asi nebylo ono. Hezké. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Carpenter po Temné hvězdě natočil další sci - fi tentokrát rozhodně lepší než Dark Star. Na první pohled mě zaujal vynikajicí námět a možnost vidět mladého Jeffa Bridgese. Příběh je sice jednoduchý, ale za to hodně silný a zajímavý. Jeff Bridges v roli Starmana byl vynikající stejně jako hudba od Jacka Nitzsche. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)
  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)
  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama