Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Vít Klusák je takový český Michael Moore, takže spíše než objektivitu a hloubku čekejme zábavu a zřetelně prezentovaný autorův názor na dokumentované téma. Přesto je film v jednom aspektu zajímavý, když zobrazuje neznámé stránky osobnosti Andreje Babiše... ten samozřejmě z dokumentu nevychází dobře, ale nutno dodat, že některé jeho rysy jsou vážně nepříjemné a je smutné, že se česká politika musí stále potýkat s podobnými charaktery. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Dokument proti panu AB, při kterém mi korespondovala hláška od Tondy Blaníka. "Tak co Andreji, jak se Babíš?" Andrej Babiš je podnikatel a monokrat. Nikdy nebude chtít se s někým srdečně dohodnout, tohle miliardový podnikatel nedělá. Lidé uvěřili, že je schopen vést stát jako firmu a prosperovat. Skrz svůj tvrdý podnikatelský pud, bohaté styky a dosazovaní lidí z Agrofertu zatím dokázal ovládnout noviny, zemědělství, rostlinný a potravinářský průmysl, chemické závody, dřevařské závody. Podařilo se mu prosadit elektronickou evidenci tržeb, která doufám nebude fungovat jako likvidace a prořídnutí podnikatelské konkurence. V budoucnu se zřejmě bude chystat dostat i do bankovního prostředí. No jak se zdá, začíná nám tu nepatřit skoro nic. Jestli tohle je ještě demokracie nevim. Vim jen, že stokrát opakovaná lež, se stává pravdou, že? pane Babiš. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za Klusáka, jeho odvahu a jeho tvorbu jsem ohromně rád a možná ještě raději jsem, že si vzal takové téma. Problém je, že výsledek těm, kteří chápou základní principy moc neřekne a ty ostatní zřejmě nepřesvědčí. Nedivím se, že s takhle odtažitým objektem nešlo jít více na dřeň, ale výsledek to bohužel trošku zkopne. Přesto rozhodně - je třeba vidět. 3,5* ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na poslední scénu z Nekonečného příběhu 2? Bastian má jedno přání a směrem k mocné Xaidě si místo návratu domů přeje, "aby měla srdce." Někdy v totální asocialitě, absenci nesobeckých hodnot a sebevědomí a zároveň ubrečenosti se skrývá klíč k Andreji Babišovi. Ono se to dalo tak trochu čekat, ale zklamaly mě ostatní postavy. Příkladem za vše budiž ta reportérka z Novy (Michaela něco), která svým naprosto trapným podbízením se dokázala odhalit vlastní malost v několika málo sekundách. Škoda, že se více neřešila Babišova motivace ke koupi médií a personální obsazenost českého mediálního mainstreamu, vytváření obrazu politiků a vztahy mezi politiky a novináři. Protože slova objektivita a nestrannost by nevyzněla zrovna optimálně. A to na obě strany. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Je mi vážně na blití, že má tenhle člověk u nás takovou moc a podporu a ještě by jí chtěl víc. Ti lidi jsou asi úplně blbí, vždyť je to do očí bijící ty jeho podrazy! A ani mu není blbé říkat, jak ho jeho koaliční partneři omezují a že kvůli nim nemůže nic prosadit. Ani neumí pořádně česky kokot. Jako fakt nechápu, že mu to lidi žerou. Hlavně že dostanou koblihu. Snad se lidi proberou, protože jinak to s námi půjde z kopce.. "A ten váš blbeček Mitranof bude vykládat, že jsem si udělal selfie s Hollandem." :D ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama