Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller. Námět má film zajímavý. Bohužel se po zhruba polovině začíná ubírat jiným směrem než bych si přal. i z torjice zlých duchů šlo určitě vytřískat daleko víc. Michael Keaton. No nevím. Kromě Beatlejuice jsem ho neviděl hrát jinak než , jak bych to napsal, ospalce. Hlas smrti má pár solidně odvedených scén a velice dobrý střih. Jenže to je málo. Takže hodnotím jako lepší průměr. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Duchársky thriller, ktorý však okrem výborného Michaela Keatona a pár ľakačiek neponúka nič nové. Ale aj tak by som nechcel napísať, že sa jedná o tuctový americký "skorohoror", pretože ako pri, bohužiaľ väčšine USAáckych podobných filmoch som sa pri Hlase smrti nenudil. K **** mu však chýba trochu prepracovanejšia atmosféra a väčšia dávka napätia.***a 1/2 ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Námět není až tak úplným výplodem fantazie scénáristy. Podobný příběh se totiž skutečně stal, ale ne přesně tak jak je nám tu servírováno. Protože jsem o tomto podrobně zdokumentovaném případu četl, byl jsem zvědavý, jak s tím filmaři naloží. Je velká škoda, že se nedrželi pouze faktů, ale přimíchali sem i dávku nesmyslů, hlavně v závěru. Skutečný příběh skončil úplně jinak a je pro mě nepochopitelné, proč byl vlastně změněn. EVP skutečně existuje, vědecky je již potvrzeno, ale stále zůstává neobjasněnou záhadou. Pokud vás zajímají nějaké podrobnosti, podívejte se v bonusech na DVD na otitulkované dokumenty. Rozhodně jsou zajímavé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak chcete komunikovať s mŕtvymi, stačí si po večeroch nahrávať na video kazety šumenie televízie a následne ho analizovať prostredníctvom nejakého audio-vizuálneho počítačového programu. Vraj sa tomu hovorí EVP (Elektronic Voice Phenomena) - Fenomén elektronického hlasu. Na tejto teórii je postavený kanadský horrorový thriller "White Noise". Mladá spisovateľka Anna Riversová, ktorá zomrela pri tragickej dopravej nehode sa touto formou kontaktuje so svojim manželom Jonathanom. Moc ma to nezaujalo. Vôbec som sa nebál a hodne som sa nudil. Duchárčina na tento spôsob ma neoslovila. ** ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Duchařský horůrek s pomalejším rozjezdem, který nás ale mohl vyštenkrovat ještě více a lépe, potenciál tam byl :-). Každopádně tam bylo pár momentů, kdy jste zaposilovali svalstvo celého těla, nebo těch, kdy se vám navzdory teplu venku proběhl mráz po zádech ("vaše babička mi už týden posílá vzkazy"... "Ale ona je mrtvá teprve dva dny..."). Něco mi tam ale přece jen vadilo, a Michael Keaton to nebyl, pro dnešek 3,5*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)
  • Nahrávka použitá v traileru „I love you“ údajně patří politikovi Stanley Searlesovi, který zemřel v roce 2002. Záznam udělala jeho dcera Karen Mossey, známá výzkumnice EVP. (imro)
  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)

Reklama

Reklama