Reklama

Reklama

Už tady nežijeme

  • USA We Don't Live Here Anymore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komorní drama na motivy dvou povídek Andreho Dubuse (autor předlohy filmu V ložnici) zachycuje dva manželské páry nezvratně směřující do okamžiku krize. Nejlepší přátelé Jack (Mark Ruffalo) a Hank (Peter Krause) přednášejí na malé univerzitě kdesi na severozápadě USA. Jejich manželky Terry (Laura Dernová) a Edith (Naomi Wattsová) se starají o děti a o domácnost. Jacka stále více pohlcuje milostná aféra s Edith, zatímco chladného a jen zdánlivě nic netušícího Hanka zajímá pouze jeho začínající spisovatelská kariéra. Bergmanovsky laděná studie sobeckých tužeb a vnitřních potřeb čtveřice třicátníků zaujme kombinací brilantního scénáře a vynikajících hereckých výkonů. Především Mark Ruffalo (Piková trojka, Věčný svit neposkvrněné mysli) přivádí k dokonalosti typ mírně narcistického, chlapecky šarmantního nesmělého muže, který dokáže trpět stejně intenzivně jako trápit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Proti francouzském filmu, který jsem včera viděl: Love, etc - a kde se objevuje srovnatelná zápletka dva muži-kamarádi a jedna partnerka - prvního, pak i druhého, působí tento snímek mnohem dokonaleji - sekvence bez dialogu jsou doprovázené tak souladnou hudbou, že člověk vůbec nemá pocit hluchých míst a je stále vtahován do děje obrazovým vyjádřením. Naomi Watts má příjemnou sympatickou roli inteligentní ženy, což podtrhuje dojmy z minulých filmů - Mulholland Drive atd. Druhá žena je taková nějak uječená, takže pasáže z domácnosti Marka Ruffalo jsou poněkud nesnesitelné. A člověk se mu ani nediví, že flirtuje jinde.
Je to sice bolestné, ale ve svobodné demokratické zemi, kde je rovnoprávnost partnerů, funguje partnerský výběr neustále a neustále jsme pod hrozbou, že budeme opuštěni, protože si partner najde někoho lepšího, hezčího, sympatičtějšího nebo více milujícího. Anebo naopak my (plurál majestatykus - my veličenstvo :-))
Jestli nám nebylo líp v provobytně pospolné společnosti, kde muži chodili společně na lov mamuta a manželky byly víceméně všech - ovšem i muži byli všech žen - nikomu nehrozilo opuštění, ztráta partnera. Ovšem jíst jen mamuty a spát v jeskyni...? To už by asi nešlo vrátit. Tak co dodat? Nějakých 40, 50 let to vydržet a máme to za sebou.

zebu_cz

zebu_cz (hodnocení, recenze)

Komorní drama o milostném propletenci, které připomene podstatně úspěšnější Na dotek.Pozoruhodné jsou herecké výkony - tradičně dobrá Naomi Watts a pro mě překvapující Mark Ruffalo, potěší i dětští představitelé. Ideální snímek na romantický večer s přítelkyní. Jen si k tomu radši nezvěte své nejlepší přátele :)

Reklama

Reklama