Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že je schopný hrát a ne jen bojovat. Ale jeho herecký výkon úplně zkazil podělaný scénář, takže místo dobrého Van Dammova filmu vidíme hodně průměrné béčko se stupidními přestřelkami. Takže, i když je van Damme můj oblíbený herec, dávám 2 hvězdy a myslím si, že celkově se jedná o jeho nejhorší film. Ale je to minulost a teď už zase točí dobré filmy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 8/10/// +zajímavá, zvláštní filmařina, v tomto směru originální, občas pěkně detailní scény, kamera -děj je málo vysvětlen (scénář), postavy málo načrtnuté, špatný střih, hudba spíše nevýrazná, český dabing je trapný "bude se mi stýskat"/// Rozhodně jsem to rád zkouknul. Film je celkem drsný a díky technickému zpracování aji docela originální. Jenže když je jedno, nemůže být druhé a tak pochopitelně filmu něco chybý. Nebudu to rozebírat, jen škoda že to nejsou 4* ale jen 3* i když to je vlastně taky slušné./// Celkem 63%/// ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Cynthie pracuje jako sociální pracovnice a má na starost ilegální čínské přistěhovalce. Na jedné ze zadržených lodí najde mladou Kim. Protože se zdá, že nikoho nemá, rozhodne se o ni postarat. Přivede ji domů a přesvědčí soudce, že kdyby byla deportována, hrozilo by jí nebezpečí. Záhy však vyjde najevo, že vzít ji k sobě byl osudový omyl. Její otec je totiž vysoce postavený gangster obávaných triád. Bijec Jean Claude Van Damme nehodlal svoji kariéru s prošlou záruční lhůtou v novém mileniu zabalit a zkusil to přes jakýsi pokus o charakterní herectví. Na svém kontě měl jen zanedbatelné minimum takových rolí a přetransformovat se do role gangstera mstícího se za smrt své blízké mu nemohlo v konečném výsledku vynést kýžené vavříny u diváků. Málo akční a nedomrlý pokus o drsnější gangsterku naopak prohloubil jeho propad. Jeho častá spolupráce s neznámými režiséry ho stála dobré postavení na akčním poli a definitivně ho uvrhla do slabé "béčkové" produkce, do které spadá i tenhle nevýrazný film. Mé hodnocení: 40% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude si v tomto temném opusu zahrál drsňáka mstícího se za smrt své milované ženy, kterou má na svědomí čínská mafie. Ta se s nikým nepárá, tentokrát ale narazila na tvrdý oříšek a je docela možné, že si na něm vyláme všechny zuby. Námětově velmi podobné výbornému Peklu, tentokrát bohužel zpracované velmi bídně. Režisér sice umí vyprávět příběh zkratkovitě a srozumitelně, dokáže dát příběhu napětí i gradaci, nechá Van Damma projevit veškeré své emoce, ale koho tohle zajímá? Na Van Damma se díváme kvůli akci a ta je tentokrát velmi slabá. Jednak jí není mnoho a pokud je, tak je to spíš střílení než kontaktní boj. Zásadní problém ale čpí v tom, že akce je tak špatně nasnímána a sestříhána, že z ní divák nemá pražádný zážitek. Mnohé akce jsou zbytečně brutální, jinde zase naopak není ukázáno nic než jen stěna ošplýchnutá červenou barvou. Další nevýhodou je to, že v první polovině filmu není Jean-Claude téměř vůbec v obraze, zatímco číňanama se to tam přímo honí. A tak se tento filmeček stává nezajímavým jak pro fanoušky Van Damma, tak i akčního filmu. Je to spíš krvavě špinavý temný thriller se slušně hrajícím a málo bojujícím Van Dammem. Přes všechny tyto výhrady je ale film koukatelný a jsem zvědavý, zda v ukázkách na DVD prezentovaný nový snímeček další vyhaslé hvězdy Dolpha Lundgrena bude alespoň o chloupek akčnější (asi ztěží). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Van Damme jako Ben Archer zde daleko více než svůj pověstný belgický balet používá pistole, připadá mi tak nějak v nezvykle charakterově strhané poloze ještě více rozzlobený než obvykle, což ovšem působí mnohem uvěřitelněji.. Ani režijní brnkání na melodramatickou strunu mi v Probuzené smrti spolu s přijatelnou stopáží nepřipadá jako špatná volba !! Moje resumé ?? Neobvyklý temně depresivní thriller a jeden z nejlepších filmů s JCvD !! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama