Tajemství N.I.M.H.
Animovaný / Rodinný / Drama / Fantasy
USA, 1982, 82 min
Don BluthHudba:
Jerry GoldsmithPlakáty
Paní Brisbyová je vdova a kromě toho také hospodyňka v domácnosti se čtyřmi dětmi. Když její nejmladší syn Timmy onemocní zápalem plic, vydává se za starým panem Fitzibonsem pro radu. Ten jí řekne, aby se vydala pro lék do výzkumného centra N.I.M.H... A tak se paní Brisbyová vydává na dobrodružnou cestu, na které jí potkává mnoho nástrah a nebezpečí, ale také nečekaná přátelství. (Teya)
║Rozpočet $7miliónov║Tržby USA $14,665,733║Tržby Celosvetovo $-║(2.3.2010)
3DD!3
Jedna z pohádek mého dětství. Krásná hudba, poutavý příběh, tajemná atmosféra. Chci být zase malý.(27.5.2012)
Campbell
Nádherná pohádka. Disney může tiše závidět, jak nám Don Bluth po několikáté dokazuje, dokáže udělat poměrně drsnější ale naprosto dokonalou pohádku. Příběh je pěknej, animace nádherná a postavy jsou takové pěkně udělané. Je děsně škoda že 80 léta skončili a Bluth už nedělá to co umí nejlíp. A jako bonus dokonalá hudba od Jeryho Goldsmithe(doporučuji hlavně dost průraznej konec filmu, kde Goldsmith dokonale upustil svůj talent a naservíroval nám dokonalý souboj s dokonalým hudebním motivem). (+reklama:-) udělal jsem na tento film titulky).(22.1.2010)
Obivan
Krásná pohádka, s dokonalou animací + originálním námětem. A opravdu zvláštní a nezvyklý příběh plný tajemna.(31.10.2011)
corpsy
Nádherná a strhujúca rozprávka, ktorá ma pred mnohými rokmi dostala do kolien. Je to ale jedna z tých, ktoré u mňa časom strácajú na intenzite, ale ktovie, možno niekedy opäť...(13.12.2010)
Grizzly
Nejoblíbenější animovaná pohádka mého dětství.(5.2.2010)
Joann
Prostě tuhle pohádku miluju...Snad poprvé, co jsem se jako malá zamilovala do myšáka :)(4.10.2009)
majk_n
Hezká akčně vtipná kreslená podívaná(9.3.2003)
Innuendo1987
Animovaný film méno dětství. Když odhlédnu od toho, že u filmů, které jsem viděl jako dítě funguje notná dávka nostalgie a nejspíš i sentimentu, tak nezpochybnitelný fakt je, že tento snímek by měl kvůli svým kvalitám patřit mezi nejlepší animované filmy všech dob. Vynikající animace, příběh, sympatické postavy, dokonalý soundtrack, a také v neposlední řadě vynikající český dabing. Doufám, že se nestane to, co u mnoha animovaných filmů a to české předabování. Byla by to velká chyba. Kdo miluje animované filmy z 80. let mohu jen vřele doporučit.(16.6.2011)
MtS
Lepší čtyři. Tenhle animák je krásný. Především pak zaujme nádhernou animační stránkou a sympatickým stylem vyprávění. Určitě jeden z nejlepších Bluthových filmů.(6.8.2008)