Tajemství N.I.M.H.

Secret of NIMH, The

Animovaný / Rodinný / Drama / Fantasy

USA, 1982, 82 min

Don Bluth

Rozpočet $7miliónovTržby USA $14,665,733Tržby Celosvetovo $-(2.3.2010)

Jedna z pohádek mého dětství. Krásná hudba, poutavý příběh, tajemná atmosféra. Chci být zase malý.(27.5.2012)

Nádherná pohádka. Disney může tiše závidět, jak nám Don Bluth po několikáté dokazuje, dokáže udělat poměrně drsnější ale naprosto dokonalou pohádku. Příběh je pěknej, animace nádherná a postavy jsou takové pěkně udělané. Je děsně škoda že 80 léta skončili a Bluth už nedělá to co umí nejlíp. A jako bonus dokonalá hudba od Jeryho Goldsmithe(doporučuji hlavně dost průraznej konec filmu, kde Goldsmith dokonale upustil svůj talent a naservíroval nám dokonalý souboj s dokonalým hudebním motivem). (+reklama:-) udělal jsem na tento film titulky).(22.1.2010)

Krásná pohádka, s dokonalou animací + originálním námětem. A opravdu zvláštní a nezvyklý příběh plný tajemna.(31.10.2011)

Nádherná a strhujúca rozprávka, ktorá ma pred mnohými rokmi dostala do kolien. Je to ale jedna z tých, ktoré u mňa časom strácajú na intenzite, ale ktovie, možno niekedy opäť...(13.12.2010)

Nejoblíbenější animovaná pohádka mého dětství.(5.2.2010)

Prostě tuhle pohádku miluju...Snad poprvé, co jsem se jako malá zamilovala do myšáka :)(4.10.2009)

Hezká akčně vtipná kreslená podívaná(9.3.2003)

Animovaný film méno dětství. Když odhlédnu od toho, že u filmů, které jsem viděl jako dítě funguje notná dávka nostalgie a nejspíš i sentimentu, tak nezpochybnitelný fakt je, že tento snímek by měl kvůli svým kvalitám patřit mezi nejlepší animované filmy všech dob. Vynikající animace, příběh, sympatické postavy, dokonalý soundtrack, a také v neposlední řadě vynikající český dabing. Doufám, že se nestane to, co u mnoha animovaných filmů a to české předabování. Byla by to velká chyba. Kdo miluje animované filmy z 80. let mohu jen vřele doporučit.(16.6.2011)

Lepší čtyři. Tenhle animák je krásný. Především pak zaujme nádhernou animační stránkou a sympatickým stylem vyprávění. Určitě jeden z nejlepších Bluthových filmů.(6.8.2008)