Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není už jako zamlada, ale pořád umí být nebezpečný... Ralph Thorson, přezdívaný Taťka, se živí tím, že loví kriminálníky, kteří porušili podmínky kauce. Je už trochu starý na to, aby se za mladými delikventy honil po ulicích, ale naštěstí má natolik silnou autoritu, že si s darebáky poradí bez větších problémů. Na rodinný život stále nepomýšlí, i když jeho přítelkyně Dotty má krátce před porodem. Ralph nechce, aby na něm byla Dotty závislá, protože jeho povolání je někdy přece jen nebezpečné. Ve skutečnosti je to však mnohem horší, než si Ralph myslí. Vyhlédl si ho totiž zabiják Mason, kterého kdysi Ralph odvedl do vězení. A ten je rozhodnutý, že se Ralphovi za každou cenu pomstí… Film režiséra Buzze Kulika vznikl v roce 1980 na motivy života skutečného lovce lidí Ralpha Thorsona. Snímek se stal posledním ve filmografii předčasně zemřelého Stevea McQueena. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední film a rozloučení Steva McQueena, který pár měsíců po uvedení filmu zemřel. A příjemné překvapení. Lovec se skoro hodinu tváří jako pohodová komedie. Titulní lovec lidí není žádný Reno Raines, ale opravdu "Taťka", starý bručoun co neumí řídit, vrčí na něj i jeho pes a je schopný vyštvat kamarády i mladou těhotnou přítelkyni. Chytá povětšinou různé cvoky, což ústí v další komické scény (kombajn). Je to zkrátka pohodovka se sympatickými postavami, která ovšem v poslední půlhodině zvážní a nabídne famózní naháněčku (střechy-vlak-garáže) a napínavé finále s psychopatem. A i když to není žádná strhující klasika, na 4* mi to stačí. PS: Ve vedlejší roli Levar Burton, alias Giordi ze Star Trek TNG, který se i tady jako ve Star Treku hrabe v elektronice :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Koho by napadlo, že námět vychází z reality ? Neboť se jedná o chlapsky poctivý příběh z chlapsky poctivých časů ... byť s lehounce parodickými prvky. Tehdy ještě ústřední hrdinové nebývali Supermany - a k přežití a k úspěchu svých misí občas potřebovali i kapku toho pověstného štěstíčka, které zpravidla chodívá okolo ... a přitom rozvažuje, na koho usednout. V každém případě - co se Steve McQueena týká, jedná se o důstojné rozloučení ... bohužel nejenom se světem stříbrného plátna. P.S.: Systém, který namísto řádného policejního sboru využívá služeb námezdních lovců lidí ? Víte ... asi už vážně stárnu, poněvadž mi začíná být trochu proti mysli ta lehkost, s níž jsou do problému (který se jich absolutně netýká) vtahováni civilisté ... jenom proto, že se ocitli v nesprávnou dobu na nesprávném místě. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Největší chybou filmu je, že si tvůrci zřejmě neujasnili, zda budou točit komedii, nebo vážný film. První hodina vypadá jasně na komedii, nebo alespoň na nadsazený ujetý akčňák typu "Konec rozkvětu" (scéna s kombajnem je ta nejlepší). Ovšem to by do druhé půle nesměly být naroubovány smrtelně vážné scény typu kamarád policista zhřešil a spáchal sebevraždu, únos nadzemky připomínající "Strach na městem" (mimochodem hlavní postava mi silně evokovala Belmonda) či závěrečná akce ve škole bez nadsázky, natvdo. Navíc hlavní záporák je otřesnej a nechtěně směšnej. Vznikl tak podivný slepenec, kde jednotlivé protikladné scény působí značně nesourodě. Eli Wallach má zajímavou, ale brutálně nevyužitou roli a westernová legenda Ben Johnson jakbysmet. Steve McQueen navzdory svému věku a stavu sice zazářil, ovšem v mých očích zůstane jeho labutí písní raději "Tom Horn", natočený v témž roce. 50%. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Steve je hrdina, ale film nemá asbolutně žádnou pointu. Víme že je tam šílená těhotná žena, jejíž trapné kecy o porodu způsobovaly že jsem se cítila trapně a pak tu máme nějakého zabijáka, který je úplně šílený a to až tak moc, že už vůbec není strašidelný (mnohem zrůdnější je ten hispánec). Navíc se tam objeví všeho všudy 3krát. Slabé hodně slabé. Něco mezi ** a *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen byl velký herec a dokázal obyčejné filmy pozvednout o úroveň výše. Tak je tomu i u Lovce, který sází na poctivou starou školu doplněnou příběhem konzervativního muže, který má rád svou svobodu a podobu svého stávajícího života. Pomalu na něj doléhají změny v jeho životě, kvůli kterým se musí změnit. Nebýt honičky na poli v kombajnu a ještě lepší, přímo úžasné, komplexní (běh-nadzemka-auto) honičky městem, tak byl Lovec divákovi nic nedal. A to ani nemluvím o hrozně nepovedené, až patetické, hudbě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Automobilová honička včetně pádu do řeky z tohoto filmu se objevila v jedné televizní reklamě roku 2006 režiséra Phila Joanoa, který vzdal hold tomuto poslednímu filmu Steva McQueena. (J.A.K.)
  • Sám Steve McQueen přišel navzdory výborným závodním schopnostem s myšlenkou, že jeho postava Papa Thorson bude příšerný řidič. (žvanimírek)

Reklama

Reklama