Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

lamps 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou přestane bavit manželka, odnesu ji Chumleemu a budu historicky první, kdo naopak zaplatí, aby se své věci zbavil.. Jo, je to všechno dopředu připravené a inscenované (je to reality show, ne realita) a ano, zákazníci jsou veřejně krásně oškubávání (je to ale zastavárna, ne chcete být milionářem), ale je tak zábavné to sledovat, že kdybych si mohl vybrat, co chci v životě dělat, na prvním místě by byla spolupráce s touhle vypečenou partičkou a až na druhém degustace nových výrobků českých pivovarů. Princip je sice pořád stejný, ale každý díl nabízí vtipnou a v závěru vypointovanou epizodku kolem nákupu nebo rodinného konfliktu, divák se dozví hodně zajímavého převážně z americké historie a všechny čtyři hlavní postavy tak nějak přirostou k srdci. Když nemám na dvacet minut co dělat, už nepouštím Simpsonovi, ale Pawn Stars. Chumleeho dabing je pak genialita sama o sobě.. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Vážení súdruhovia, Rick je na americké pomery férový obchodník, platí dane a zamestnáva dokopy 30 ľudí. Navyše, doteraz ešte nezabil Chumleeho, a to je samo osebe na nobelovku za mier. Pokiaľ občas počúvate tých zákazníkov, oni doslova rozpredávajú rodinné striebro za pár hodín zábavy v kasíne..... ()

Reklama

Macamica 

všechny recenze uživatele

Zastavárna, která si hraje i seriózní odhad všeho možného - na druhou stranu právě to přizývání různých znalců mě na tom baví nejvíc, sice někdy plácají úplně o něčem jiném, než mají v ruce, aby zakryli, že si vlastně s tím daným předmětem až tak moc rady neví, ale ve většině případů se něco zajímavého dovím.. a krom toho mě baví i linka toho rodinného podniku a 3 generací, které mají na různé věci různé pohledy :-) Čas od času se ráda dívám a pak čekám, až třeba za rok natočí zas něco nového, protože jinak člověk ty díly umí skoro zpaměti. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Fajn pořad, který učí lidi smlouvat. Zajímavé předměty, lidé kteří si myslí, že mají bůhví jaký artefakt a ono hovno. Někdy bych zpochybnil ty jejich "odborníky". Doufám, že někdy přijde zákazník se svým znalcem, který všechny kecy zpochybní. Dále mi připadá, že ten mladej vylízanec je tam jen, aby to byla napůl realitishow. Ale alespoň se občas změní prostředí. ()

Andrmen221 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to tu schytám trochu hejtu, ale upřímně mě tohle vůbec neoslovilo. Je zajímavé vidět některé předměty historie, sběratelské apod. Samotné vyjednávání/smlouvání o cenu působí komicky. Opravdu nechápu tu samotnou atraktivitu samotného principu. V komentářích jsem četl něco o získání zajímavých informací, což je asi pravda, ale asi bych doporučoval nějaké dokumenty, články apod. Protože kolikrát nemůžete s jistotou říctm jestli jsou artefakty pravé. Zároveň jsem si na YT našel top pět předmětů a ani jeden nekoupil. Asi moc ve vatě nejsou a to jejich smlouvání je opravdu směšné... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Chumlee nebo také Chum, jak jej kolegové nazývají, se ve skutečnosti jmenuje Austin Russel. Přezdívky dostali i ostatní členové obchodu, a to aby byli lépe zapamatovatelní. Pravé jméno "Big Hosse" je pak Corey Harrison a "Old Mana" Richard Harrison. Rick dostal původně přezdívku "The Spotter" a Richard Harrison "The Appraiser", avšak ty se nikdy neuchytily. Kompletní seznam známých jmen pak doplňuje obří černošský člen ochranky u dveří Antoine, Scott, který nakupuje na tržištích a aukcích mimo zastavárnu, mechanik "Fat Black", hispánec "Audie" a nedochvilná "Peaches", vlastním jménem Danielle Rainey, která je v mnoha zdrojích z neznámých důvodů vedena jako Pearey. (oje)
  • Druhé jméno Ricka Harrisona je Kevin, druhé jméno jeho otce Richarda Harrisona je Benjamin. (rafix)
  • Nejdražším předmětem v zastavárně byla k roku 2014 cigaretová krabička, která patřila J. F. Kennedymu, v ceně 125 000 amerických dolarů. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama