Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Promiň Sammy.Boy, ale tohle byla pro mě trefa vedle 😬🫣. Čmuchalové mi nenavozují nic jiného než filmy a seriály s dějem, postavami a rozhodnutími třicetkrát viděnými a je to pro mě jako každý jiný seriál. Ústřední postava je přehnaně správňácká a chová se až moc dobrácky. Jeho parťák je zase ,,cool rebel‘‘, který na mě působí spíše kýčovitě. Zde se mi na rozdíl od Sick zasazení do covidu vůbec nehodí a přijde mi spíš tlačené, aby měly postavy o čem mluvit. Vyhodnocení: Můžeme se spolu domluvit zase na nějaký film, budu se těšit 😉 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a brutální jednohubka. V čem je tenhle příběh jiný? Ty postavy! Už dlouho jsem neviděla v seriálu tak dobrou práci s postavama. Každý si svou přirozenou cestou jde tím odkud se od začátku posune až na konec svého příběhu. A stejně tak i u zaporáků. Jako jo, od začátku jsem jim přála jenom to nejhorší. Ale ke konci? Tisíckrát hůř na ně! Jenom trochu škoda uspěchaných svou posledních dílu (vzhledem k tempu předchozímu, byť špatné to nebylo). Prostě naprosto perfektní  :) ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Korejci válí. Když začnu výtkama - zasazení do starověku by odpovídalo víc, protože střelný zbraně ani policie neexistujou a vše se vyříkává ručně. Kromě logiky občas pokulhávaj i pokusy o humor, který s Asiaty nesdílím a v tomto formátu působí spíš rušivě, a ignorace minulosti některých postav je úsměvná. Jinak je to ale šílená jízda v raidovskym/wickovskym stylu, která je natočená tak dravě a syrově, že u některých scén i divákovi co má nakoukáno není dvakrát příjemně. Šestá epizoda je jedna z nejlepších seriálových epizod, co jsem kdy viděl. Za automobilový honičky by se nestyděl ani Greengrass a Bloodhounds jsou proto trefa do černýho pro všechny milovníky adrenalinu u obrazovky. 80 % ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V covidové době ovládli finanční trh lichváři a těžili z úpadku drobného podnikání. Seriál to podává v drsném i mírně zábavném pohledu. Jsou zde  zdánlivě nekompaktní linie. Lichvářské gangy coby novodobá mafie a dva naivní boxerští mladíci, kteří umí žít jen poctivý život, místy až dětinský. A přesto to dohromady funguje. Je to tedy trochu jiné, než jen nekompromisní korejské mlátičky. Celkově mě tato kombinace překvapila a rychle jsem si na ni zvyknul. Úvod je pozvolný a gradace je pak vzestupná a nepřestávající. Zajímavé je, že zde nepoužívali střelné zbraně. Jen ruce, nohy, nože, případně železné tyče. A hlavní záporák byl celou dobu na přes držku. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Seriál , ktorý sa odohráva počas covidu v roku 2020 dobre využíva reštriktívnu situáciu. Vrstvi s najnižšími príjmami trpeli najviac, keď sa zatvárali podniky a rástla nezamestnanosť. Čmuchalovia sa ponoria do tohto utrpenia a spriadajú príbeh, ktorý zahrňa majiteľov malých podnikov, pôžičkových žralokov a niekoľko benevolentných jednotlivcov. Je to čistý príbeh dobra a zla a počas ôsmych častí sledujeme ako tieto dva extrémy bojujú o prežitie a nadvládu. Postupne sa dej dostáva do príliš známej pointy a nakoniec stráca iskru. Akčné scény v seriály sú efektné, príbeh už menej. Jednotlivé časti sú až príliš naťahované. Pri kratšej stopáži mohol byť seriál pútavejší. Najlepšia bola šiesta časť, na túto posledné dve časti nedokázali nadviazať. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama