Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Recenze (253)

Filmkabi.net (Rena Androvičová)

"V Shortbuse věci prostě neodpovídají požadavku seriózní analýzy lidských vztahů. V Shortbuse se žije rychle a velice brzy se pohřbívá všechno, co vám bylo vštěpováno jako náležitě lidské. V místech, kde nezůstává místo pro upřímnost se začnou používat donucovací prostředky ve formě frustrace a…"

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Shortbus je v prvom rade založený na dialogóch. Tie sa tu javia ako dôležitá zložka pri riešení osobných problémov. Cameron Mitchell tiež vyniká zmyslom pre detail a pre farbu, ale nie až v takom „extrémnom“ zmysle ako Almodóvar. Okrem klasického kinofilmu využíva filmové zábery snímané ručnou…" více

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"Všechna erotická pestrost a odvážnost Shortbusu se spojuje v zachycení univerzální lidské intimity: není důležité, kdo s kým spí, ale jaké má v tom vztahu problémy, úzkosti a role, a jak se s nimi dokáže vyrovnat. Skutečnost, že postavy filmu působí zcela věrohodně, plyne z toho, že jejich…"

Tiscali.cz (Šimon Šafránek)

"Problém Shortbusu je v dynamice snímku. Úvod je odvážný, bezstarostný a po všech stránkách anarchistický. Později ale Mitchell nedokáže tempo gradovat. Od uhozenosti naopak po půlhodině začíná ustupovat ke konvenčnější látce. Nechává figury řešit jejich problémy, a v těchto chvílích připomíná…"

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama