Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Skvelej nápad, příjemná animace, skvělý (anti)hrdinové, sráží to jen klasická Netflix woke culture, která jde na ruku aktuálnímu trendu, ostatně jako každej druhej film/seriál od Netflixu. Všude je duha a všichni jsme šťastný. Postup, jakej woke culture volí, je totiž strašně špatnej a udělá homofoba i z člověka, kterej s gayema a lesbickama nikdy neměl problém... Dneska tohle musí bejt úplně všude. Ale jinak fajn animak, u kteryho jsem se bavil, a když už to začalo bejt supr, přišla facka v podobě woke... Snad tahle blbá móda brzo přejde. Ps: při čtení komentů jsem narazil na tři typy lidi - a) homofoby, co davaj hned odpad, už jen z principu a nadávají na woke culture, b) woke culture, co davaj plnej počet hvězd, nehledě na to, jakej film je, a všechny ostatní nazývají homofobama, když daj míň jak pět hvězd, c) normální diváky, kterejm woke culture vadí, obtěžuje je, ale úplně stejně jim vadí i homofobie, a hodnotí film jako takovej. Skupiny a) a b) jsou totiž oboje úplně stejný idioti. Sorry not sorry. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Jako animák super. A když se na to koukám s dcerama a vůbec se v jejich pubertálním věku nepozastavujeme nad tím že i dva kluci nebo dvě holky se můžou mít rádi, chodit spolu a bejt spokojený, že nám to přijde úplně v pořádku a normální a nemáme potřebu to jakkoliv komentovat...Sorry woe, ale v tomhle jsem na sebe jako na fotra hrdej. Protože kdyby tady místní chytroprdové a kritici filmů a a hlavně ostatních přestali neustále řešit duhovost a vpustili si do těch svejch minimozků to že každej z nás je svobodnej jedinec, že je jedno jestli máš mezi nohama kasičku nebo volně zavěšenej motiv, protože jsme si rovni a přestali si zasírat myšlenky pokroucenejma názorama ... možná by zjistili že jako animák je ten film opravdu super. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a výborne prezentovaný fikčný svet. Tvorcovia k nemu pristupujú s hravosťou a nápaditosťou. Preto výrazne zamrzí, že sa jedná o pomerne jednoduchú schému, bez výraznejších a prekvapivejších zvratov. Každá jedna vec je tam predvídateľná a uberá tomu na kráse. Ale to by možno až tak nevadilo. V zásade je takýchto filmov milión. Skôr zamrzí, že to neustále pôsobí dojmom, ako keby si tvorcovia nevedeli zadefinovať cieľovku. Je film určený pre dospelých? Ale potom je tam príliš veľa infantilnosti. Je to pre deti? Farbné je to dosť, ale väčšina vtipov a dialógov si vyžaduje trošku dospelejší nadhľad. Má to v sebe obrovský potenciál, ktorý je ale využitý len na polovicu. Nejedná sa ale o žiadnu katastrofu. Tempo to má šialené, neustále sa tam niečo deje, a v rámci tej svojej jednoduchosti to funguje na výbornú. Dokonca to aj dobre pracuje s emóciami, len mi to v určitých detailoch prišlo nedotiahnuté. A na to, ako veľmi to chce pôsobiť nad vecou, to v rámci charakterov kĺže dosť po povrchu. Predloha musela byť podľa môjho názoru trošku o niečom inom, ale nemám to veľmi ako posúdiť. Každopádne funkčná vec na jedno pozretie. Klasika z toho asi nebude. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Středovéké sci-fi které vypadá prazvláštně a prapodivně. Mix stylů není úplně špatný, jako experimentální nápad "jak by to mohlo / nemoho fungovat" to může zaujmout právě tím nápadem (Co všechno už zkusil třeba Pixar u čeho si divák řekne že to bude divný a ono to funguje) ale tohle se nějak zašprclo v půlce kdy to částečně funguje ale nesmíte u toho moc přemýšlet protože pak to přestane dávat smysl. No, co říci k příběhu. Není to žádná velká jízda a i ta zápletka je snadno odhalitelná a opět když nad tím budete přemýšlet tak to bude děravý jak rezatej cedník no ale je to pro děti a těm to stačí :) Animace je hezká, charaktery klasické, kdy celkem rychle odhadnete kdo je kdo a až na pár "odhalení" které přijdou se nemá dospělejší divák nad čím podivovat. Nimona je podle mě až moc aktivní a rebelská ale zase proč ne, je to dospělé dítě a vyloženě si to užívá. Konec je malinko jiný než by jeden čekal ale nebojte má to klasický hepy kůůl konec kdy se všechno vysvětlí, upraví, srovná, vyžehlí a my tak můžeme dětem znovu vysvětlovat že takhle to v realitě opravdu nevypadá a že svět je kapku větší svinstvo. Nicméně se Nimona lehce vyčleňuje z klasických animáků a proto má smysl se podívat. Za 3 palcáty + přihodím malou kudlu. 3,492 ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Koncept futuristického středověku mě nikdy moc nebavil, ale chtěl jsem tomu dát šanci. Bohužel mě to minulo. Nimona je průměrný animák, který cílí především na děti. Je totiž barevný a pořád se tam něco děje, ale nic navíc nenabízí. K tomu si přičtěte levnou animaci a otravné vtipkování postav v nevhodných chvílích. Není to úplná blbost, spíš nezáživná šílenost. Ale cílovka si to určitě užije. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama