Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

U Nimony je těžké nenarazit na podobně hloupé komentáře jako třeba u knih Annalee Newitz. Ale tak holt dnešní svět funguje. A jaká je Mimona ve skutečnosti? Je to vlastně velice povedený film. Navíc velice citlivá adaptace, která si bere základní linku příběhu ze své předlohy a zároveň využívá možností média, kterou komiks nedovoluje. Ano, je to hodně jiné, než předloha, ale zároveň film může spoustu věcí víc rozebrat a ukázat. Protože přesně převedený děj by určitě ve filmu nefungoval. A fungovalo tohle? Rozhodně! Příběh o tom, jaké to je být jiný, přesto chtít někam patřit. Navíc velice vtipné, dojemné...tak fajn, na konci jsem si trochu pobrekla, ale nic za co bych se měla stydět. Minona se moc povedla. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Tentokrát nejde o epický příběh, ale spíše naopak. Staví na povaze jednotlivců a jednoho nudícího se "dítěte". Upozorňuje na nešvary naší společnosti jako jinakost, dezinformace aj. Zároveň vyzdvihuje důležitost přátelství, čemuž velmi dobře porozumí i dětský divák. Děj je dostatečně dynamický, humorný a animace tak akorát. ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Velice průměrné. Nimona mi nesedla už jako komiks kvůli (podle mě) zbytečnému metahumoru. Ten je tu ještě o trochu nesnesitelnější, aspoň drobné zasmání aby člověk pohledal. Příběh je šablona na šablonu, postavy se chovají neskutečně hloupě a hlavně občas pro hladký průběh událostí zapřou samy sebe. Animace je příjemná, doufám, že snaha o "ne3D" vizuál bude ještě pár let pokračovat. Nijak ale neohromí, doufal jsem, že se umělci se science fantasy vypořádají odvážněji. Ještě víc mě štvala okoukanost pohybů, Nimona se často hýbe i mluví jak Disneyho princezny, Ballister zase gesty a mimikou až příliš připomíná Drákulu z Hotelu Transylvánie. Vlastně škoda, že film vznikl víc než 10 let po komiksu, protože jeho doba vzniku je cítit až příliš a film je tak ve výsledku (až na styl animace) zastaralý. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Netflix dokáže zhruba poslední tři roky vydat jednou až dvakrát za rok jeden skvělej animák (kterej mimochodem tvoří výraznou část jeho opravdu dobrejch výtvorů toho roku). Loni to byl Pinocchio Guillerma del Tora, předloni Rodina na baterky a letos Nimona. Strašně zajímavý počin ta Nimona vlastně je. Zajímavá animace, nápaditý děj, promyšlené postavy... film si zároveň pohrává s myšlenkami a tématy (rasismus, vina, idealismus, hledání identity), které dítěti vůbec vadit nebudou a zároveň je tak nějak bude chápat, ale pro straší to bude do očí bijící fakt, film pozvedávající na novou úroveň. Můj jediný problém s tímto filmem je skutečnost, že film občas až moc tlačí na pilu co se komediální stránky týče a občas to je až na škodu, protože dost vtipů bohužel nefunguje (naopak dost jiných funguje). Ale trochu se umírnit a nebýt furt tak šílený (pokud nejde o akci) by filmu jen pomohlo, protože to je potom mnohem hůře uchopitelné. 7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák se skvělou hlavní hrdinkou a nad očekávání silným závěrem. Děti zcela určitě nepoberou ten přesah se kterým tvůrci přichází (vyčleňování nezapadajících, sebervraždy (nejen) mladistvých, nepochopení okolím, …), ale když jim to rodiče pomohou trochu dešifrovat, nemuselo by se to vůbec minout účinkem. A kdyby ano, tak děti tu mají alespoň barvičky, dost akce a lehce infantilní humor, který je bude bavit…70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama