Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (363)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem nějaký absolutní relax a Rodina na baterky mi ho dopřála mírou vrchovatou. Jeden z nejzábavnějších, nejvtipnějších a nejnápaditějších animáků z USA za posledních třeba klidně deset let. Čoklík (vepř, bochník chleba?) a dva praštění roboti vládnou filmem stejně tak, jako celá rodina Mitchellů. A ač film chvíli vypadá jako taková dětská varianta na Trona – a to jak grafickými efekty, tak mnohdy i výborným soundtrackem – tak je to vlastně klasický příběh o tom, že rodinné zázemí je sakra důležité v každé rodině. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jádro je taková ta klasika.Rodinné hodnoty,nepochopení rodiče a dospívajícího dítěte,pocit,že někdo někam nezapadá atd.Nicméně tady je to podané takovou formou,že i ty stokrát viděné klišé tu vůbec ničemu nevadí a zapadají do jinak originálního a hlavně extrémně potrhlého příběhu.Pánové Lord a Miller sice tentokrát pouze produkovali,ale Mitchellovi skvěle zapadají do jejích osobitého žebříčku.Jednoduše tu všechno zapadlo na svoje místo.Vážnější momenty,fungující humor,pěkná animace...hlavně ten humor,který zprostředkovává primárně dvojice porouchaných robotů a jeden pes,vepř,pes,vepř,chleba je chvílemi odzbrojující.Zatím letošní animák roku a velmi pravděpodobně to tak i zůstane...85% ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na animovaný film Rodina na baterky (The Mitchells vs. the Machines): Rodiná jízda, která zahřeje u srdce, jak děti, tak dospělé. Táta Rick je velký sympaťák, který si každou scénu krade pro sebe, zrovna tak roztomilý pes-prase. Do zbytku rodiny už bylo těžší se vcítit, ale díky úsměvnému podání a krásné animaci jsem si nakonec celou tuhle rodinku oblíbil. Obecně by se dalo říct, že sledovat tento film je pastva pro oči. Solidní konkurence Pixaru – s menším důrazem na příběh a větším zaměřením na postavy. Škoda jen, že se záporačkou si tu nikdo moc nevyhrál. I celá ta apokalypsa působí jaksi prvoplánovitě, jako když se scénárista horroru zamyslí, jak by rychle bez nějakého zbytečného kreativního přemýšlení zařídil, aby rodinu začal strašit duch – "Už to mám, jebneme tam ouija board." (Jakub Zitron Ťapák, Roasted!) Jsem však ochoten to filmu odpustit, protože tahle robotí apokalypsa v něm slouží jen jako takový hnací prvek, který uvádí věci do chodu. Primárně tu jde o naši rodinku, zejména o ústřední hrdinku Katie, která v průběhu filmu znovu nachází ztracené pouto k otci, který se sice hrozně snaží, ale vždycky je jako slon v porcelánu. A to je vylíčeno na výbornou. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tak bohužel se z tohoto nového animáku neposadím na prdel jako momentálně většina, co ho zatím viděla. Animace je sice podivná, ale nepatřím k těm, pro které je tohle zásadní. Příběh je správně bláznivý a bylo tu dost vtípků, které jsem si opravdu užil, i když se to týkalo těch postranních a nenápadných. Spíš mi vadilo jakým způsobem bylo pracováno s emocemi, protože sentimentální tón se tu objevoval nějak často. A bohužel jsem nedokázal úplně překousnout přehnané akční scény, které patří superhrdinům a ne "členům běžné rodiny". Právě tyhle dva důvody obrátily plusko u trojky na mínusku. Od oddechovky nečekám žádné slzy a když tak ze smíchu, takže zklamání.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

U animáků obecně mám problém s jejich druhou půlkou, kde trochu pomine euforie a nadšení z nové pohádky a spíš se to už jenom nějak "doklepe" ke konci a tady tomu bylo podobně, nicméně z posledních pohádek je to rozhodně jedna z nejlepších, které vyšly. Už od začátku film chytne a dobře navnadí, protože nápad rodiny proti mimozemšťanům tady dlouho nebyl, v průběhu se tasí jedna hláška za druhou ("není to pes, je to chleba"...), hezky se prokládají memes a dnešní moderní technologické vtípky a potěší i vizuál, který je tak napůl komiksový. Postavy jsou zábavné, často jsem se fakt od srdce smál a ačkoliv je to v jádru pořád "jen pohádka", tak mě to jako dospělého diváka vlastně celkem bavilo a smál jsem se víc než dost. Highlightem je pro mě scéna v obchďáku, kde souboj rodina vs ledničky, automaty na pití, toustovače, robotické vysavače a oživlí tamagoči plyšáci pěkně graduje a konečně se naplno projevil charakter otce rodiny a.k.a skautíka/zálesáka/bojového taktika :D. Výsledek je slušná nadstandartní zábava jak pro děti, tak pro dospělé, u které potěší i cz dabing a dostupnost na netflixu. Spokojenost. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Ponožky, které nosí Katie, mají stejný vzor jako ikonický koberec z filmu Osvícení (1980). (Schyzartis)
  • Otec navrhne, že po zastavení vzbury robotov a záchrane ľudstva pôjdu ako rodina najesť sa do podniku. To odkazuje na potitulkovú scénu z Avengers: Pomstitelia (2012), kde hrdinovia po zastavení invázie mimozemšťanov urobia to isté. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama