Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (13)

Dálkový servis (1969) (E01) 

Díky momentálnímu nečekanému opojení geniálně vtipnými intergalaktickými dobrodružstvími Vladimíra Smolíka jsem si zkrátka musel najít i původní seriál, na který ten meziplanetární navazuje. Sice mi v lecčem baví Ládínkovy sólo mise o chlup víc, mám avšak ohromně rád všechny postavy, a tak je super trávit ty dvacetiminutovky s celou rodinkou, ne jen s Vladimírem a Zorrem. ()

Zázračné pilulky (1969) (E02) 

Ze všech mnou doposud viděných příhod nejznámější maďarské rodiny se mi ten o zázračných pilulích pozdával nejméně, přesto se mi tenhle seriál pro svůj neotřelý humor pro celou rodinu ohromně líbí. ()

Meteoromutomotor (1969) (E03) 

Přesto že bych našel pár hlušších chviliček v tomto díle o počasí, jsou scénky zejména z konce epizody skutečnými highlighty samotné série a některé hlášky by měly být někam zaznamenány, abych se k nim mohl vracet se svojí děravou hlavou a bavit se nad nimi jako nyní, kdy si je ještě dokážu pamatovat. ()

Autopatálie (1969) (E04) 

Spousta ujetých vědeckofantatiských nesmyslů v prastarém jednoduchém seriálu, který svůj primitivní zjev a mnohdy i zápletku staví na tak precizně sarkastických dialozích, že bych na Smolíky dokázal koukat hodiny a hodiny! ()

Robot (1969) (E05) 

Stejná sranda jako zbytek dílů, která nepřináší nic zajmavějšího. ()

Létající talíř (1969) (E06) 

Dle mě asi nejslabší část jinak moc milého rodinného seriálu od našich maďarských sousedů. ()

Mozková živice (1969) (E07) 

Seriál nedal zatím úplně najevo, zda právě kvůli zdejší zásilce z budoucnosti Zorro umí mluvit v pozdější sérii o Vladimírových cestách po vesmíru, i bez toho jsem se ale touto dvacetiminutovkou dobře pobavil. ()

Usměrňovač času (1969) (E08) 

Konfrontace současnosti se středověkem velmi často předvádí vtipnou podívanou a v případě patálií rodiny Smolíkových je o zábavu postaráno. ()

Transmisní indikátor vůle (1969) (E09) 

První půlka epizody je jistojistě lepší té druhé, nelze ovšem upřít nápad na přístroj, který by určitě ocenil každý z nás. ()

Urychlovač úrody (1969) (E10) 

Na můj vkus až moc ujetá myšlenka převedená do ještě ujetějšího kabátu jinak povedeného kresleného seriálu. ()

Neviditelní (1969) (E11) 

Pětikvalt není zcela zasloužený, v porovnání se sousedními epizodami ale jde o naprostý klenot v rámci první série oblíbené maďarské rodinky. ()

Alfabeat (1969) (E12) 

Za mě zcela nejhorší díl ze všech 13 (jeden ještě chybí). Půlku epizody ani nevíte, co má s ostatními vůbec společného a pochopíte ji až tak 5 minut před koncem. Tohle tvůrci zkrátka odflákli. ()

Superdům (1969) (E13) 

Ládínkovy výpravy do kosmu mě nalákaly vyzkoušet i původní seriál o celé jeho rodině, upřímně jsem ale s nárůstem epizod zaznamenal rapidní sestupnou tendenci a vůbec se nedivím, jaké problémy produkci provázely ve snaze vytvořit ještě ty dvě navazující série. ()

Reklama

Reklama